DI Trekantområdet

DI: Rigtig god ide med erhvervspraktik

Del

DI Trekantområdet roser Vejle Kommunes beslutning om at alle elever i 8. klasse nu skal i obligatorisk erhvervspraktik.

­- Obligatorisk erhvervspraktik er en rigtig god måde at introducere eleverne til arbejdsmarkedet, og de mulige karriereveje når folkeskolen er overstået, siger formand i DI Trekantområdet adm. direktør Carsten Kind, Interacoustics A/S.

- Det betyder også, at vi i praksis kan vise alle de karrieremuligheder, der er ude i virksomhederne, hvis man har en solid faglig ballast som eksempelvis industritekniker, mekaniker eller murer. Rigtig mange ledere i vores virksomheder i dag har nemlig - som et skridt på karrierevejen - taget en faglig uddannelse.

- Alt for mange unge har valgt deres uddannelse uden at have tilstrækkelig godt kendskab til de mange karrieremuligheder, der findes i de private virksomheder. Det betyder bl.a., at søgningen til erhvervsuddannelserne er faldet igennem de seneste mange år og nu har stabiliseret sig på et lavt niveau, hvilket betyder, at der ganske enkelt er for få, der bliver uddannet til de ofte velbetalte faglærte jobs ude i virksomhederne.

DI Trekantområdet bakker op om portalen, der er oprettet, for at elever og virksomheder finder hinanden.

- Vi ser frem til at følge, hvordan det går med at få alle unge i 8. klasse ud i relevante erhvervspraktikker, men er dog alligevel lidt bekymret for, at de unge og forældrene selv skal finde pladserne. Vi håber derfor, at Vejle Kommune sætter ressourcer af til at hjælpe de elever, der ikke selv lykkes med at finde en erhvervspraktikplads, siger Carsten Kind.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent Johan H. Pedersen, jhp@di.dk, tlf.: 4084 3207 eller pressekoordinator Bo Hjuler, boh@di.dk, tlf.: 3377 3819.

Billeder

Download
Formand i DI Trekantområdet adm. direktør Carsten Kind, Interacoustics A/S. Foto: DI
Formand i DI Trekantområdet adm. direktør Carsten Kind, Interacoustics A/S. Foto: DI
Download

Information om DI Trekantområdet

DI Trekantområdet
DI TrekantområdetFor yderligere information om DI Trekantområdet:

Chefkonsulent Johan H. Pedersen
Mail: jhp@di.dk
Tlf. 3377 3781
Mobil: 4084 3207

Koordinator Vinnie Røslau 
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Trekantområdet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum