DI - Dansk Industri

DI Vand tager kampen op mod vandmangel og urenset spildevand

Del

En række virksomheder, der arbejder med vandteknologi, vand- og spildevandsforsyning samt rådgivning, har i dag stiftet foreningen DI Vand. Foreningen vil arbejde for at forbedre vilkårene for millioner af mennesker, som lider under mangel på rent drikkevand og urenset spildevand. Det skal ske ved at styrke forskningen, sikre bedre rammevilkår for virksomhederne og øge eksporten af vandteknologi.

Danske virksomheder er blandt de førende i verden inden for vandteknologi. Det gælder både rådgivning og produktion af udstyr. Men DI Vand vil sørge for, at der sker en styrket og koordineret indsats for at få løsningerne i spil.

- Jeg er glad for, at så mange virksomheder, der arbejder med vandteknologi, vil være med i DI Vand. Rent drikkevand og ordentlig håndtering af spildevandet er desværre stadig en udfordring mange steder i verden, og danske virksomheder står stærkt, når det gælder om at finde gode og bæredygtige løsninger på udfordringerne. Nu har virksomhederne fået et fælles talerør, siger Tine Roed, direktør i DI.

Medlemmerne af DI Vand tæller både teknologiproducenter, rådgivere og vand- og spildevandsforsyninger. Foreningen hører under Dansk Industri (DI).

Den nyvalgte formand, Senior Vice President Jesper Daugaard fra Kamstrup A/S, er stolt over at være betroet hvervet som den første formand for DI Vand.

- Rundt omkring i verden er der et stigende behov for gode energieffektive løsninger til at levere rent drikkevand og til at rense spildevandet, siger Jesper Daugaard.

- Vores ambition om at nå en vandteknologieksport på 40 mia. i 2030 kræver både, at vi iscenesætter vores styrkepositioner bedre, og at vi tænker nyt og bruger hinanden på tværs af branchen. Derfor er det essentielt, at vi får sat ekstra tryk på eksporten og udviklingen af dansk vandteknologi og rådgivning.

Bestyrelsen for DI Vand består af:

DI Vands bestyrelse:

 • Senior Vice President Jesper Daugaard, Kamstrup A/S (formand)
 • Forretningschef Jens Brandt Bering, NIRAS A/S (næstformand)
 • Global Brand Manager Michael Ramlau-Hansen, AVK Holding A/S
 • Senior market director Claus Nickelsen, COWI A/S
 • Global Director Mads Warming, Danfoss A/S
 • Managing Director Thor Ugelvig Petersen, DHI Danmark A/S
 • Group Director Morten Riis, Grundfos Holding A/S
 • Adm. direktør Niels Møller Jensen, Herning Vand Holding A/S
 • Forsyningsdirektør Ole Adeler, HOFOR A/S
 • Partner Henriette Soja, Horten Advokatpartnerskab
 • Adm. direktør Hans-Martin Friis Møller, Kalundborg Forsyning
 • Managing Director Hanne Christensen, Rambøll Danmark A/S
 • Direktør Kaj Stjernholm, Stjernholm A/S
 • Direktør Jonathan Cope, RGS Nordic A/S
 • COO Claus Homann, Aarhus Vand A/S

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Claus Kaae-Nielsen på clkn@di.dk eller 23326829

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum