DI - Dansk Industri

DI: Skru op for genåbningen før påske

Del

Partiformændene diskuterer i eftermiddag yderligere genåbning, og Dansk Industri vil have øget genåbningen for børn, unge og erhvervsliv allerede fra næste uge.

Når statsminister Mette Frederiksen (S) i eftermiddag sætter sig for enden af forhandlingsbordet for at diskutere yderligere genåbning med folketingets partier, bør hun tænke på bådebørn, unge og erhvervsliv, siger politisk direktør i Dansk Industri (DI), Emil Fannikke Kiær.

- Der skal skrues op for genåbningen nu. Allerede inden påske. Hvad der kan åbnes, skal åbnes, for omkostningerne ved at holde lukket er så store, at vi ikke kan holde lukket en dag længere end højst nødvendigt. Det gælder både de menneskelige omkostninger og de økonomiske, hvor virksomhederne har tabt omsætning for 220 mia. kr. under corona, siger Emil Fannikke Kiær.

Statsministeren har sagt, at det kan være, at ”vi kan rykke frem, hvornår vi kan åbne mere”. Det glæder Emil Fannikke Kiær, og han ser først og fremmest på yderligere genåbning for børn og unge.

- De skal ud af børneværelser og kollegier og tilbage i klasselokaler, værksteder og auditorier. De mistrives og har allerede mistet enormt mange undervisningstimer. Så de skal af sted allerede på mandag, siger DI-direktøren.

Han peger konkret på 5.-10 klasser i folkeskolen, videregående uddannelser, erhvervsuddannelser og gymnasiale uddannelser – eventuelt med visse forholdsregler. Emil Fannikke Kiær mener også, at en række erhverv er klar til yderligere genåbning i næste uge:

- Danskerne viser stort ansvar for at undgå smittespredningen, når de færdes i samfundet. Derfor skal vi også se på at få åbnet storcentre og frisører, fysioterapeuter og andre liberale erhverv med de nødvendige forholdsregler. Det kan både virksomheder og danskere godt håndtere, siger Emil Fannikke Kiær.

Han peger desuden på en række udendørs aktiviteter.

- Vi kan færdes på gaden, i parker og til idræt. Så skal vi også kigge på genåbning af udendørsservering, så vi kan sidde på fortovsrestauranterne i forårssolen. Al genåbning vil hjælpe på både genopretning af økonomien og på at bekæmpe mismodet, siger Emil Fannikke Kiær.

Han tror også på, at coronapasset kan skabe rum for yderligere genåbning. Regeringen har på DI’s opfordring lovet et digitalt coronapas, der er færdigt til maj, og der er allerede nu et foreløbigt coronapas på sundhed.dk, hvor man både kan se vaccinationer og testsvar.

- Coronapasset bør både i sin foreløbige og endelige udgave give mulighed for, at oplevelser og restaurationer m.v. kan åbne dørene igen. Det er bedre at åbne med coronapas, hvis alternativet er fortsat at holde lukket. Med en vaccine eller et hurtigt svar på en kviktest og et coronapas i hånden kan man med et dugfrisk resultat f.eks. gå i biografen, tage på universitetet eller gå til fodbold med en minimal risiko for at bringe smitten med sig. Det skal vi udnytte, siger Emil Fannikke Kiær.

Han understreger, at samfundet fortsat bør genåbne helt, når de +50-årige er blevet vaccineret, men at alt, der kan åbne før på sundhedsforsvarlig vis, skal genåbnes.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt presserådgiver Nis Peder Kolby på 4032 3400.

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Virksomheder skal forberede sig på nye EU-krav til brug af kunstig intelligens21.4.2021 14:48:07 CEST | Pressemeddelelse

Virksomheders og myndigheders brug af kunstig intelligens skal reguleres intelligent, så vi kan sætte turbo på den digitale udvikling i Europa. EU-Kommissionen lægger med et nyt udspil onsdag op til mere ansvarlig brug af data og stiller samtidig krav til brug af den moderne teknologi. DI hilser den nye regulering velkommen, men frygter samtidig tunge administrative byrder for virksomhederne.

Glædeligt at private sociale tilbud får lov at bestå – lad os nu holde fokus på kvaliteten14.4.2021 13:42:16 CEST | Pressemeddelelse

Regeringen, Socialistisk Folkeparti, Radikale Venstre, Enhedslisten og Alternativet har indgået en aftale om styrkelse af tilsynet på socialområdet. Aftalen indeholder en generel styrkelse af socialtilsynet og en særlig styrkelse af det økonomiske tilsyn med både offentlige og private sociale tilbud. Aftalen indeholder derimod ikke som frygtet et forbud mod private tilbud, og det glæder DI.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum