DI - Dansk Industri

DI: Tiltrængt oprydning i junglen af erhvervsfremme

Del

Et stærkt bud på en længe ventet og tiltrængt oprydning i junglen af erhvervsfremmeordninger herhjemme - sådan lyder meldingen fra Dansk Industri, efter regeringens såkaldte Forenklingsudvalg for Erhvervsfremme i dag kom med sine anbefalinger til et mere enkelt og smidigt system for erhvervsfremmeordninger.

- Der har meget længe været brug for en forenkling, så vi får et system, der er nemmere for virksomhederne at navigere i. Det vil give vores virksomheder og deres medarbejdere endnu bedre kort på hånden til at skabe vækst og udvikling i alle dele af landet, siger DI’s direktør Kent Damsgaard.

Han opfordrer Folketingets partier til at tage fat med det samme.

- Nu er det tid til handling. Derfor opfordrer vi de politiske partier til at lytte til udvalget og træffe de nødvendige beslutninger, som sætter handling bag ordene, siger direktør Kent Damsgaard.

DI er særligt begejstret for udvalgets forslag om en samlet indgang for alle virksomheder til alle ydelser indenfor erhvervsfremme. Det skal ske i en række nye ”Erhvervshuse”, som suppleres af en styrket digital indgang for virksomhederne, som dermed vil kunne få adgang til de oplysninger, de søger, uanset tid og sted.

- At samle al vejledning og rådgivning et og samme sted gør det enkelt for virksomhederne at henvende sig det rette sted. Det er et rigtig godt forslag, siger Kent Damsgaard.

De nye Erhvervshuse vil kunne opbygge en stor viden - også på specialiserede områder - til gavn for virksomhederne. Sammen med en styrket inddragelse af virksomheder i udformningen af de konkrete tilbud vil det kunne give en højere kvalitet og relevans af de enkelte tiltag.

- Det er et stort plus, at alle virksomheder nu får adgang til kvalificeret rådgivning. Om de skal køre 5, 10 eller 50 kilometer for at få de helt rigtige, skræddersyede ydelser, vil ikke være noget problem for vores medlemmer, siger Kent Damsgaard.

Forenklingen betyder altså, at der forsvinder en masse administration, men alle landets kommuner og regioner har stadig vigtige opgaver med at skabe vækst og job i Danmark.

- Det står fortsat højt på virksomhedernes ønskeliste, at kommuner prioriterer et godt lokalt erhvervsklima med en velfungerende infrastruktur, et højt serviceniveau og kvik myndighedsbehandling, siger Kent Damsgaard.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressekoordinator Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Byrdelettelser for milliarder gavner erhvervslivet8.2.2019 08:24:08Pressemeddelelse

Regeringen har i dag offentliggjort sit udspil ”Mindre bureaukrati – mere vækst”, som skal lette byrder og bøvl for virksomhederne med i alt 2,6 mia. kr. fordelt på 42 initiativer. Udspillet indeholder mange elementer, som vækker glæde i DI. Udspillet består af tre dele: Bedre digitalisering, mere digitalisering samt enkle og effektive regler. - Vi er rigtig glade for udspillet. Det indeholder flere forslag, som vi længe har arbejdet for. Der er mange konkrete forslag, som regeringen vil kunne sætte i værk med det samme. Samtidig er der en lang række forslag til i alt cirka 1,3 mia. kr., som skal forhandles på Christiansborg, siger Kent Damsgaard, direktør i DI. DI opfordrer derfor til et bredt samarbejde på tværs af de politiske partier om at lette byrderne for erhvervslivet. - Ledere og medarbejdere i især mindre virksomheder knokler dagligt for at få forretningen til at udvikle sig og dermed skabe vækst og arbejdspladser. Derfor er der næppe noget mere frustrerende at bruge tiden på

H.K.H. Kronprinsen står i spidsen for danske og grønlandske virksomheder på international minekonference7.2.2019 17:00:00Pressemeddelelse

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen tager i starten af marts sammen med mere end 30 danske og grønlandske virksomheder, energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, Dansk Industri (DI), Grønlands Erhverv og Generalkonsulatet i Toronto til verdens største minekonference i Canada. Det er første gang, at Kongehuset deltager i et erhvervsfremstød målrettet investeringer i Grønland.

DI: Det grønne vækstteam rammer plet31.1.2019 09:30:00Pressemeddelelse

De ti anbefalinger fra regeringens vækstteam for grøn energi- og miljøteknologi kan være med til at give et tiltrængt løft af eksporten. DI opfordrer regeringen til hurtigst muligt at følge op på anbefalingerne og præsentere en egentlig vækstplan. Vækstteamet for grøn energi- og miljøteknologi har haft til opgave at komme med anbefalinger til regeringen om, hvordan virksomhederne, som producerer grøn energi- og miljøteknologi, kan vokse i en tid med hård international konkurrence og stigende digitalisering. Anbefalingerne blev i dag præsenteret for regeringen. Og vækstteamet fokuserer på, hvordan man kan bruge de data, som forsyningsselskaberne har om danskernes forbrug af el, vand og varme, til at skabe nye grønne produkter, services og løsninger. - Danmark er i dag helt i front inden for digitalisering. Men vi har kun udtømt en brøkdel af mulighederne. Det er helt rigtigt set af vækstteamet, at vi skal i gang med at finde den næste generation af løsninger, siger Tine Roed, direktør i

Flere SMV’er skal tænke stort24.1.2019 11:11:04Pressemeddelelse

De små og mellemstore virksomheder (SMV’er) er kernen i dansk erhvervsliv. De udgør 99 pct. af alle virksomheder, og de er afgørende for væksten i Danmark. Mange SMV’er sprænger allerede i dag skalaen og vokser ud af SMV-segmentet. Men Danmark har brug for endnu flere små og mellemstore virksomheder, der tænker stort og har vækstambitioner. Og når SMV’erne tænker stort, er det helt afgørende, at resten af samfundet også gør det. På SMV Dagen 2019 sætter DI fokus på, hvad der skal til, for at flere SMV’er kan udvikle deres forretning, vokse og skabe vækst. Pressen inviteres til SMV Dagen 2019 – Tænk stort! Din virksomhed i større skala, Onsdag den 30. januar, kl. 8.30, Industriens Hus, Rådhuspladsen, Købehavn V. På SMV Dagen overrækker H.K.H Prins Joachim traditionen tro DI’s Initiativpris. Prisen er en hyldest til de virksomheder i DI's medlemskreds, som i særlig grad har udvist initiativ, vækst og virkelyst. Nogle andre af dagens hovedpersoner er virksomhedsledere, der sprænger skalae

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum