DI - Dansk Industri

DI: Udenlandske medarbejdere har stor betydning for vores vækst og velfærd

Del

Det er vigtigt for både virksomhederne og for Danmark, at regeringen vil styrke mulighederne for at rekruttere flere dygtige medarbejdere fra udlandet. Det siger DI’s adm. direktør, Karsten Dybvad, i en kommentar til statsministerens åbningstale.

- Virksomhederne kan ikke blive ved med at skabe ny job og ny vækst i Danmark, hvis de ikke har mulighed for at supplere med dygtige medarbejdere fra andre lande. Så regeringen sætter det helt rigtige fokus. Det vil have stor betydning for Danmarks vækst og velfærd i de kommende år, at vi kan tiltrække flere dygtige folk udefra, siger Karsten Dybvad.

Han advarer mod, hvis nogle partier fokuserer for ensidigt på velfærd op til folketingsvalget, uden at komme med konkrete forslag til, hvordan de vil sikre den vækst, som skal finansiere flere udgifter til velfærd.

- Vi befinder os i et valgår, og derfor er det ikke overraskende, at mange partier har fokus på at bruge flere penge på velfærd. Men det er vigtigt, at politikerne husker på, at hele grundlaget for velfærden er, at vores virksomheder kan trække vækst og job til Danmark siger Karsten Dybvad.

- Allerede nu takker en ud af ti virksomheder nej til ordrer, fordi de mangler medarbejdere. Det strammer til, så der er brug for handling nu. Vi har både brug for, at flere danskere kommer i job, og at det bliver nemmere at tiltrække dygtige mennesker udefra, siger Karsten Dybvad.

I sin tale lagde statsministeren også stor vægt på klimaet og den grønne omstilling. Det vækker glæde i DI.

- Der er ganske enkelt ikke noget alternativ til den grønne omstilling, og heldigvis er grønne løsninger en klar styrkeposition for Danmark. Derfor er vi glade for, at statsministeren kommer med så klare grønne ambitioner i sin tale. Vi har en fælles opgave om at gennemføre omstillingen på den smartest mulige måde, så danske virksomheder fortsat står stærkt i konkurrencen med virksomheder i andre lande, siger Karsten Dybvad.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt underdirektør og pressechef Per Geckler Møller på 2949 4434

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum