DI - Dansk Industri

DI: Vi kan ikke undvære private børnehaver

Del

Regeringen er med støttepartierne og Alternativet blevet enige om, at private vuggestuer og børnehaver fremover ikke skal kunne trække overskud ud af driften af daginstitutionerne. Dansk Industri frygter, at aftalen giver større pasningsudfordringer i fremtiden.

Det er slut med at trække overskuddet ud af private daginstitutioner. Det er realiteten efter at regeringen, dens støttepartier og Alternativet er blevet enige om en ny politisk aftale om de fremadrettede rammer for nyoprettede og eksisterende privatinstitutioner.

- Vi er mildest talt chokerede og helt uforstående over for en politisk aftale, der forsøger at gøre op med et problem, som ikke findes. Det kan have dramatiske konsekvenser for de mange familier, som ønsker private børnehaver og vuggestuer og for de ildsjæle, der driver dem, siger Jakob Scharff, branchedirektør i Dansk Industri (DI).

Aftalen skaber stor usikkerhed for de private, som lige nu er i gang med bygge og drive nye børnehaver og vuggestuer i kommunerne, hvoraf mange allerede har store pasningsudfordringer – mere end 25.000 børn passes allerede i private daginstitutioner.

- I de kommende år skal der investeres massivt i udbygningen af børnehaver og vuggestuer. Private både kan og vil investere over hele landet. Mange vil nu meget naturligt stille sig selv spørgsmålet, om hvorvidt det overhovedet kan betale sig at give sig i kast med opgaven, siger Jakob Scharff og fortsætter: 

- I sidste ende rammer aftalen alle de forældre, der både nu og de kommende år kan se ind i lange ventelister eller skal køre meget langt for at få børnene passet. Det er skudt fuldstændig ved siden af, at man reelt udelukker nogle, fra at deltage om en fælles opgave, siger han.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos branchedirektør Jakob Scharff, tlf. 2112 9423, e-mail jasc@di.dk eller presserådgiver Ben Ron, tlf. 2830 5452, e-mail benr@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Virksomheder i Brøndby Kommune bidrager hvert år med 6,5 mia. kr. til dansk velfærd8.12.2021 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Når Brøndby Kommunes nyvalgte politikere efter nytår sætter sig til rette i byrådssalen, har de god grund til at arbejde for bedre forhold for kommunens virksomheder. For Brøndby Kommunes virksomheder har stor betydning for landets skoler, sundhedsvæsen, daginstitutioner, ældrepleje, motorveje og anden velfærd. Faktisk yder virksomhederne i Brøndby Kommune et bidrag til dansk velfærd på hele 6,5 mia. kr. Hvert år.

Virksomheder i Høje-Taastrup Kommune bidrager hvert år med 10,8 mia. kr. til dansk velfærd8.12.2021 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Når Høje-Taastrup Kommunes nyvalgte politikere efter nytår sætter sig til rette i byrådssalen, har de god grund til at arbejde for bedre forhold for kommunens virksomheder. For Høje-Taastrup Kommunes virksomheder har stor betydning for landets skoler, sundhedsvæsen, daginstitutioner, ældrepleje, motorveje og anden velfærd. Faktisk yder virksomhederne i Høje-Taastrup Kommune et bidrag til dansk velfærd på hele 10,8 mia. kr. Hvert år.

Virksomheder i København Kommune bidrager hvert år med 101,2 mia. kr. til dansk velfærd8.12.2021 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Når København Kommunes nyvalgte politikere efter nytår sætter sig til rette i borgersalen, har de god grund til at arbejde for bedre forhold for kommunens virksomheder. For København Kommunes virksomheder har stor betydning for landets skoler, sundhedsvæsen, daginstitutioner, ældrepleje, motorveje og anden velfærd. Faktisk yder virksomhederne i København Kommune et bidrag til dansk velfærd på hele 101,2 mia. kr. Hvert år.

Virksomheder i Gentofte Kommune bidrager hvert år med 12,2 mia. kr. til dansk velfærd8.12.2021 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Når Gentofte Kommunes nyvalgte politikere efter nytår sætter sig til rette i byrådssalen, har de god grund til at arbejde for bedre forhold for kommunens virksomheder. For Gentofte Kommunes virksomheder har stor betydning for landets skoler, sundhedsvæsen, daginstitutioner, ældrepleje, motorveje og anden velfærd. Faktisk yder virksomhederne i Gentofte Kommune et bidrag til dansk velfærd på hele 12,2 mia. kr. Hvert år.

Virksomheder i Lyngby-Taarbæk Kommune bidrager hvert år med 8,6 mia. kr. til dansk velfærd8.12.2021 06:30:00 CET | Pressemeddelelse

Når Lyngby-Taarbæk Kommunes nyvalgte politikere efter nytår sætter sig til rette i byrådssalen, har de god grund til at arbejde for bedre forhold for kommunens virksomheder. For Lyngby-Taarbæk Kommunes virksomheder har stor betydning for landets skoler, sundhedsvæsen, daginstitutioner, ældrepleje, motorveje og anden velfærd. Faktisk yder virksomhederne i Lyngby-Taarbæk Kommune et bidrag til dansk velfærd på hele 8,6 mia. kr. Hvert år.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum