DI - Dansk Industri

DI til danskerne: Brug skattemilliarderne

Del

Danskerne får milliarder af kroner tilbage i skat, og de skal endelig bruge dem, lyder det fra Dansk Industris cheføkonom

I disse dage kan danskerne åbne deres årsopgørelse og se, hvor meget de skal have tilbage i skat. Vanen tro er der milliarder på spil, og Dansk Industri (DI) er ikke i tvivl om, hvad pengene skal, når de kommer ind på kontoen.

- Mange danskere får snart en ekstra indsprøjtning til privatøkonomien, og det kommer forhåbentlig til at kunne mærkes på forbruget, siger Allan Sørensen, cheføkonom i DI.

- Opfordringen her fra er i hvert fald helt klar: Få pungen op af lommen, og sving Dankortet.

Pengene rammer danskernes NemKonto den 9. april, og det er god timing.

- Efter påske har vi forhåbentlig også en større genåbning af samfundet. Så gå i dine lokale butikker, besøg de restauranter, frisører og forlystelser, der forhåbentligt åbner helt, og brug resten af pengene på feriebudgettet, når vacciner og coronapas skyder rejsesæsonen i gang.

Han henviser til, at dansk erhvervsliv har mistet mange milliarder kroner i tabt omsætning under coronakrisen, og at der er brug for at sætte gang i hjulene igen.

- Det er godt både for virksomhederne og samfundet, at mange har penge på kontoen, der nu skal bringe glæde i dagligdagen, samtidig med at samfundet åbner mere og mere. Hvis alle skattemilliarderne – og snart feriepengene – kommer ud at arbejde, kan vi få en rigtig god genstart – også økonomisk, siger Allan Sørensen.

Officielt er årsopgørelsen først klar i dag den 15. marts, men som tidligere år er der blevet åbnet et par dage før, og derfor har der ifølge Skattestyrelsen allerede været over en million besøg på årsopgørelsen online.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere information kontakt presserådgiver Nis Peder Kolby på 4032 3400.

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Glædeligt at private sociale tilbud får lov at bestå – lad os nu holde fokus på kvaliteten14.4.2021 13:42:16 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet har indgået en aftale om styrkelse af tilsynet på socialområdet. Aftalen indeholder en generel styrkelse af socialtilsynet og en særlig styrkelse af det økonomiske tilsyn med både offentlige og private sociale tilbud. Aftalen indeholder derimod ikke som frygtet et forbud mod private tilbud, og det glæder DI.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum