DI - Dansk Industri

DI: Vi skal sikre klog overgang fra hjælpepakker til grøn genstart

Del

DI er enig med regeringens økonomiske ekspertgruppe i, at de midlertidige hjælpepakker bør udfases – og der i stedet bør være fokus på politiske tiltag, som sætter gang i samfundsøkonomien, investeringer og ny vækst i virksomhederne. Men et brat stop for alle hjælpepakker den 8. juli vil betyde, at de mange investeringer i hjælpepakkerne for at undgå konkurser og jobtab vil være forgæves, advarer DI.

- Vi er helt enig i ekspertgruppens analyse om, at der er brug for et skift fra passive hjælpepakker til, at vi i langt højere grad sætter gang i væksten og understøtter nye investeringer, forskning og vækst i virksomhederne. Men der er brug for en mere glidende overgang end det, som ekspertgruppen lægger op til. Vi skal sikre en klog overgang fra hjælpepakker til grøn genstart, siger direktør Kent Damsgaard, DI.

Han peger på, at hjælpepakkerne er blevet sat i værk i forskellige tempi – og at virksomhederne er blevet ramt i forskelligt tempo.

- Rigtig mange virksomheder – især vores eksportarbejdspladser – bliver først for alvor ramt af krisen nu. Derfor er der rigtig god grund til at vurdere, hvordan vi bedst muligt holder hånden under dem ved at sikre en god overgang fra hjælpepakker nu og her til nye tiltag, der kan understøtte dansk eksport i en meget svær tid, siger Kent Damsgaard.

DI er enig med ekspertgruppen i, at virksomheder, som fortsat må holde lukket, fortsat bør have krav på hjælp. Det bør også gælde de virksomheder, der er pålagt store begrænsninger som følge af corona. Det gælder eksempelvis inden for oplevelsesøkonomien, luftfarten og flere andre brancher.

- Det siger sig selv, at de virksomheder, som af sundhedsmæssige hensyn er blevet pålagt af holde lukket – eller har meget store begrænsninger for deres forretning, fortsat har brug for og krav på hjælp. Det har vi som samfund et klart ansvar for, siger Kent Damsgaard.

DI opfordrer samtidig til, at regeringen indkalder arbejdsmarkedets parter til at drøfte vilkårene for forlængelse og udfasning af lønkompensationsordningen.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos vicedirektør og pressechef Per Geckler Møller på PGM@di.dk eller tlf. 2949 4434

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Permanent forskningsfradrag kan bevare dansk førerposition i life science18.9.2020 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Regeringen har indført et forskningsfradrag på 130 procent i 2020 og 2021 for at bevare erhvervslivets investeringer i nye og forbedrede produkter under corona-krisen. DI og de mange life science-virksomheder mener, at forskningsfradraget bør indføres permanent for at sikre fortsat vækst og bevare Danmarks førende stilling på verdensmarkedet. Permanent forskningsfradrag på 130 procent er en af de forslag, som i dag vil blive diskuteret på Sundhedsindustriens Dag, hvor life science-industrien mødes kl. 12.00 med politikere og organisationer for at diskutere branchens og det danske sundhedsvæsens fremtid.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum