DI - Dansk Industri

DI: Væsentlig flere test kan rykke genåbningen nærmere

Del

En ny national teststrategi kan rykke en genåbning af samfundet, herunder erhvervsliv og skoler, betydeligt tættere på. Sådan lyder kommentaren fra Dansk Industri, efter at regeringen, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner i dag fremlagde deres plan for langt flere coronatest.

- Store dele af samfundet, herunder dansk erhvervsliv, har nu været lukket nede i en fryser i rigtig lang tid. Langt flere test kan være med til tø dem og vores samfund op igen. Øget testkapacitet er en afgørende del af både en kortsigtet og langsigtet genåbning af det danske samfund, og det er første skridt mod et egentlig digitalt coronapas, som vi har foreslået. Et coronapas med oplysninger om test, vaccine og immunitet er en af de vigtigste nøgler til genåbningen af samfundet, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

DI har selv for nylig fremlagt en plan for genåbning af det danske samfund, som bl.a. indeholder forslag til en ny, offensiv teststrategi.

- Der er ingen tid at spilde, hvis vi skal være klar til en ny strategi med brug af test i en helt anden målestok end hidtil. Derfor opfordrer vi regeringen til at fremskynde den kommende udbudsproces. 

DI roser også, at teststrategien omfatter en markant øget brug af kviktest og nye teknologiske løsninger.

- Kviktest er en vigtig del af testberedskabet, og det er naturligt, at den kommende teststrategi også kommer til at inkludere nye teknologiske løsninger.  Og testfaciliteterne skal være der, hvor der er brug for dem. Det er en opgave, som de private aktører står klar til allerede nu, siger Lars Sandahl Sørensen.

DI mener, at testkapaciteten skal bruges ikke blot i forhold til genåbning af skoler men hele samfundet. Det kræver en forøgelse til minimum 500.000 test om dagen. I øjeblikket bliver der foretaget omkring 150.000 test om dagen. Derfor er inddragelse af de private aktører nødvendig til at løfte opgaven.

- En væsentlig større testkapacitet med kviktest og nye teknologiske løsninger vil sammen med en fleksibel strategi kunne bane vejen for en hurtigere og mere sikker genåbning. Hvis store dele af befolkningen bliver testet hyppigt og sørger for at gå i selvisolation, hvis de er smittet, samtidig med at stadig flere bliver vaccineret, vil en hel eller delvis genåbning af blandt andet skoler, uddannelsesinstitutioner, detail- og specialforretninger, virksomheder, kultur- og fritidsaktiviteter efter alt at dømme være inden for rækkevidde, siger Lars Sandahl Sørensen.

Læs DI’s forslag til genåbningsplan her

Yderligere oplysninger fås hos pressechef Søren Langelund, tlf. 2091 9335, e-mail slan@di.dk

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressechef Søren Langelund, tlf. 2091 9335, e-mail slan@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

PRESSEINVITATION: Sådan kommer SMV’erne sig oven på pandemien1.3.2021 12:00:42 CETPresseinvitation

Hvad skal de små og mellemstore virksomheders næste træk være for at komme ud af coronakrisen og ind i et scenarie med ny vækst? Det spørgsmål sætter politikere, erhvervsfolk og eksperter til diskussion på DI’s konference SMV DAGEN 2021. Pressen inviteres til SMV DAGEN 2021 – næste træk, Live online fra Industriens Hus, Onsdag den 10. marts kl. 15-17 Eksportmarkeder i dybfryserne og endeløse restriktioner har ramt de danske SMV’er hårdt. Men nu, hvor smitten synes på retur, og hvor vaccinerne vinder frem, er der måske lys forude. Derfor er der på DI’s store årlige konference for de små og mellemstore virksomhed fokus på, hvordan de styrker deres forretning til fremtiden. SMV DAGEN plejer at samle omkring 300 virksomhedsfolk, men går i år live online på grund af corona. På podiet er formanden for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, som taler om, hvordan han mener, at politikerne kan fremme udviklingen i de danske SMV’er. Har du styr på dit salg, spørger Mogens Bjerre på kon

DI opruster og ansætter ny direktør for Forsvars- og Aerospaceindustrien19.2.2021 10:00:00 CETPressemeddelelse

Forsvars- og Aerospaceindustrien i Danmark skaber arbejdspladser og eksport samt driver teknologiudvikling i Danmark. Branchen har endvidere en strategisk rolle i forhold til Rigsfællesskabets sikkerhedspolitiske interesser. Branchens strategiske betydning vil øges i de kommende år, og derfor opruster DI indsatsen på området. Det sker bl.a. med ansættelse af Joachim Finkielman som ny direktør i Forsvars- og Aerospaceindustrien i DI (FAD).

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum