DI - Dansk Industri

DI: Tættere samarbejde med erhvervslivet vil styrke Forsvaret

Del

Forsvarsforliget vil ruste Danmark til en verden med komplekse sikkerhedspolitiske udfordringer. Men DI opfordrer til, at Forsvaret i endnu højere grad øger samarbejdet med de private virksomheder.

- Med forsvarsforliget bliver vi gearet til at møde morgendagens forsvars- og sikkerhedspolitiske udfordringer. Samtidig får Forsvaret en kapacitet, så man er i stand til at skabe sikkerhed både herhjemme og i udlandet, siger Frank Bill, forsvars- og sikkerhedspolitisk chef i DI.

Moderne forsvarsmateriel er højteknologisk. Det øger kravene til den tekniske kompetence hos dem, der skal drive og vedligeholde materiellet. DI finder det derfor positivt, at forligspartierne vil styrke samarbejdet mellem Forsvaret og erhvervslivet om uddannelse. Forsvaret skal undersøge mulighederne for at øge brugen af del-lærlinge, hvor en virksomhed og Forsvaret i samarbejde står for uddannelsen af lærlinge. Forsvaret skal også undersøge, om man i højere grad kan gøre brug af erhvervsuddannelsessystemet.

- Kampen om at tiltrække og fastholde medarbejdere bliver stadig hårdere. Det gælder ikke mindst medarbejdere med teknisk baggrund, hvor Forsvaret konkurrerer direkte med dansk erhvervsliv. Det er derfor sandsynligt, at Forsvaret snart vil få alvorlige udfordringer med at rekruttere og fastholde medarbejdere med teknisk baggrund, siger Frank Bill.

Det er helt afgørende, at Danmark råder over virksomheder, der kan understøtte Forsvaret. Et tæt samarbejde mellem Forsvar og erhvervsliv kan sikre det materiel og de kompetencer, som Forsvaret har brug for. Men forligspartierne benytter desværre ikke lejligheden til at øge Forsvarets brug af civile værksteder til drift og vedligehold af materiel.

- Private virksomheder har effektive og tidssvarende løsninger til vedligehold af Forsvarets materiel. Hvis man ikke har de muligheder for øje, risikerer Forsvaret at blive taberne i den stadig hårdere konkurrence om kvalificeret arbejdskraft, hvilket ultimativt kan risikere at underminere Forsvarets evne til at udføre dets kerneopgaver, siger Frank Bill.

DI finder det særdeles positivt, at der i forsvarsforliget er afsat en pulje til at øge forskningen inden for forsvars- og sikkerhedsteknologi. Det skal ikke mindst sikre, at Danmark kan få et tilfredsstillende udbytte af EU’s kommende forskningsindsats inden for forsvarsområdet.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt Frank Bill, forsvars- og sikkerhedspolitisk chef i DI, fbi@di.dk eller 2226 0194.

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Frankrigs præsident Emmanuel Macron møder dansk erhvervsliv i Industriens Hus17.8.2018 16:47pressemeddelelse

Efter indbydelse fra Hendes Majestæt Dronningen kommer Frankrigs præsident, H.E. Emmanuel Macron på statsbesøg i Danmark den 28.-29. august 2018. Det seneste franske statsbesøg blev afholdt i 1982. Som en del af statsbesøget mødes Frankrigs præsident med dansk erhvervsliv i Industriens Hus. H.K.H. Kronprinsen og statsminister Lars Løkke Rasmussen deltager også i det fransk-danske ”Business Forum”. Præsidenten vil deltage i debat med centrale personer fra dansk erhvervsliv og med arbejdsmarkedets parter. Det sker under temaet ”Transforming France: A Nordic Perspective”. Udgangspunktet for mødet er dermed emner som den danske arbejdsmarkedsmodel, det danske uddannelsessystem, international handelspolitik, europæisk erhvervslovgivning, digitalisering, innovation og investeringer i Frankrig. Blandt deltagerne er over 30 franske virksomhedsledere samt en række danske virksomheder med store investeringer i Frankrig. De mødes også, når Dansk Industri efter arrangementet med præsidenten organi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum