DI Vestsjælland

DI Vestsjælland: Særdeles positivt at Holbæk Kommune fjerner afgift på virksomheder

Del

Virksomhederne i Holbæk Kommune betaler hvert år en ekstra afgift for at drive virksomhed. Men alle partier i byrådet - med undtagelse af Enhedslisten - er nu blevet enige om, at dækningsafgiften, som er en ekstra skat på erhvervsejendomme, skal fjernes fra og med 2022. Det er en særdeles positiv beslutning, som forbedrer mulighederne for at drive virksomhed i kommunen, mener DI Vestsjælland.

- Dækningsafgiften trækker overskuddet ud af virksomhederne og hæmmer deres mulighed for at udvikle sig. Nu får de lokale virksomheder lidt flere penge, som de kan bruge til at investere i virksomheden i form af en ny maskine, en ekstra medarbejder eller en lærling, siger Jan Bybjerg Pedersen, formand for DI Vestsjælland.

Beslutningen om at afvikle dækningsafgiften er en del af budgetaftalen for 2022-2025, der er indgået mellem Socialdemokratiet, Venstre, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre, Lokallisten, Socialistisk Folkeparti og Konservativt Folkeparti.

Holbæk Kommune har allerede én gang tidligere afskaffet dækningsafgiften. Men afgiften blev genindført med virkning fra 2018 og har siden kostet kommunens virksomheder mere end 8 millioner kroner årligt.

Dækningsafgiften har generelt været på retur de seneste 10 år, og i Region Sjælland er det i dag kun virksomheder i Holbæk, Roskilde, Greve og Næstved, der betaler dækningsafgift. Og i både Holbæk og Næstved afskaffes afgiften fra 2022.

- Det er en god og klog beslutning at afskaffe dækningsafgiften, da det er er en konkurrenceforvridende afgift, der kun betales af virksomheder i nogle kommuner. Beslutningen styrker grundlaget for vækst i Holbæk, siger Jan Bybjerg Pedersen, formand for DI Vestsjælland.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos:

Formand for DI Vestsjælland, Jan Bybjerg Pedersen på tlf. 2912 5168 og jbp@schoeller-plast.dk.
Regionalforeningskonsulent for DI Vestsjælland, Sigrid Wilbeck Hansen tlf.: 3377 3864 og mail: siwi@di.dk
Pressekoordinator i DI, Claus Kaae-Nielsen, på tlf. 2332 6829 og mail: clkn@di.dk.

Information om DI Vestsjælland

DI Vestsjælland
DI VestsjællandFor yderligere information om DI Vestsjælland:

Konsulent Sigrid Wilbeck Hansen
Mail: siwi@di.dk 
Tlf. 3377 3864

Sekretær Susanne Munk Jørgensen
Mail: sul@di.dk
Tlf. 3377 3924

Følg pressemeddelelser fra DI Vestsjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Vestsjælland

Lokale virksomheder i Region Sjælland får regning på 73 millioner kroner1.7.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Holbæk, Roskilde, Greve og Næstved er de eneste kommuner i Region Sjælland, der stadig opkræver dækningsafgift. Det betyder, at virksomhederne i de fire kommuner tilsammen får en regning på 73,2 millioner kroner. En regning som virksomhederne på resten af Sjælland slipper for. Udfas dækningsafgiften, og lad os få et afgiftsfrit Sjælland, lyder opfordringen fra DI Vestsjælland og DI Roskilde/Køge Bugt.

Invitation til erhvervstræf i DI Vestsjælland17.5.2021 16:57:03 CEST | Presseinvitation

Journalister og fotografer er velkommen til at deltage i DI Vestsjællands erhvervstræf Torsdag 27. maj klokken 9-12 Erhvervstræffet finder sted på Kragerup Gods, Kragerupgårdsvej 33, 4291 Ruds-Vedby. Det er også muligt at deltage virtuelt. Journalister og fotografer, som ønsker at deltage, skal tilmelde sig senest onsdag 26. maj til presserådgiver i DI Claus Kaae-Nielsen på clkn@di.dk eller 2332 6829. I forbindelse med tilmeldingen skal man oplyse, om man deltager fysisk eller virtuelt. Fysisk deltagelse kræver et gyldigt coronapas. Program 9.00 Velkomst og åbning af erhvervstræffet Ved formand for DI Vestsjælland, Steen Søgaard 9.10 Fremtidens arbejdsmarked Direktør for DI Rådgivning, Kinga Szabo 9.35 Bizblok: Ny virksomhed i Vestsjælland (interview samtale og debat) Michael Juhler, Vice President HMO Operations, Chr. Hansen og Tore Gynther CEO og grundlægger, To Øl City 10.00 Vækst og udvikling i Vestsjælland Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad 10.30 Pause 10.50 Uddeling af DI V

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum