DI - Dansk Industri

DI: Rimelig refusion er retur

Del

Det bliver igen muligt for arbejdsgivere af søge refusion fra første fraværsdag på grund af den stigende coronasmitte, hvor flere medarbejdere må blive hjemme

 Med den stigende coronasmitte i samfundet er regeringen og arbejdsmarkedets parter blevet enige om, at virksomheder igen kan søge refusion for medarbejdere, der må blive hjemme, fordi de har symptomer, ikke er vaccinerede og er nære kontakter eller har syge, smittede eller hjemsendte børn. Det skaber tilfredshed hos Danmarks største erhvervsorganisation Dansk Industri (DI).

- Det er godt nyt for både medarbejdere og virksomheder. De løfter et samfundsansvar, når medarbejderne bliver hjemme for at isolere sig eller for at passe deres børn på grund af corona. Derfor er det helt rimeligt, at virksomhederne igen kan søge refusion fra første sygedag, siger Kim Graugaard, viceadministrerende direktør i DI.

I praksis vil regeringen og arbejdsmarkedets parter genindføre den midlertidige suspendering af arbejdsgiverperioden samt den midlertidige ordning med barselsdagpenge til forældre, der må blive hjemme for at passe deres børn, som det også tidligere har været brugt under corona. Ordningerne kommer til at gælde både for medarbejdere og for selvstændige, men ikke for medarbejdere, der har mulighed for at arbejde hjemmefra.

- Når vi beder virksomheder og medarbejdere om at løfte det ansvar, er det rigtig godt, at der følger penge med, så der er økonomisk sikkerhed for både børnefamilier og virksomheder, når medarbejdere eller deres børn bliver smittet, siger Kim Graugaard.

Ordningerne gælder i perioden 1. december 2021 til og med den 28. februar 2022. Begge ordninger kræver lovændring, og regeringen vil forsøge at få en hastebehandling igennem Folketinget, så ordningerne kan virke hurtigst muligt.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere kontakt presserådgiver Nis Peder Kolby på 4032 3400.

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI-topchef: Olaf Scholz samler regering og skal sætte ny kurs i Tyskland24.11.2021 15:16:29 CET | Pressemeddelelse

Tysklands næste kansler bliver Olaf Scholz, der de næste fire år skal styre landet i en grønnere retning, sætte turbo på digitaliseringen og løse massive udfordringer med mangel på arbejdskraft. Listen over politiske reformer - der skal iværksættes nu og her - er lang, og der er mange store muligheder for Danmark og eksportgevinster at hente for dansk erhvervsliv, vurderer DI.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum