DI - Dansk Industri

DI: Sæt 10 mia. kr. til digital omstilling af Danmark

Del

Danmark og danske virksomheder er i den grad kommet op i gear med at bruge digitale redskaber som webshops, teams og zoom over alt i samfundet, og nu foreslår DI en digital omstillingsfond på 10 mia. til at holde momentum i den digitale omstilling af hele samfundet.

- Hvis vi sætter turbo på den digitale omstilling i den offentlige sektor og i private virksomheder, kan det i den grad være med til at få Danmark tilbage til fremtiden oven på coronakrisen, som med al tydelighed har vist potentialet i ny teknologi og digitalisering i hele samfundet, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

DI har i forbindelse med DI Topmødet 2020 LIVE i dag offentliggjort en analyse, der viser, at overraskende mange virksomheder venter at komme styrket ud af krisen, og mange af dem angiver øget brug digitale hjælpemidler som årsag til de positive forventning. Nu bør vi investere markant i også at indfri potentialet for at bruge digitalisering til at løfte vores offentlige sektor, mener DI.

- Danskerne skal så at sige have det offentlige i lommen. F.eks. skal borgerne have nem adgang til læger, sygeplejersker, psykologer og sagsbehandlere i en travlt hver dag via mobil eller pc. Derfor foreslår vi, at regeringen, kommunerne og regioner skal samarbejde med private virksomheder om at udvikle en digital platform, hvor mest muligt af den offentlige service tilbydes direkte til borgerne, siger Lars Sandahl Sørensen.

Et andet vigtigt felt, hvor DI’s omstillingsfond kommer i spil, er brugen af digitale løsninger som kunstig intelligens i sundhedsvæsenet til bedre diagnostik og behandling af patienter.

- Vi er ser allerede i dag eksempler på samarbejder mellem private virksomheder og sygehusvæsenet om at udvikle løsninger, som potentielt kan spare sundhedsvæsenet mange millioner kroner f.eks. i forbindelse med indlæggelse. Det er jo penge vi så i stedet kan bruge på bedre velfærd andre steder. Den udvikling vil vi gerne skubbe på med penge fra omstillingsfonden, siger Lars Sandahl Sørensen.

- Vi skal investere digitalt i både sundhedsvæsenet, uddannelsessystemet og den offentlige forvaltning. Målet er at skabe verdens bedste offentlige sektor. De løsninger og den viden, vi udvikler på vejen, vil samtidig sætte Danmark i front som eksportør af ny teknologi og digitale løsninger. Men det kræver investeringer, siger DI-direktøren.

Også i skoler og på universiteter er der blevet sat fart på den digitale omstilling på grund af coronakrisen, og derfor foreslår DI også, at f.eks. folkeskolerne får bedre adgang til ny og opdateret teknologi – uden at de behøver bruge penge på at købe it-udstyret.

- Coronakrisen har vist, at ny teknologi har været en stor hjælp til at holde undervisning i gang, og det er den vej vi skal  fortsætte. Derfor foreslår vi en konkret model, hvor skolerne kan anskaffe teknologi på abonnement, så de slipper for at investere store beløb i digtalt udstyr, som for eksempel Virtual Reality-udstyr og robotteknologi, siger Lars Sandahl Sørensen.

DI’s forslag om en digital omstillingsfond betyder, at der afsættes 10 mia. kr. i årene fra 2021 til 2024, og er en del af DI’s 2030-plan, som bliver præsenteret på DI Topmødet i dag.

Læs DI’s 2030-plan her

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysning fås hos digitaliseringspolitisk chef Christian Hannibal, tlf. 2064 4872, e-mail chhn@di.dk eller presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Gode råd til SMV’er om cyberforsikring28.10.2020 12:14:06 CETPressemeddelelse

Danske SMV’er er særligt udsatte for en voksende mangfoldighed af cyberkriminalitet, og det kan blive rigtig dyrt for en lille virksomhed i form af tabt indtjening, driftstab og ikke mindst tab af omdømme. Derfor er der stigende interesse for såkaldte cyberforsikringer. En række organisationer går nu sammen om at give SMV’erne gode råd om hvad de skal være opmærksomme på, hvis de vil forsikre sig mod it-kriminalitet.

Nyt stærkt formandskab for DI Rådgivernes bestyrelse – og fem nye medlemmer21.10.2020 15:01:05 CESTPressemeddelelse

DI Rådgiverne har fået et nyt stærkt formandskab med Berit Didriksen, CEO i Epinion, i spidsen. De øvrige nye medlemmer af formandskabet er nyvalgte medlem Jonas Hemmingsen, CEO i GroupM Denmark A/S, og Mads Jensen Møller, CEO Nordiq Group A/S. Bestyrelsen er samlet blevet styrket med i alt fem nye medlemmer, ud over Jonas Hemmingsen fire kvinder. Det er sket den 21. oktober 2020 i forbindelse med branchefællesskabets årlige generalforsamling og konference for medlemmerne.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum