DI - Dansk Industri

DI: Store forandringer gør bredt samarbejde nødvendigt

Del

Efter Grundlovsdagens politiske meldinger kommer landets største erhvervsorganisation Dansk Industri nu med en kraftig opfordring til Folketinget om bredt samarbejde mellem partierne.

Adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI. Foto: Sif Meincke.
Adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI. Foto: Sif Meincke.

- Vi har mere end nogensinde brug for bredest mulige politiske aftaler. I urolige tider skal der tænkes nyt, og der skal holdes sammen. Både i Danmark og i Europa, siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

- Vælgerne sammensætter Folketinget og Folketingsflertallet udpeger en regering. Det vil jeg ikke blande mig i, men til gengæld har jeg en stærk mening om behovet for bredt politisk samarbejde. Det er virkelig en vigtig forudsætning i disse år, at vi finder løsninger på fælles udfordringer som rækker langt ind i fremtiden.

- Urolige og markant foranderlige tider er nu en kendsgerning. Hvad vi troede om næste år kan være ændret på en uge. Det handler både om klimakrise, sundhed, energiforsyning og krige. Det smitter af på alle politikområder. 

DI’s topchef peger på, at landet har en hel masse udfordringer, som kræver både politisk vilje og mod – men især stærkt tværgående samarbejde. Det gælder grøn omstilling, fornyelse af den offentlige service, et skarpere uddannelsessystem og en markant mangel på arbejdskraft.

- Og ikke mindst også at gøre Danmark rigere i fremtiden til gavn for hele samfundet. Det er alt sammen vigtige udfordringer, som kræver store beslutninger der holder langt ind i fremtiden, siger Lars Sandahl Sørensen.

- Men det kræver også et hidtil uset stærkt og tæt samarbejde mellem det offentlige og de private virksomheder – og her er der brug for at smide vanetænkning og forbehold overbord.

- Jeg kan kun opfordre og støtte Christiansborg til både at tænke visionært og i løsninger, der fornyer Danmark i et bredt samarbejde på tværs af partierne, siger Lars Sandahl Sørensen.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI. Foto: Sif Meincke.
Adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI. Foto: Sif Meincke.
Download

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum