DI - Dansk Industri

DI: Topmøde baner vej for ordnet men hårdt Brexit

Del

Risikoen for at Storbritannien forlader EU uden en handelsaftale, er blevet mindre efter dagens topmøde i Bruxelles, vurderer DI, som glæder sig over resultatet af EU-topmødet.

- Det er godt nyt for danske virksomheder og deres medarbejdere, at Brexit-forhandlingerne nu kan bevæge sig videre til det, som for alvor betyder noget for virksomhederne, nemlig vilkårene for den fremtidige handel med det britiske marked, siger DI’s adm. direktør Karsten Dybvad.

EU’s stats- og regeringschefer gav på topmødet grønt lys til at begynde forhandlingerne om rammerne for en fremtidig handelsaftale, som på et tidspunkt skal afløse Storbritanniens EU-medlemskab. Indtil nu har Brexit-forhandlingerne handlet om vilkårene for en skilsmisse, nemlig EU-borgeres rettigheder i Storbritannien, grænseforholdene til Irland samt det finansielle mellemværende mellem EU og briterne.

- Tiden er knap nu, så DI er meget tilfredse med, at stats- og regeringscheferne åbner for en tidsbegrænset overgangsordning, hvor virksomhederne kan fortsætte med at handle med det britiske marked på uændrede vilkår, indtil en ny handelsaftale er på plads, siger Karsten Dybvad.

Dermed skal virksomhederne kun omstille sig én gang, nemlig når en ny handelsaftale på et tidspunkt er på plads. Til den tid er forandringen dog uundgåelig.

- Desværre er det også tydeligere end før, at Storbritannien ender med at gå efter et forholdsvist hårdt Brexit, og derfor skal virksomhederne forberede sig på en fremtid med både toldbureaukrati og tekniske handelshindringer på det britiske marked, siger Karsten Dybvad.

Storbritannien forlader EU den 29. marts 2019, og inden da skal rammerne for en fremtidig handelsrelation være på plads. En egentlig handelsaftale kan dog først indgås, når Storbritannien er ude af EU.

I 2016 eksporterede danske virksomheder varer og tjenester for 74 mia. kr. til UK. Den eksport sikrer mere end 50.000 job i Danmark.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressekoordinator Bo Hjuler, tlf.: +452328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Danmark vinder VM-guld i fremtidsparathed19.6.2018 13:37pressemeddelelse

Det viser en ny global undersøgelse fra IMD World Competitiveness Center, der er udkommet i dag. Undersøgelsen rangerer landene efter digital konkurrenceevne, hvor Danmark ender på en 4. plads. Det er én plads bedre end sidste år. Danmark vinder dog guld, når det kommer til fremtidsparathed, blandt andet fordi danske virksomheder tager de nye digitale muligheder til sig. Det glæder Lars Frelle-Petersen, direktør i DI: - Det er fantastiske nyheder. Jeg må tilstå, at jeg nok hellere vil kåres til verdensmester i fremtidsparathed end i fodbold. For det gør, at vi er godt rustet til at vinde den globale konkurrence om vækst og arbejdspladser. Vi skal blive bedre til at fortælle resten af verden, at vi er i den globale elite, så de bedste hoveder og mest innovative virksomheder i højere grad søger til Danmark. Undersøgelsen viser dog også, Danmark har udfordringer på en række parametre. Blandt andet er Danmark ifølge undersøgelsen kun nummer 44 i verden, når det kommer til naturvidenskabeli

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum