DI - Dansk Industri

DI: Vi skal have flere iværksættere med vækst

Del

Danmark er slet ikke noget dårligt land at starte virksomhed i, men vi har for få iværksættere og for få mindre virksomheder, der har vækst. Derfor skal regeringen og Folketinget hurtigst muligt komme med en samlet offensiv plan for, hvordan vi får flere nye virksomheder med vækst. Det mener landets største erhvervsorganisation Dansk Industri, som nu fremlægger sit eget udspil til en ny iværksætterpolitik med 25 konkrete forslag til, hvordan Danmark kan få flere virksomheder med stor vækst.

- Det er både ærgerligt og synd, men også farligt, at vi halter bagefter resten af Europa, når det gælder om at skabe nye, fremgangsrige virksomheder. Derfor skal politikerne nu beslutte sig for, hvad der skal til for at rette op på den kedelige udvikling – og det kommer vi nu med 25 konkrete forslag til, siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Ifølge tal fra Eurostat og Danmarks Statistik skaber Danmark færre vækstiværksættere end EU-gennemsnittet og væsentligt færre end blandt andet Sverige.

- Vi kan ikke bare tage vores velfærdssamfund for givet. Derfor er der brug for, at der nogle, og gerne flere, der tør løbe den risiko, det er, at starte nye virksomheder, for det er jo dem, vi skal leve af, og det er fra dem, indtægterne til fremtidens velfærdssamfund kommer. Det er især vigtigt at huske på i den nuværende krise, lyder det fra DI-direktøren.

DI’s udspil ”Flere nye vækstvirksomheder – en ny iværksætterpolitik for Danmark” er bl.a. blevet til med bidrag fra danske iværksættere, investorer og eksperter, som sidder i DI’s Iværksætter Advisory Board. Et af de centrale forslag er, at små iværksættervirksomheder skal kunne geninvestere hele deres overskud i at få virksomheden til at vokse. Det skal øge sandsynligheden for, at nye virksomheder hurtigt vokser sig store og succesfulde. Samtidigt vil DI lade iværksætterne vente med at håndtere komplicerede regler om skatteopgørelse, til de kan udlodde overskud.

DI’s forslag vil give statskassen et provenutab på mellem ½ og 1 mia. kr. det første år.

- Tænk på den kæmpe gevinst, det er for samfundet, hvis flere iværksættervirksomheder udvikler sig som for eksempel de forholdsvis nye virksomheder Netcompany og Systematic, der har flere tusinde ansatte i dag. Så kommer pengene tifold tilbage i statskassen i form af nye arbejdspladser og skatteindtægter, siger Lars Sandahl Sørensen.

Ifølge DI er der netop nu brug for at få flere iværksættervirksomheder med vækst, fordi der er behov for at genstarte økonomien oven på coronakrisen.

- Det vil altid være risikabelt at starte virksomhed, men vi skal sørge for, at unødvendige bump på vejen

ikke blokerer for iværksætterens succes. Og det er særligt i de første år, at mange iværksættere ikke klarer

skærene. Derfor er det en hjørnesten i DI’s iværksætterpolitik at give iværksætterne en nemmere opstart og et bedre fundament for hurtig vækst, siger Lars Sandahl Sørensen.

En række af de andre forslag i DI’s udspil går ud på at gøre det nemmere og mere attraktivt at investere i iværksættervirksomheder. Et andet forslag er at øge mangfoldigheden, hvor vi ønsker at ændre den skæve fordeling af investeringer mellem mandlige og kvindelige iværksættere.

- Det er en stor beslutning at tage, når du starter egen virksomhed – du sætter meget på spil og tager en stor risiko. Vi kan hjælpe flere til at turde tage springet. Det gør vi ved at fjerne mest muligt bøvl, reducere usikkerheden og gøre det mere attraktivt at investere i iværksættervirksomheder. Den store risiko er måske også forklaringen på den tøven med at tage chancer, vi oplever, og som kommer til udtryk i, at flere vælger at blive lønmodtager. Den kultur vil vi gerne gøre op med, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs hele DI’s udspil ”Flere nye vækstvirksomheder – en ny iværksætterpolitik for Danmark”

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: EU-Kommissionens klimaudspil kan blive en kæmpe gevinst for Danmark14.7.2021 14:45:29 CEST | Pressemeddelelse

EU Kommissionen har fremlagt en omfattende plan med konkrete initiativer, som skal gøre EU-landene i stand til at nå målet om mindst 55 procents reduktion af CO2 i 2030. Med planen viser EU en nødvendig handlekraft i forhold til klimaudfordringen. Den understøtter Danmarks muligheder for at indfri den ambitiøse 70 procents målsætning. Og den åbner et meget stort marked for danske virksomheder, som er stærke inden for vedvarende energi og energieffektiviseringer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum