DI - Dansk Industri

DI til politikerne: Find nu en løsning på international arbejdskraft

Del

Det vigtigste for os er nu, at politikerne finder sammen og laver en god og ambitiøs ordning, som bliver til virkelighed, siger DI’s viceadm. direktør Kim Graugaard.

Viceadministrerende direktør Kim Graugaard, DI. Foto: Sif Meincke
Viceadministrerende direktør Kim Graugaard, DI. Foto: Sif Meincke

Venstre, Konservative, Liberal Alliance og Nye Borgerlige har lige fremlagt deres bud på, hvordan Danmark skal skaffe mere international arbejdskraft. I Dansk Industri (DI) er der tilfredshed med, at de blå partier bider til bolle på en vigtig dagsorden for Danmark og dansk erhvervsliv.

- Der er mange gode elementer i det udspil, der er blevet præsenteret, og vi sætter pris på, at partierne kaster sig ind i kampen for at skaffe flere medarbejdere til Danmark. Det er jo helt afgørende for erhvervslivet og for det øvrige samfund, at vi kan besætte de ledige stillinger, siger Kim Graugaard, viceadm. direktør i DI.

 Forslaget indebærer bl.a., at den enkelte internationale medarbejder kan få opholds- og arbejdstilladelse i en periode på op til syv år. Den foreslåede beløbsgrænse er på 360.000 kroner og ligger op ad DI’s eget forslag.

 - Vi havde gerne set, at der var mulighed for at rekruttere fra hele verden, for det afgørende for os er, at det er den rigtige kvinde eller mand til det rigtige job, ikke hvor man kommer fra. Men udspillet er et godt udgangspunkt, siger Kim Graugaard.

 Først og fremmest efterspørger DI-direktøren nu, at partierne på tværs genoptager dialogen.

- Det vigtigste for os er nu, at der kommer en god og ambitiøs ordning, som bliver til virkelighed, og vi ved, der er et flertal i folketinget, som overordnet vil det samme. Så vi håber, at politikerne nu vil finde sammen, så vi får en god aftale, der vil være med til at løse Danmarks problem med manglende arbejdskraft, siger Kim Graugaard.

Følg os på:

    

 
 
×
 
 
 

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Nis Peder Kolby, tlf.4032 3400, e-mail nipk@di.dk

Billeder

Viceadministrerende direktør Kim Graugaard, DI. Foto: Sif Meincke
Viceadministrerende direktør Kim Graugaard, DI. Foto: Sif Meincke
Download

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum