3F

DI udsteder tomme løfter til ufaglærte

Del

”DI udsteder tomme løfter til landets ufaglærte, om at ingen bliver ramt, hvis beløbsgrænsen nedsættes. Samtidig forsøger de at tegne et billede af, at 3Fs måde at regne på, ikke holder vand.”

Sådan siger Søren Heisel, forbundssekretær i 3F, i en kommentar til DIs pressemeddelelse tidligere i dag. I pressemeddelelse skriver DI blandt andet, at feriepenge ikke må regnes med, hvis en person skal ansættes på beløbsordningen.

”DI har længe turneret med påstanden om, at nedsættelse af beløbsgrænsen ikke kan ramme ufaglærte job. Den forsikring giver vi ikke meget for i 3F.”

3Fs beregninger baserer sig på, hvordan regeringens udspil til at tiltrække mere udenlandsk arbejdskraft til landet vil ramme i fremtiden.

Hvorfor det? Fordi ferieloven laves om fra 2020, så feriepenge kan udbetales i takt med de optjenes – allerede efter en måned. Det har betydning for opgørelsen, og hvem der rammes.

”Når DI ikke medregner feriepenge kigger de samtidig kun på dem, der er kommet ind på beløbsordningen i år ét. For dem, der fortsat er her i år 2, vil feriepengene indgå også med den nuværende ferielov. Endelig vil personer på beløbsordningen givet holde meget lidt ferie i det første år, de er her. Det taler også mod DI’s opgørelse,” siger Søren Heisel.

Han bemærker, at når Finansministeriet i svar til folketinget har analyseret på beløbsordningen har feriepenge været en del af den opgjorte løn, og anholder, at DI i sin opgørelse tilsyneladende ser bort fra, at folk, der starter på denne ordning, ikke kun starter 1. januar og dermed følger ferie-optjeningsåret til punkt til prikke. Men at de faktisk kan optjene ferie til afholdelse inden for 12 måneder.

”Men uanset hvilken regnemaskine, vi i 3F lægger ned over det her, så holder det simpelthen ikke en meter, når direktørerne fra DI påstår, at det ikke vil ramme ufaglærte at nedsætte beløbsgrænsen. For det vil det,” siger Søren Heisel.

Information om 3F

3F
3F
Kampmannsgade 4
1790 København V

70 300 300http://www.3f.dk/

Følg pressemeddelelser fra 3F

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra 3F

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum