DI Aalborg

DI-undersøgelse: Virksomhederne er utilfredse med Aalborg Kommune

Del

Vrøvl med sagsbehandlingen en alt for stor barriere for udviklingen, lyder det fra Dansk Industris lokalformand Peter Rindebæk

Ifølge de lokale virksomheder er der brug for mere dialog og bedre rammer for at drive virksomhed i Aalborg Kommune. Det er konklusionen i DI’s nye undersøgelse af Lokal Erhvervsvenlighed, som undersøger virksomhedernes forhold på tværs af kommunerne i Danmark.

- Der er vrøvl med sagsbehandlingen, som bliver en alt for stor barriere for udviklingen. Og der er generelt brug for en bedre og mere servicemindet dialog mellem kommunen og virksomhederne, siger Peter Rindebæk, som er viceadministrerende direktør hos Bladt Industries A/S og formand for DI Aalborg.  

Aalborg Kommune ligger samlet nr. 65 i årets undersøgelse. Det er en tilbagegang på 11 placeringer. Værst ser det netop ud i kategorien ”Sagsbehandling”, hvor de ligger nummer 73, samt kategorien ”Information og dialog”, hvor de er nummer 83 ud af de 93 kommuner, som indgår i undersøgelsen.

- Der er egentlig mange gode ting i gang i Aalborg Kommune. Dels har vi lige set, hvordan de er gået forrest med elektrificering af bybusserne. Vi oplever tit, at Aalborg går forrest, og det skal de blive ved med. Men der er også nogle grundlæggende ting, som vi er nødt til at få på plads, fortæller Peter Rindebæk.

Generelt klarer de nordjyske kommuner sig godt sammenlignet med resten af landet, da syv ud af ti kommuner i Nordjylland har en placering blandt den bedste halvdel af landets kommuner. Både Morsø og Thisted klarer sig rigtig flot, og ligger på hhv. en 2. og 19. plads i den samlede placering. Rebild og Jammerbugt er årets højdespringere i Nordjylland, hvor de rykker 16 pladser frem til en placering på hhv. 14. og 31. plads, mens Aalborg altså rykker 11 pladser tilbage i år til nummer 65.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2022

• DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2022, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 13. år i træk DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.

• 7.915 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen.

• Undersøgelsen er sammensat af to typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder og statistik. Typerne af indikatorer vægter 50/50 i kategorierne.

• Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.

• 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Følg Dansk Industri på:

    

Information om DI Aalborg

DI Aalborg
DI AalborgFor yderligere information om DI Aalborg:

Chefkonsulent Henrik Marcher Larsen
Mail: heml@di.dk
Tlf. 3377 3962
Mobil: 4015 8858

Sekretær Susanne Graversen
Mail: sug@di.dk
Tlf.: 3377 3372

Følg pressemeddelelser fra DI Aalborg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Aalborg

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum