DI - Dansk Industri

DI: Rekordoptag på ingeniøruddannelser vil gavne grøn omstilling

Del

I Dansk Industri er der stor glæde over, at historisk mange unge er blevet optaget på ingeniøruddannelserne og de øvrige tekniske og naturvidenskabelige uddannelser.

- Det er præcis, hvad vi har sukket efter i dansk erhvervsliv i mange år. Så vi er stærkt begejstret for, at så mange unge har søgt og er blevet optaget på netop de uddannelser, som erhvervslivet efterspørger, siger underdirektør for kompetencer og viden i DI, Mette Fjord Sørensen.

På diplom- og civilingeniøruddannelserne er 691 flere unge optaget i år. Det svarer til en samlet stigning på ingeniøruddannelserne på 11 procent i forhold til sidste år. På IT-, naturvidenskabelige og de tekniske videregående uddannelser, de såkaldte STEM-uddannelser(Science, Technology, Engineering & Mathematics) er optaget steget med 9 procent. Det svarer til, at 1.380 flere unge i år er optaget på en STEM-uddannelse.

- Jeg er ovenud glad for, at rekordmange unge er optaget på ingeniøruddannelserne i år. Flere ingeniører er en af hovednøglerne til, at virksomhederne kan udvikle de nye, grønne teknologier, der skal til for at håndtere de klimaudfordringer, vi står overfor. Det glæder mig, at de unge har lyttet og taget dette budskab til sig, siger Mette Fjord Sørensen.

DI har i en undersøgelse tidligere i år vist, at mange unge er blevet afvist på videregående uddannelser, fordi der ikke var tilstrækkeligt med pladser, til trods for at jobmulighederne var rigtig gode. Det billede er med dagens optagelsestal vendt, ikke mindst efter at regeringen i kølvandet på coronakrisen besluttede, at der skulle oprettes 5.000 nye studiepladser.

I år sætter optaget rekord med 69.526 unge, som er blevet optaget på en videregående uddannelse. Det er en stigning på 6 procent i forhold til 2019.

- Jeg vil opfordre de unge, der er blevet afvist, til at orientere sig mod de uddannelser med gode jobmuligheder, hvor der fortsat er ledige pladser, så de kan komme i gang med en uddannelse allerede i år. Uddannelse er den bedste investering i deres fremtidsmuligheder, siger Mette Fjord Sørensen. 

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos Mette Fjord Sørensen, tlf. 5213 2312, e-mail mfj@di.dk, eller presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Links

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Permanent forskningsfradrag kan bevare dansk førerposition i life science18.9.2020 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Regeringen har indført et forskningsfradrag på 130 procent i 2020 og 2021 for at bevare erhvervslivets investeringer i nye og forbedrede produkter under corona-krisen. DI og de mange life science-virksomheder mener, at forskningsfradraget bør indføres permanent for at sikre fortsat vækst og bevare Danmarks førende stilling på verdensmarkedet. Permanent forskningsfradrag på 130 procent er en af de forslag, som i dag vil blive diskuteret på Sundhedsindustriens Dag, hvor life science-industrien mødes kl. 12.00 med politikere og organisationer for at diskutere branchens og det danske sundhedsvæsens fremtid.

Erhvervslivet til regeringen: Sådan genstarter vi dansk eksport nu15.9.2020 17:18:22 CESTPressemeddelelse

Efter fire uger med intense maraton-brainstorms er otte eksport genstartsteams klar med 96 anbefalinger til, hvordan vi får gang i dansk eksport i skyggen af coronakrisen. Anbefalingerne fra erhvervslivet kan iværksættes her og nu, og det er nødvendigt, hvis vi skal kunne holde hånden under tusindvis af virksomheder og arbejdspladser, siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

Erhvervslivet til regeringen: Sådan genstarter vi dansk eksport nu15.9.2020 17:12:30 CESTPressemeddelelse

Efter fire uger med intense maraton-brainstorms er otte eksport genstartsteams klar med 96 anbefalinger til, hvordan vi får gang i dansk eksport i skyggen af coronakrisen. Anbefalingerne fra erhvervslivet kan iværksættes her og nu, og det er nødvendigt, hvis vi skal kunne holde hånden under tusindvis af virksomheder og arbejdspladser, siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum