DI - Dansk Industri

DI til skoleelever i Gentofte: Hvordan skal fremtidens digitale skole se ud?

Del

En 8. klasse fra Tjørnegårdsskolen i Gentofte starter skoleåret på en lidt anderledes måde i år. Sammen med tre andre klasser rundt om i landet skal de nemlig deltage i en virtuel folkehøring om fremtidens digitale skole, som Dansk Industri (DI) arrangerer. Eleverne er blevet inviteret til at diskutere, hvad der har været godt og mindre godt ved de digitale læringsformer, som de har oplevet under COVID-19. Hvad vil de tage med videre af positive erfaringer? Og hvad kunne fungere bedre i fremtiden?

Situationen med COVID-19 tvang alle danske skoler, lærere og elever til – på rekordtid – at omstille sig til en fuldkommen digital hverdag. I kølvandet på situationen kan vi ved begyndelsen af det nye skoleår spørge hinanden, hvad vi har lært om at gå i skole i en digital virkelighed. Det vil DI diskutere med fire udskolingsklasser fra hele landet til en såkaldt folkehøring d. 17. august .

- Det er vigtigt, at vi samler op på alle de erfaringer, som elever og lærere har gjort sig under corona, så vi kan skabe en endnu bedre skole med digitale læringsmidler, platforme og metoder fremover, siger digitaliseringspolitisk chef Christian Hannibal, DI.

Ved folkehøringen vil der være inspirationsoplæg, som skal sætte fantasien i gang hos eleverne. Herefter inviteres eleverne til at tænke stort og vildt, komme med nye idéer og udvikle konkrete prototyper og målsætninger for fremtidens digitale skole.

- Her på Tjørnegårdsskolen er vi selvfølgelig meget interesseret i at bidrage til at skabe den bedst mulige skole i fremtiden. Vi ved, at teknologierne kommer, og vores elever har jo en masse erfaringer fra coronatiden, som de kan bringe i spil, så vi glæder os rigtig meget til at se, hvad der kommer ud af dagen, siger Martin Villumsen, viceskoleleder på Tjørnegårdsskolen.

Folkehøringen giver udskolingseleverne mulighed for at spille deres egne førstehåndserfaringer fra foråret ind på banen og bruge dem aktivt til at designe konkrete bud på, hvordan fremtidens skolesystem kan se ud. Eleverne folder det digitale begreb ud og diskuterer blandt andet, hvordan fællesskab, kreativitet og engagement styrkes i en digital hverdag.

- For DI handler det her om at give mikrofonen til dem, der virkelig ved, hvad de taler om. Eleverne har på egen krop mærket, hvordan en digital skoledag føles, og derfor er det helt essentielt, at vi taler med dem om, hvad der virkede, og hvad der bestemt ikke gjorde, siger Christian Hannibal.

Første stop ud af 10 på DI’s tour rundt i landet

Folkehøringen om fremtidens digitale skole er en del af initiativet ”Danmarks digitale fremtid”, som består af 10 folkehøringer, der afvikles forskellige steder i landet. Hver folkehøring centreres omkring et bestemt tema inden for det digitale område, hvor DI sætter spot på forskellige digitale muligheder og dilemmaer, der påvirker alles arbejdsliv og dagligdag. ​

DI inviterer både borgere, politikere, meningsdannere og andre interessenter med om bordet, så samtalen bliver bred og inkluderende. ​

Efter hver høring følger mindst én politisk anbefaling, der kan handles på, inden for det pågældende temafelt. Til den afsluttende folkehøring samles alle anbefalingerne til et samlet katalog, som efterfølgende overdrages til Christiansborg.

Udover 8. klasse fra Tjørnegårdsskolen deltager tre andre skoleklasser i folkehøringen om fremtidens digitale skole, nemlig udskolingsklasser fra Nyborg, Aalborg og Svendborg.

Læs mere om initiativet ”Danmarks digitale fremtid” her: https://www.danskindustri.dk/tech-der-taller/var-med/danmarks-digitale-fremtid/

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Ny iværksætterpolitik skal gøre Danmark til et paradis for iværksættere13.1.2021 08:21:14 CETPressemeddelelse

Selv mere end ti år efter finanskrisen er Danmark stadigvæk ikke kommet tilbage på samme niveau af nyetablerede virksomheder. Danmark har alvorligt brug for en ny ambitiøs iværksætterpolitik, som kan sikre, at vi får flere nye og levedygtige virksomheder. Det mener Dansk Industri, som opfordrer regeringen og Folketingets partier til at vedtage en politisk målsætning om at gøre Danmark til et paradis for iværksættere.

DI om nedlukning: Så snart verden åbner, bør coronapas og vacciner til eksportmedarbejdere på plads8.1.2021 17:07:22 CETPressemeddelelse

Den markante skærpelse af rejserestriktionerne, hvor verden går i rød, understreger massivt behovet for, at Danmark inden for kort tid som foreslået af DI er hurtigt klar med vacciner til erhvervsrejsende og et digitalt coronapas, så danske virksomheder er klar til at genvinde eksporten, så snart verden åbner igen. Det siger DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen, i en kommentar til de nye rejsevejledninger. - Hele verden går i rød, og rejsemulighederne også for erhvervsrejsende bliver nu stærkt begrænsede. Det er en markant opstramning, og det kommer til at gøre ondt på mange brancher. Mange eksportvirksomheder er i forvejen hårdt trængte på ordrebøgerne efter 10 måneder med sparsom kontakt til deres kunder. Det er en faretruende situation - ikke bare for virksomhederne, men for hele Danmark, fordi vi som land er så afhængige af eksporten, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI. - Vi vurderer, at myndighederne og regeringen gør det rigtige med en hård, men kortere nedlukning

Borgernes ret til selvbestemmelse er klemt af nye frikommuneforsøg18.12.2020 16:05:02 CETPressemeddelelse

Et flertal i folketinget har indgået en aftale om frikommuneforsøget på ældreområdet, der følger efter tilsvarende aftaler på skole- og dagtilbudsområdet. Formålet med forsøgene er, at kommunerne i videst muligt omfang får mulighed for at fravige statslige og kommunale regler i bestræbelserne på at finde nye veje i opgaveløsningen. Det er positivt, men desværre har regeringen denne gang givet mulighed for, at borgernes rettigheder om frit valg suspenderes i frikommunerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum