DI - Dansk Industri

DI: Tænk virksomhederne ind i ny sundhedsreform

Del

Regeringen har i dag præsenteret et udspil til en sundhedsreform, som skal forbedre sammenhængen i patienternes forløb i sundhedsvæsenet. DI bakker op om regeringens ambition, som virksomhederne i høj grad kan være med til at føre ud i livet.

- Regeringen ønsker, at alle danskere modtager samme høje kvalitet i den behandling, som sundhedsvæsenet tilbyder – uanset hvem man er, og hvor i landet behandlingen foregår. Det er en rigtig god ambition, som et stærkere samarbejde mellem sundhedsvæsenet og virksomhederne kan give luft under vingerne, siger direktør i DI, Tine Roed.

DI glæder sig over, at regeringen i sit udspil lægger op til en styrkelse af det offentlig-private samarbejde mellem sundhedsvæsenet og sundhedsindustrien og håber, at ambitionerne vil blive gjort til virkelighed i en kommende reform. Det gælder f.eks. i arbejdet med at skabe stærke innovationsmiljøer, samt inden for forskning, kliniske forsøg og sundhedsdata. Samtidig kan industrien være med til at skabe løsninger, der understøtter sammenhængen i patienternes forløb bl.a. ved hjælp af ny teknologi.

- Industriens samarbejde med sundhedsvæsenet har i de senere år været inde i en rigtig positiv udvikling. Der er dog fortsat behov for at styrke samarbejdet yderligere. Derfor er det vigtigt, at en reform bygger videre på det offentlig-private samarbejde, som har været med til at bringe danske sundhedsløsninger helt i front globalt – til gavn for både patienter, sundhedsvæsen og sundhedsindustri, siger direktør i DI, Tine Roed.

Selvom sundhedsvæsenets organisering har fyldt meget i debatten, mener DI ikke, at det er det springende punkt i regeringens udspil.

- Det afgørende for den enkelte patient er, at sundhedsvæsenet på tværs af landet kan levere høj kvalitet, sammenhæng og nærhed – og at det er gearet til at håndtere de udfordringer, en aldrende befolkning bringer med sig. Det er derimod ikke afgørende, om det er opdelt i 13 amter, i 5 regioner eller i 21 sundhedsfællesskaber, siger DI-direktøren.

FAKTA

Sundhedsindustrien er en dansk styrkeposition og et af vores største eksporterhverv. Virksomheder, der leverer produkter og behandlinger til sundhedsområdet, eksporterer årligt for mere end 110 mia. kr. Det svarer til mere end 16 pct. af den samlede danske vareeksport. Industrien beskæftiger samtidig omkring 50.000 fuldtidsansatte. Den succes er blandt andet skabt i et tæt samarbejde med det offentlige sundhedsvæsen. 

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt pressekoordinator Jonas Forup Stubkjær, jofs@di.dk, +45 2830 1544

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum