DI - Dansk Industri

DI: Sommerpakke vil sætte gang i forbrug og vigtige investeringer i forskning

Del

Med nattens aftale har et bredt Flertal i Folketinget indgået en god aftale, som kan hjælpe Danmark og dansk økonomi igennem de næste måneder – og som sætter gang i både forbruget og virksomhedernes forskningsinvesteringer. DI glæder sig over, at partierne vil stimulere økonomien ved at udbetale tre uger af de indefrosne feriepenge. Det er ifølge DI vigtigt, at der findes en model med statslig mellemfinansiering, så der ikke trækkes penge ud af virksomhederne i en svær tid.

Endelig er det helt afgørende og positivt, at partierne i forbindelse med udfasning af hjælpepakkerne har aftalt at vurdere i september, om der er brug for tiltag til at holde hånden under ikke mindst eksportvirksomheder  og eksportarbejdspladser, som rammes forskudt af krisen.

- Udbetalingen af de indefrosne feriepenge er et klogt og rigtig krisehåndtag at trække i, så vi kan få sat gang i danskernes forbrug og vores økonomi hen over sommeren. Det er vigtigt at det gennemføres med en model med statslig mellemfinansiering, så politikerne ikke trækker penge og likviditet ud af virksomheder og danske arbejdspladser i en svær tid, siger DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen.

Han glæder sig samtidig over, at sommerpakken på flere felter sætter ind for at styrke dansk eksport – og ikke mindst forskningen i de private virksomheder.

- Det er virkelig positivt, at partierne styrker dansk eksport og vores forskningsindsats. Danmark lever af at eksportere gode ideer og løsninger, og derfor er det et alvorligt problem, at coronakrisen har ramt forskningsindsatsen hårdt i mange virksomheder. Det er klart positivt, at politikerne har anerkendt behovet og indfører et midlertidigt forhøjet fradrag til forskning. Vi kan kun opfordre til, at det gøres permanent, og at loftet over fradraget udvides, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han peger på, at det er helt afgørende, at Folketinget er klar til at handle hurtigt, hvis udfasningen af hjælpen til faste omkostninger den 8. juli viser sig at være for hurtig.

- Krisen er ikke ovre, og især eksportvirksomhederne og danske eksportjob risikerer at blive ramt forsinket i efteråret, når ordrerne er sluppet op. I den situation er det positivt og vigtigt, at Folketingets partier har aftalt at vurdere situationen til september og er klar til at skride ind med nye tiltag for at sikre eksportarbejdspladserne, når og hvis det er nødvendigt, siger Lars Sandahl Sørensen.

Ifølge DI er det samtidig vigtigt, at regeringen hurtigst muligt melder ud, hvilke restriktioner, som især turisme- og oplevelsesvirksomhederne kan åbne under til september, så spillesteder, messecentre og andre kan få en tiltrængt afklaring på, om og hvordan de kan holde arrangementer.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos vicedirektør Per Geckler Møller, tlf. 2949 4434, e-mail 2949 4434

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI samler 25 erhvervsledere, der skal fremme mangfoldighed i dansk erhvervsliv2.7.2020 13:59:15 CESTPressemeddelelse

Dansk erhvervsliv skal blive bedre til at tiltrække og fastholde talent af forskellige køn, alder og baggrund, hvis vi skal sikre vores innovations- og konkurrenceevne. Derfor nedsætter DI et nyt specialudvalg med Lars Rasmussen i spidsen, der er bestyrelsesformand for en række life science virksomheder. Mangfoldigheds- og ligestillingspolitik skal spille en central rolle i erhvervspolitikken, mener DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen.

DI: Klimaaftale tager flere store skridt ind i en grønnere fremtid22.6.2020 06:21:07 CESTPressemeddelelse

Med dagens klimaaftale står et bredt flertal i Folketinget sammen om en lang række tiltag, som vil fremme den grønne omstilling i Danmark og bane vejen for, at Danmark når nærmere klimamålsætningen om 70 pct. CO2-reduktion i 2030. DI glæder sig over aftalen, som i høj grad også tager afsæt i anbefalingerne fra erhvervslivets klimapartnerskaber og følger sigtelinjerne i DI’s egen 2030-plan. Samtidig hilser DI planerne om en grøn skattereform til efteråret velkomne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum