DI - Dansk Industri

DI: Redegørelse viser klare fordele af lempet revisionspligt

Del

Der har været megen diskussion om de gennemførte lempelser af revisionspligten. Nu bekræfter en ny grundig redegørelse fra Erhvervsministeriet, at effekterne som ventet har været positive for de mange små og mellemstore virksomheder, der har været fritaget for revisionspligt. Mange har valgt i stedet at bruge revisor til rådgivning og anden sparring, der tilføjer værdi til virksomheden. DI har hele tiden støttet og støtter fortsat de gennemførte reformer af revisionspligten.

 - Lempet revisionspligt er en af de absolut største administrative lettelser for de små og mellemstore virksomheder, SMV’erne, gennem de seneste mange år, og netop administrative lettelser har været en mærkesag for skiftende regeringer. Rapporten viser, at de mindre virksomhederne har sparet 1,6 mia. kr., og at besparelserne har ført til flere arbejdspladser, siger direktør Kent Damsgaard.

 - Mange af SMV’erne bruger fortsat revisor – for mange gange giver det rigtig god værdi med revision, andre gange bruges revisor til rådgivning og sparring, og andre gange igen er det helt andre typer rådgivning, som den enkelte virksomhed efterspørger, siger Kent Damsgaard.

 Ifølge rapporten finder Skattestyrelsen ikke, at virksomhedernes brug af revisor afspejler sig i forskellen mellem, hvad de burde betale i skat, og hvad de rent faktisk betaler – det såkaldte skattegab. Langt de fleste af de selskaber, som har mulighed for at fravælge revision, gør det ikke – eller vælger anden bistand fra en revisor, f.eks. i forbindelse med selvangivelsen til skattemyndighederne.

- En effektiv skattekontrol er dog helt afgørende. Der skal slås hårdt ned på virksomheder, der bevidst laver fejl i skatten, siger Kent Damsgaard.

- Vi anbefaler, at man fra politisk hold sikrer sig, at Skattestyrelsen målrettet kan pålægge virksomheder eller grupper af virksomheder, der ikke har styr på skatten, at gøre brug af en revisor. I f.eks. tre eller fem år ud i fremtiden indtil de har vist, at de har styr på det.  

- Og så skal myndighederne i langt højere grad gøre brug af dataanalyse på de flere millioner månedsvise indberetninger, der sker inden for moms, afgifter og e-indkomst. Ved grundigt løbende at analysere disse indberetninger kan man langt hurtigere fange mistænkelige forhold end ved at sidde og vente passivt i 1½ år på et årsregnskab – med eller uden revisionspåtegning. En pointe, som Erhvervsministeriets undersøgelse også fremhæver, siger Kent Damsgaard.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressekoordinator Bo Hjuler, tlf. 23824912, boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Presseinvitation: Hør de danske spidskandidater til Europa-Parlamentet give deres bud på EU’s grønne erhvervs- og vækstpolitik8.5.2019 10:33:49 CESTPresseinvitation

Valgkampen frem mod Europa-Parlamentsvalget er gået i gang. Ifølge meningsmålingerne står klima og miljø højt på danskernes dagsorden, når de den 26. maj skal beslutte, hvem der skal sætte den politiske kurs i Europa-Parlamentet. DI og CO-Industri inviterer til politisk debat med spidskandidaterne til Europa-Parlamentsvalget om de emner, der optager danskerne mest.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum