DI - Dansk Industri

DI: Vi skal booste crowdfunding i Danmark

Del

Det går for langsomt med at udbrede crowdfunding til finansiering af iværksættere og SMV’erne i Danmark. Det mener Dansk Industri, som nu opfordrer politikerne til at kigge på love og regler, som spænder ben for, at flere iværksættere og små virksomheder kan benytte crowdfunding til at finansiere gode ideer med.

- Der er i Danmark et kæmpe potentiale for at skabe et match mellem iværksætteres kapitalbehov og de private investorer. Og der er i den grad brug for det her under coronakrisen. Med målrettet politisk handling, der fjerner eksisterende benspænd, kan vi skabe flere succesrige iværksættere med bæredygtige løsninger og samtidig styrke investorkulturen i Danmark, så endnu flere får mod på at starte ny virksomhed, siger chef for Iværksætteri og SMV-politik i DI, Lars Holm Nielsen.

Crowdfunding vinder frem over alt i verden og er en måde at skaffe kapital på til projekter og gode ideer. som. Det er særligt udbredt i USA, og foregår typiske via crowdfunding-platforme på nettet, der giver private investorer muligheder for at skyde penge i f.eks. iværksættere. I Danmark kniber det især med at få gang i crowdfunding med aktier, hvor investorerne stiller kapital til rådighed mod at tage medejerskab i et selskab.

- Vi opfordrer til at fjerne de benspænd i lovgivningen, der reelt gør det umuligt at lave aktiecrowdfunding, hvor private investorer skyder penge i iværksætterselskaber mod at få en ejerandel. I dag kan du ikke lave aktiecrowdfunding, hvis du er et ApS, hvilket er langt den mest udbredte form for selskab blandt iværksættere, efter at IVS’erne blev afskaffet, siger Lars Holm Nielsen.

De forskellige former for crowdfunding er i vækst i Danmark, og stadig flere platforme på nettet tilbyder crowdfunding. Alligevel er Danmark fortsat bagud i forhold til mange andre lande, som vi normalt sammenligner os med. Derfor kommer DI nu med en række anbefalinger, som skal øge udbredelsen og kendskabet til crowdfunding i Danmark.

- Mere crowdfunding kan være med til at skabe vækst og nye arbejdspladser – ikke mindst i områderne uden for de store byer -  og det kan give flere iværksættere blod på tanden til at udvikle nye løsninger, som vi skal bruge til den grønne omstilling, siger Lars Holm Nielsen.

DI foreslå bl.a. også at der udarbejdes en analyse af barriererne for at udbyde aktiecrowdfunding i Danmark, samt af hvordan man kan gøre det nemmere at benytte crowdfunding.

- Vi mener også, at skattereglerne bør ændres. I dag betaler investor skat af sin ejerandel i et selskab hvert år, i stedet for når en eventuel gevinst realiseres ved salg. Det bør efter vores mening ændres, så man kun betaler skat af en realiseret gevinst. Beskatning af ikke-realiserede gevinster er gift for ønsket om at få flere til at investere i de bæredygtige startups, siger Lars Holm Nielsen.

Endelig foreslår DI at undersøge mulighederne for at anvende midler fra private pensionsopsparinger og fra virksomhedsskatteordningen til låne-og aktiecrowdfunding-platforme.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos Lars Holm Nielsen, tlf. 2013 7756, e-mail lhni@di.dk eller presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum