DI Aalborg

DI-undersøgelse: Virksomheder i Aalborg trives bedre end i andre storbyer

Del

Aalborg er den bedste storby i Danmark at drive virksomhed i, hvis man spørger virksomhederne. Det har DI gjort for 10. gang i træk i sin årlige undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima, hvor den nordjyske storby kravler op på ranglisten over de bedste erhvervskommuner i Danmark.

DI tager temperaturen på den service og de forhold, som kommunerne tilbyder de lokale virksomheder. København og Odense er i den tunge ende på plads nr. 89 og 72. Aarhus er nr. 69, mens Aalborg er nr. 45. Det er i underkategorierne ”arbejdskraft” og ”information og dialog”, hvor Aalborg Kommune forbedrer sig mest.

- Det er svært for de store bykommuner at have den samme grad af nærhed og service, som man kan i de mindre kommuner, hvor der ikke er så mange virksomheder. Men Aalborg gør det altså godt. Og jeg er sikker på, at en stor del af forklaringen findes i Aalborg Alliancen. Her går man jo helt ind og får fat i selve kernen, når det gælder dialog, arbejdskraft og infrastruktur, siger Peter Rindebæk, formand for DI Aalborg.

Aalborg Alliancen er en aftale mellem Aalborg Byråd og erhvervslivet i Aalborg Kommune, som har til hensigt at øge adgangen til kvalificeret arbejdskraft, nedbringe ledigheden i kommunen samt at medfinansiere 3. Limfjordsforbindelse med 600 mio. kr.

Vesthimmerland er kommet med i førergruppen

Vesthimmerlands Kommune har taget et højdespring og er kommet med i den bedste tredjedel blandt erhvervsvenlige kommuner. På bare to år har kommunen kæmpet sig tilbage fra en placering som nr. 65 til en placering som nr. 29.

- Efter et alvorligt dyk for et par år siden er Vesthimmerland igen med helt fremme. Det er tydeligt i undersøgelsen, at virksomhederne oplever en god dialog med kommunen. Og langt hen ad vejen kan det faktisk være nøglen til at forbedre sig inden for andre kategorier. Fælles løsninger er som regel også de bedste løsninger, siger Peter Rindebæk.

Mariagerfjord og Jammerbugten er helt fremme på uddannelsesområdet

En af de ni kategorier, som virksomhederne måler kommunerne på er inden for uddannelse, der handler om både karakterer, uddannelsesstatus og folkeskolernes samarbejde med virksomhederne. Og her er Mariagerfjord Kommune den næstbedste kommune i hele Danmark.

Det er ikke kun Mariagerfjord Kommune, som virksomhederne giver gode karakterer inden for uddannelse. Jammerbugt Kommune har været til eksamen, og hopper fra en plads nr. 40 til ottendebedst i landet.

- Når vi snakker uddannelse, så er det vigtigt, at folkeskolerne har et godt samarbejde med virksomhederne. De unge mennesker skal have vækket deres interesser. Og de skal vide, hvilke muligheder de rent faktisk har. Det vinder vi alle sammen på. Mariagerfjord Kommune har haft stor succes med at ansætte en erhvervsplaymaker til at koordinere samarbejdet, og det er dejligt at se, at det også afspejler sig i undersøgelsen, siger Peter Rindebæk.

Rebild Kommune flytter sig ikke i undersøgelsen og bevarer altså deres placering som nr. 32. De to år uden den store variation i resultatet kommer dog efter en placering som nr. 15 i 2016, hvor kommunen kunne kalde sig den mest erhvervsvenlige kommune i Nordjylland.

FAKTA OM LOKALT ERHVERVSKLIMA 2019

  • DI’s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2019, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima. Det er 10. år i træk, at DI laver undersøgelsen.
  • 7.332 virksomheder inden for DI’s brancher, blandt andre produktion, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service, har svaret på undersøgelsen. Besvarelserne repræsenterer omkring 370.000 arbejdspladser, hvilket svarer til mere end 20 pct. af den private beskæftigelse.
  • Virksomhedsledernes bedømmelser vejer 2/3 af undersøgelsens resultat, mens den sidste tredjedel afgøres af statistiske faktorer som skat, grundskyldspromille, privat beskæftigelse, antal nystartede virksomheder og erhvervsfrekvens mv.
  • Resultaterne fra spørgeskemaerne og de statistiske indikatorer er opdelt i ni kategorier. De giver et billede af, hvor godt kommunerne klarer sig på forskellige områder – ud over det samlede resultat.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da der ikke kan indhentes en tilstrækkelig mængde svar.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent Henrik Marcher Larsen, heml@di.dk, tlf.: 4015 8858 eller pressekoordinator Ditte Rieland, dirh@di.dk, tlf.: 2246 7822

Billeder

Information om DI Aalborg

DI Aalborg
DI AalborgFor yderligere information om DI Aalborg:

Chefkonsulent Henrik Marcher Larsen
Mail: heml@di.dk
Tlf. 3377 3962
Mobil: 4015 8858

Sekretær Susanne Graversen
Mail: sug@di.dk
Tlf.: 3377 3372

Følg pressemeddelelser fra DI Aalborg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Aalborg

DI med opfordring til kommunerne: Brug flere penge4.5.2020 20:00:00 CESTPressemeddelelse

Coronakrisen har ramt Danmark og dansk erhvervsliv hårdt. Landets kommuner spiller en stor og vigtig rolle i at holde dampen oppe i Danmark, så hjulene kan køre rundt i dansk økonomi. I Nordjylland er der iværksat en række initiativer, som hjælper virksomhederne og holder hånden under lokale arbejdspladser. Men der er brug for, at kommunerne samarbejder endnu mere med lokale virksomheder. Derfor lancerer DI 44 konkrete anbefalinger til kommunerne, så vi kan hjælpe hinanden med at komme så helskindet som muligt ud af krisen.

Hurtige fisk fra Grønland og Sydpolen bliver belønnet med initiativpris30.10.2018 14:00:00 CETPressemeddelelse

Det er ikke meget, man hører fra virksomheden Technodan Industrial Controls A/S (TIC) i Støvring. Ikke desto mindre bliver deres løsninger brugt til at effektivisere og automatisere produktionslinjer i hele verden. Deres betydning for industrien bliver nu hyldet med DI Aalborgs initiativpris 2018. TIC udvikler automationsløsninger til en bred vifte af maskiner og anlæg. Det indebærer både hardware og programmering samt tavlebygning og el-montage. Virksomheden arbejder med flere brancher, men har siden etableringen i 1991 haft flest opgaver og projekter inden for fødevareindustrien. Det foregår i partnerskab med de virksomheder, som bygger maskinerne, og her er TIC’s indsigt og knowhow uvurderlig. ”Når vi sidder derhjemme med familien omkring middagsbordet, så tænker vi ikke altid over, hvordan vores bøffer og vores fiskefileter egentlig er havnet på bordet. TIC er en virksomhed, som med tekniske løsninger skaber velstyrede og effektive produktionslinjer. Alt andet lige er det med til a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum