DI - Dansk Industri

DI: Tiltrængt oprydning i junglen af erhvervsfremme

Del

Et stærkt bud på en længe ventet og tiltrængt oprydning i junglen af erhvervsfremmeordninger herhjemme - sådan lyder meldingen fra Dansk Industri, efter regeringens såkaldte Forenklingsudvalg for Erhvervsfremme i dag kom med sine anbefalinger til et mere enkelt og smidigt system for erhvervsfremmeordninger.

- Der har meget længe været brug for en forenkling, så vi får et system, der er nemmere for virksomhederne at navigere i. Det vil give vores virksomheder og deres medarbejdere endnu bedre kort på hånden til at skabe vækst og udvikling i alle dele af landet, siger DI’s direktør Kent Damsgaard.

Han opfordrer Folketingets partier til at tage fat med det samme.

- Nu er det tid til handling. Derfor opfordrer vi de politiske partier til at lytte til udvalget og træffe de nødvendige beslutninger, som sætter handling bag ordene, siger direktør Kent Damsgaard.

DI er særligt begejstret for udvalgets forslag om en samlet indgang for alle virksomheder til alle ydelser indenfor erhvervsfremme. Det skal ske i en række nye ”Erhvervshuse”, som suppleres af en styrket digital indgang for virksomhederne, som dermed vil kunne få adgang til de oplysninger, de søger, uanset tid og sted.

- At samle al vejledning og rådgivning et og samme sted gør det enkelt for virksomhederne at henvende sig det rette sted. Det er et rigtig godt forslag, siger Kent Damsgaard.

De nye Erhvervshuse vil kunne opbygge en stor viden - også på specialiserede områder - til gavn for virksomhederne. Sammen med en styrket inddragelse af virksomheder i udformningen af de konkrete tilbud vil det kunne give en højere kvalitet og relevans af de enkelte tiltag.

- Det er et stort plus, at alle virksomheder nu får adgang til kvalificeret rådgivning. Om de skal køre 5, 10 eller 50 kilometer for at få de helt rigtige, skræddersyede ydelser, vil ikke være noget problem for vores medlemmer, siger Kent Damsgaard.

Forenklingen betyder altså, at der forsvinder en masse administration, men alle landets kommuner og regioner har stadig vigtige opgaver med at skabe vækst og job i Danmark.

- Det står fortsat højt på virksomhedernes ønskeliste, at kommuner prioriterer et godt lokalt erhvervsklima med en velfungerende infrastruktur, et højt serviceniveau og kvik myndighedsbehandling, siger Kent Damsgaard.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressekoordinator Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI-udspil skal skaffe 42.000 flere medarbejdere18.9.2018 13:00pressemeddelelse

Manglen på medarbejdere er så omfattende, at flere end 4 ud af 10 af de virksomheder, som har forsøgt at rekruttere, har måttet opgive. På DI Topmødet 2018 præsenterer organisationen et udspil, der vil kunne sikre 42.000 flere medarbejdere til virksomhederne. Udspillet fokuserer både på at bringe flere fra passiv forsørgelse til job og samtidig gøre det nemmere at ansætte kvalificerede medarbejdere fra udlandet. - Den ubetinget største udfordring for danske virksomheder og dansk økonomi er, at vi mangler dygtige hænder og hoveder til at holde væksten i gang. Det er nu så omfattende, at én ud af ti virksomheder har takket nej til ordrer, fordi de manglede folk, siger DI’s adm. direktør Karsten Dybvad. Han understreger, at den nye aftale mellem regeringen og et bredt flertal i Folketinget er et godt afsæt for at løfte jobindsatsen rundt omkring i kommunerne. DI foreslår, at kommunernes jobcentre fremover skal vurdere mindst 50 pct. af kontanthjælpsmodtagerne jobparate – så mange flere mø

Nye medlemmer i DI's valgte ledelse18.9.2018 11:07pressemeddelelse

DI har i dag holdt generalforsamling i København, og her fik DI’s hovedbestyrelse syv nye medlemmer: - CEO Søren Brinck, Carlsberg Danmark A/S - Managing Director Ib Enevoldsen, Rambøll Danmark A/S - Adm. direktør Flemming Jensen, DSB Vedligehold A/S - Direktør Palle Lind Jensen, Meyland-Smith A/S - Adm. direktør Flemming Werner Jensen, Sax-Trans A/S - Group Director, COO Henrik Salée, RMIG A/S - Medindehaver/arkitekt Katja Viltoft, JJW Arkitekter A/S På det efterfølgende konstituerende hovedbestyrelsesmøde blev CEO Lars-Peter Søbye fra COWI Holding A/S genvalgt som formand. Group President, CEO Mads Nipper, Grundfos A/S, blev valgt som ny viceformand, og CEO Anne Kathrine Steenbjerge fra Ancotrans A/S blev genvalgt som viceformand. Hovedbestyrelsen valgte herefter adm. direktør Flemming Werner Jensen, Sax-Trans A/S, Group President, CEO Mads Nipper, Grundfos A/S, koncerndirektør Lars Sanddahl Sørensen, Scandinavian Airlines System, og adm. direktør Jesper Uggerhøj, KOPENHAGEN FUR a.m.

Dansk sundhedsindustri går frem for 10. år i træk12.9.2018 12:00pressemeddelelse

Eksporten af danske sundhedsprodukter er steget ti år i træk og ligger nu på 110 mia. kr. Det gør sundhedsindustrien til en stærk vækstmotor i dansk økonomi med rekordmange nye job og stor værdiskabelse. - Den danske sundhedsindustri står stærkt og fylder i dag markant mere i dansk eksport end for ti år siden, faktisk hele 60 pct. mere. Men ambitionerne er endnu større. Det er DI’s og regeringens målsætning, at vi inden 2025 når 200 mia. kr., men det kræver, at vi lægger os i selen, siger direktør Tine Roed, DI. Den kraftige vækst i eksporten har også betydet, at sundhedsindustrien har ansat mange flere medarbejdere – også gennem finanskrisen. Siden 2008 har virksomhederne i branchen ansat mere end 10.000 flere, hvilket svarer til en vækst på 24 pct. - Sundhedsindustrien leverer produkter, som er efterspurgt over hele verden. Den uafbrudte vækst, branchen har vist gennem de seneste 10 år, har også skabt en støt fremgang i antallet af arbejdspladser i de danske sundhedsvirksomheder, og

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum