DI - Dansk Industri

DI: Private virksomheder kan bidrage til mere sammenhæng

Del

Regeringen har offentliggjort planerne for sin sammenhængsreform, der skal skabe en bedre kvalitet i den skattefinansierede velfærd. Samtidig har regeringen offentliggjort første delreform, som ved hjælp af bl.a. regelforenkling og afbureaukratisering skal frigøre flere ressourcer til den borgernære velfærd.

DI er enig med regeringen i, at der er et potentiale for at sikre en bedre og mere sammenhængende service til borgere og virksomheder med mindre bureaukrati og mere frihed til de offentlig ansatte.

- Vores private virksomheder arbejder hele tiden med at optimere driften, udvikle nye og bedre løsninger og sikre tilfredse kunder. Det er et grundvilkår og en opgave, der ikke afsluttes. Tilsvarende fokus har politikere og medarbejdere i den offentlige sektor, og regeringens udspil viser en række gode muligheder for at udvikle den offentlige sektor yderligere, siger direktør i DI, Tine Roed.

Regeringen foreslår bl.a., at en række offentlige institutioner som plejehjem, skoler og dagtilbud skal fritages for statslige regler og lokal regulering, så de får mere frihed til at udvikle nye innovative løsninger.

DI er enig i, at der er et stort potentiale for innovation og nytænkning i den offentlige sektor, men opfordrer til, at samspillet med private virksomheder også tænkes ind.

- Samspillet mellem den offentlige sektor og private virksomheder virker umiddelbart fraværende i regeringens planer. Vi ved, at et samspil mellem den offentlige sektor og private virksomheder understøtter innovation og effektivitet i opgavevaretagelsen. Derfor opfordrer DI regeringen til i højere grad at tænke samspillet med private virksomheder ind i udviklingen af den offentlige sektor. Det kan skabe nye muligheder for eksport innovative produkter og løsninger, siger Tine Roed.

DI roser regeringen for at tage et opgør med det voksende tidskrævende bureaukrati.

- Ligesom bureaukrati og uhensigtsmæssige arbejdsgange i den offentlige sektor kræver tid og ressourcer i private virksomheder, er det samme naturligvis gældende for den offentlige sektor selv. Derfor er det godt, at regeringen sætter et ambitiøst mål, siger Tine Roed.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressekoordinator Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Ny cybersikkerhedsstrategi giver mere sikkert Danmark7.1.2019 10:10Pressemeddelelse

Som del af regeringens nationale strategi for cyber- og informationssikkerhed har seks af de mest samfundskritiske sektorer i dag offentliggjort sektorstrategier for styrket cybersikkerhed i energi-, tele-, søfart-, finans-, transport- og sundhedssektoren. DI mener, at der dermed er taget et første vigtigt og nødvendigt skridt frem mod et mere sikkert Danmark. Danmark er som et af de mest digitale samfund i verden helt afhængigt af, at vores digitale infrastruktur som mobilmaster og bredbåndsnetværk er sikre og beskyttede. ”Et samfund uden strøm, uden internetforbindelse eller mulighed for at betale digitalt kan hurtigt blive virkelighed, hvis vi ikke tager cybersikkerhed alvorligt. Det kan både føre til enorme omkostninger og tab af menneskeliv, hvis cybersikkerheden halter i vores samfundskritiske sektorer. Derfor er de nye sektorstrategier vigtige”, siger Lars Frelle-Petersen, direktør i DI. DI vil arbejde aktivt for at få de nye strategier til at virke i de kommende år. ”Det er vig

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum