DI - Dansk Industri

DI: Udsigt til kurskifte med ny præsident

Del

Efter flere dages stemmeoptælling er det nu så godt som sikkert at demokraten Joe Biden til januar flytter ind i Det Hvide Hus. Det vækker glæde i dansk erhvervsliv.

– For dansk erhvervsliv er udfaldet af præsidentvalget en god nyhed. Den amerikanske økonomi har buldret derudaf under præsident Trump og dansk eksport til USA er øget, men Joe Biden har lagt op til et vigtigt kursskifte i amerikansk politik med øget fokus på internationalt samarbejde og grøn omstilling, siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

USA er Danmarks største eksportmarked, og ifølge DI er der nu udsigt til bedre muligheder for at afsætte danske virksomheders produkter og ikke mindst grønne løsninger både i USA, men også i resten af verden i de kommende fire år, hvis Joe Biden kommer igennem med sin politik.

- Afslutningen på valget har været langstrakt og præget af stor usikkerhed. I den næste tid er det afgørende, at der sikres en stabil og klar overdragelse af magten, så det politiske USA i stedet kan rette blikket mod de udfordringer landet står over for, såsom håndtering af COVID19 og en stadig coronaramt økonomi, siger Lars Sandahl Sørensen..

Valgsejren markerer en ny retning i amerikansk politik, som vil få stor betydning for hele verden og kan skabe nye muligheder for europæisk og dermed dansk erhvervsliv, mener DI-direktøren.

- Vi lever i en usikker verden, hvor der er brug for globalt lederskab, så vi kan tackle grænseoverskridende problemer som f.eks. coronakrisen og klimaforandringer. Det globale lederskab har manglet de seneste fire år, men nu er der heldigvis håb, siger Lars Sandahl Sørensen.

Dansk eksport til USA er afgørende for Danmarks økonomi og dermed vores fremtidige vækst, velstand og velfærd. Danske virksomheder sælger for 159 mia. kr. om året i USA, og det er med til at sikre knap 100.000 danske arbejdspladser.

Selv om den amerikanske økonomi har lidt hårdt under coronakrisen med nedlukninger og faldende privatforbrug, så har dansk eksport vist sig yderst robust. Udviklingen er i høj grad drevet af en stærk dansk life-science-industri, der udgør mere end 60 pct. af den danske vareeksport. 

- Den kommende præsident har høje grønne ambitioner, som dansk erhvervsliv er klar til at hjælpe med at indfri. Hvis USA går aktivt ind i klimakampen, vil det både sætte skub i den grønne omstilling af verdens største økonomi og samtidig kaste nye eksportordrer af sig til danske virksomheder, siger Lars Sandahl Sørensen. 

Derudover har Joe Biden også lagt op til, at klimahensyn skal indgå i de kommende handelsaftaler USA indgår med andre lande.

- Vi håber, at noget af det første den nye præsident tager fat på, er at få genskabt det transatlantiske forhold. Det er afgørende for vores virksomheder og økonomi, at vi frit og uden gensidige forhindringer kan handle med hinanden og samarbejde om de mange fælles problemer, der kræver fælles løsninger og samarbejde på tværs af grænser, siger DI-direktøren. 

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos vicedirektør Per Geckler Møller, tlf. 2949 4434, e-mail pgm@di.dk, eller presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI ønsker mere fleksibilitet i lokale nedlukninger10.5.2021 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Dansk Industri anbefaler nu at regeringen og myndighederne ser på mulighederne for en mere fleksibel måde at håndtere lokale nedlukninger på. Det sker efter nedlukningen søndag af dele af erhvervslivet i Hørsholm Kommune. Ifølge DI rammer nedlukningen hårdt og unødigt skævt i butikker, som er udsat for konkurrence fra butikker i nabokommunerne. Derfor ønsker DI mere pragmatiske løsninger – f.eks. så butikker i stedet for at lukkes fuldt ned kan holde åbent med øgede afstandskrav.

DI: I 2030 skal 40 procent af erhvervslivets ledere være kvinder6.5.2021 21:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Der er for få kvinder i den private sektor og særligt i de øverste ledelseslag. Det er en reel hæmsko for vores samfunds og erhvervslivs udvikling. Derfor samler DI som de første dansk erhvervsliv i et mangfoldighedsløfte, The Gender Diversity Pledge, hvor vi sammen giver hånd-slag på at arbejde for at øge diversiteten i toppen af erhvervslivet, så vi når en 40/60-kønsfordeling i 2030.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum