DI - Dansk Industri

DI: Regeringens indgreb er et frontalt angreb på den danske model

Del

Statsminister Mette Frederiksen (S) har i et interview med DR her til morgen løftet sløret for, hvilken erhvervsgruppe regeringen vil tilgodese med ekstra penge. Sosuassistent-elever og sosuhjælper-elever skal i starten af deres uddannelse hæves markant i løn – ifølge DRs artikel mellem 5.942 kr. og 7.213 kr. mere i indtægt om måneden. En blindgyde, mener DI.

DI’s viceadm. direktør Kim Graugaard betragter regeringens forslag som et direkte angreb på den danske model på arbejdsmarkedet, hvor vi har en lang tradition for i Danmark fastsættes mellem arbejdsmarkedets parter.

  • Regeringens forslag er et frontalt angreb på den danske model ved at gribe ind i lønningerne for elever og lærlinge. Regeringen giver udtryk for at der kommer mere af samme skuffe, andre grupper skal tilgodeses. Regeringen viser virkelig, at de er klar til at gamble med den gængse løndannelse i Danmark. Kernen i modellen er jo netop, at løndannelsen ikke skal være et politisk anliggende, siger viceadm. direktør i DI Kim Graugaard.

Han mener endvidere, at forslaget intet rykker ved hovedproblemet i Danmark i øjeblikket - mangel på arbejdskraft.

  • Desuden løser Mette Frederiksens forslag ingenting – det flytter højest lidt rundt på rekrutteringsproblemet. Mangel på arbejdskraft er et af Danmarks absolut største problemer. Det er virksomhedernes absolut største problem, og en undersøgelse fra Industriens Uddannelser viser, at der skal bruges 120.000 ekstra grønne hænder til den grønne omstilling, siger Kim Graugaard.
  • Regeringen skulle derfor hellere gå i gang med reformer, som generelt skaffer flere hænder og hoveder til det danske arbejdsmarked. Både til det offentlige og det private, siger Kim Graugaard.

Fotos af Kim Graugaard til fri afbenyttelse her: Kim Graugaard, viceadm. direktør | Download images | 1 (skyfish.com)

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere kommentarer ring til Kim Graugaard på 4064 8942.

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum