DI - Dansk Industri

DI: Tiltrængt oprydning i junglen af erhvervsfremme

Del

Et stærkt bud på en længe ventet og tiltrængt oprydning i junglen af erhvervsfremmeordninger herhjemme - sådan lyder meldingen fra Dansk Industri, efter regeringens såkaldte Forenklingsudvalg for Erhvervsfremme i dag kom med sine anbefalinger til et mere enkelt og smidigt system for erhvervsfremmeordninger.

- Der har meget længe været brug for en forenkling, så vi får et system, der er nemmere for virksomhederne at navigere i. Det vil give vores virksomheder og deres medarbejdere endnu bedre kort på hånden til at skabe vækst og udvikling i alle dele af landet, siger DI’s direktør Kent Damsgaard.

Han opfordrer Folketingets partier til at tage fat med det samme.

- Nu er det tid til handling. Derfor opfordrer vi de politiske partier til at lytte til udvalget og træffe de nødvendige beslutninger, som sætter handling bag ordene, siger direktør Kent Damsgaard.

DI er særligt begejstret for udvalgets forslag om en samlet indgang for alle virksomheder til alle ydelser indenfor erhvervsfremme. Det skal ske i en række nye ”Erhvervshuse”, som suppleres af en styrket digital indgang for virksomhederne, som dermed vil kunne få adgang til de oplysninger, de søger, uanset tid og sted.

- At samle al vejledning og rådgivning et og samme sted gør det enkelt for virksomhederne at henvende sig det rette sted. Det er et rigtig godt forslag, siger Kent Damsgaard.

De nye Erhvervshuse vil kunne opbygge en stor viden - også på specialiserede områder - til gavn for virksomhederne. Sammen med en styrket inddragelse af virksomheder i udformningen af de konkrete tilbud vil det kunne give en højere kvalitet og relevans af de enkelte tiltag.

- Det er et stort plus, at alle virksomheder nu får adgang til kvalificeret rådgivning. Om de skal køre 5, 10 eller 50 kilometer for at få de helt rigtige, skræddersyede ydelser, vil ikke være noget problem for vores medlemmer, siger Kent Damsgaard.

Forenklingen betyder altså, at der forsvinder en masse administration, men alle landets kommuner og regioner har stadig vigtige opgaver med at skabe vækst og job i Danmark.

- Det står fortsat højt på virksomhedernes ønskeliste, at kommuner prioriterer et godt lokalt erhvervsklima med en velfungerende infrastruktur, et højt serviceniveau og kvik myndighedsbehandling, siger Kent Damsgaard.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressekoordinator Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Stor messe hjælper internationale medarbejdere med at finde bolig12.11.2018 07:00pressemeddelelse

Danske virksomheder kan ikke undvære udenlandske talenter, og stadig flere internationale højtuddannede tager springet og flytter til Danmark. Men de har problemer med at finde et sted at bo – i hvert fald et, som de kan betale. Derfor inviterer Dansk Industri og International House nye internationale borgere til messen Housing Fair, der hvert år er et stort tilløbsstykke for internationale talenter. Housing Fair finder sted d. 14. november 2018.

Er blockchain klar til erhvervslivet?9.11.2018 13:12Presseinvitation

Det nye internet er det blevet kaldt. Blockchain er sidste ny skrig i den teknologiske udvikling, som ventes at få stor betydning for samfundet og for erhvervslivet. Blockchain kan blandt andet bruges til at forhindre kopiering og forfalskninger. Blockchain er mere end hype. Men er teknologien klar til brug i erhvervslivet – og er erhvervslivet klar? Det er nogle af de spørgsmål, som DI Digital og Nordic Blockchain Association fokuserer på nu.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum