DI - Dansk Industri

DI: Regeringens huslejeindgreb er gift for fremtidige danske investeringer

Del

Regeringens forslag om et huslejeloft er på grænsen til ekspropriation, og det er ikke et retssamfund værdigt. Sådan lyder det fra Dansk Industri, der vurderer, at forslaget vil have uoverskuelige konsekvenser for landets udlejere.

Kim Haggren, vicedirektør i DI. Foto: Hans Søndergård
Kim Haggren, vicedirektør i DI. Foto: Hans Søndergård

Et nyt forslag fra regeringen om at lægge et loft på huslejestigninger møder hård kritik fra Dansk Industri (DI). Erhvervsorganisationen finder det uforståeligt, at staten blander sig i private virksomheders prissætning. 

- Udlejeres omkostninger er steget som følge af inflationen, f.eks. til energi, vedligeholdelse og rengøring. Det giver simpelthen ikke mening, at udlejere ikke må regulere deres priser for at imødegå prisstigninger, siger Kim Haggren, vicedirektør i DI og fortsætter:

- Det er uhørt, at staten griber ind i allerede indgåede kontrakter – det nærmer sig ekspropriation. Et så vidtgående indgreb oven i købet med tilbagevirkende kraft hører ikke til i et retssamfund, siger han.

Vicedirektøren vurderer, at indgrebet kan gå hårdt ud over investeringslysten på ejendomsmarkedet, og han opfordrer politikerne til at undgå panikhandlinger.

- Hvis man med et fingerknips ændrer regler med tilbagevirkende kraft, så kompromitterer man nødvendigheden af stabile rammevilkår. Det vil have meget store konsekvenser for lysten til at investere i nye udlejningsboliger i fremtiden, siger Kim Haggren og fortsætter:

- Vi skal huske, at inflationen går op og ned. Vi har i mange år levet med lav rente og inflation. Nu har vi så en midlertidig periode med usædvanlig høj inflation, hvilket alle samfundsgrupper rammes af. Der er ingen grund til panikhandlinger, siger Kim Haggren.

Følg os på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt vicedirektør Kim Haggren på tlf. 2124 4608 eller presserådgiver Ben Ron på tlf. 2830 5452.

Billeder

Kim Haggren, vicedirektør i DI. Foto: Hans Søndergård
Kim Haggren, vicedirektør i DI. Foto: Hans Søndergård
Download
Download

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum