DI - Dansk Industri

DI-topchef: ”En ren katastrofe for den grønne omstilling, at døren smækkes i"

Del
DI’s topchef Lars Sandahl Sørensen kalder det for ”potentielt den største forhindring for den grønne omstillings realisering”, efter det er kommet frem, at EU-regler risikerer at sætte en stopper for samtlige danske åben dør-projekter.

Danmarks og dansk erhvervslivs enorme ambitioner for at realisere den grønne omstilling i praksis lider nu et alvorligt knæk.

Klimaministeriet og Energistyrelsen oplyser, at EU’s konkurrenceregler står i vejen for at realisere de såkaldte åben dør-projekter, således at samtlige projekter ikke kan gennemføres.

Meddelelsen sender chokbølger gennem dansk erhvervsliv og mødes med massiv kritik fra DI’s topchef, adm. direktør Lars Sandahl Sørensen

- Der er tale om en decideret katastrofe og potentielt den største forhindring for den grønne omstillings realisering i Danmark, siger Lars Sandahl Sørensen, og fortsætter:

- Det udfordrer alvorligt vores danske klimamålsætninger, og gør det ikke muligt for Danmark at være et foregangsland på det her område, hvis ikke vi får løst det her problem hurtigst muligt

- Det er chokerende, at private virksomheder der stiller milliardinvesteringer til rådighed og tager enorme risici, er blevet vildledt af staten. Ordningen har været kendt i næsten 25 år, og først nu bliver den underkendt

- Hvorfor går det her først op for myndighederne og regeringen nu? Og hvordan kan EU bakke op om det her i en tid, hvor vi alle har historisk travlt med at realisere den grønne omstilling og gøre os uafhængige af russisk gas? Inden for ganske kort tid må det have absolut topprioritet i regeringen at finde en løsning, som får os i mål på den grønne omstilling, slutter Lars Sandahl Sørensen.

Følg os på:

    

Kontakter

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Markrobot fra Vejen vinder SMV’ernes Oscar29.3.2023 14:05:18 CEST | Pressemeddelelse

En selvkørende markrobot, der kan så og renholde afgrøder ved hjælp af solenergi og uden brug af kemikalier. Det lyder næsten for godt til at være sandt, men den er god nok. Bag robotten står virksomheden Farmdroid i Vejen, som blev stiftet i 2018 og som allerede året efter startede produktionen af den bæredygtige så- og lugemaskine. I dag kører 95 procent af robotterne ud på verdensmarkedet, dog ikke ved egen kraft, men ved hjælp af hårdt arbejde af det innovative team i Vejen. For den indsats belønnes virksomheden nu med Initiativprisen 2022 fra Dansk Industri, som blev uddelt ved erhvervsorganisationens SMV-dag i Kolding.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum