DI Østjylland

DI Østjyllands initiativpris til virksomhed, der sikrer vores betalinger

Del

Pengesedler i sirlige bundter, mønter der blev talt i tællemaskiner og sække med penge, der blev flyttet rundt i pengetransporter. Det var indtil for få år siden det klassiske billede af en bank. I dag forgår det hele elektronisk, og det kræver en helt anden form for sikkerhed end tidligere. Det nye – næsten – pengeløse samfund for-udsætter blandt andet sikre forbindelser mellem bankernes IT systemer. En opgave som den aarhusianske virksomhed, Cryptomathic A/S, har specialiseret sig i. Virk-somheden gør det så godt, at den nu modtager DI Østjyllands Initiativpris 2017.

Cryptomathic A/S er en global udbyder af sikre serverløsninger til blandt andet banker, offentlige myndigheder og teknologiske fremstillingsvirksomheder. I praksis sælger virksomheden software, der bliver bygget ind i f.eks. en banks IT system, og som ved hjælp af kryptering kan beskytte transaktioner effektivt. Det sikrer, at pengene når frem, og det giver sporbarhed, så man kan se, hvem der har håndteret pengene undervejs.

Virksomheden blev etableret i 1986, da anerkendte kryptografer som nogle af de første i verden begyndte at bruge såkaldte kryptografiske algoritmer til kommercielle formål, dvs.  komplekse formler, som er svære for udenforstående at gennemskue eller aflure. Virksomheden er fortsat familieejet med stifteren, Peter Landrock i front. Dog er den daglige ledelse lagt over til Torben Pryds Pedersen, som selv har en PhD i kryptologi fra Aarhus Universitet.

- Her har vi et helt konkret eksempel på, at viden, der udspringer fra det aarhusianske universitetsmiljø bliver til en virksomhed, som med succes betjener kunder over hele verden. Cryptomathic A/S er en rollemodel, som vi gerne belønner med årets initiativpris, siger formand for DI Østjylland Anders Strange.

Virksomheden åbnede i 2011 et kontor i Silicon Valley. De ser et stort potentiale i det amerikanske marked for betalingssikkerhed, som endnu ikke er på højde med det europæiske, hvad angår teknologiske sikkerhedsløsninger. I forvejen eksporterer Cryptomathic A/S 90 procent af sine produkter og har også kontorer i Cambridge, København og München

Når de fysiske penge forsvinder, ændres typerne af kriminalitet også. EU har derfor netop lanceret PSD2 direktivet, der betyder, at medlemslandenes banker skal indføre øget elektronisk sikkerhed. Det venter Cryptomathic A/S sig meget af i de kommende år.

- Vi glæder os til at følge virksomheden, for de har forberedt sig godt på de nye sikkerhedskrav, der bliver stillet. Faktisk har de forudset udviklingen, og allerede for 20 år siden begyndt at udvikle de løsninger, som er nødvendige for, at deres kunder kan leve op til de nye standarder for sikre, elektroniske betalingssystemer. Det er godt gået, siger Anders Strange.

Den forudseenhed fik blandt andre World Economic Forum til at sætte Cryptomathic A/S på listen over de 40 mest innovative virksomheder i verden i 2003.

Men det stopper ikke her. Cryptomathic A/S deltager i et forskningsprojekt om anvendelse af kvante-teknologi under Innovationsfonden, hvor Niels Bohr Instituttet, DTU og Aarhus Universitet også er med. Denne teknologi mangedobler såvel behovet for sikkerhed som mulighederne for at kryptere data og skal være med til at sikre, at tilliden til elektroniske betalingssystemer kan bevares fremover.

Cryptomathic A/S har i dag 45 medarbejdere på kontoret i Aarhus, og 25 fordelt på de tre udenlandske kontorer.

Formand for DI Østjylland, partner Anders Strange overrækker initiativprisen til Cryptomathic A/S sammen med borgmester Jacob Bundsgaard. Det sker i virksomhedens lokaler i Jægergaardsgade, Aarhus C torsdag den 9. november kl. 14.30.

Med DI Østjyllands Initiativpris 2017 er Cryptomathic A/S en af i alt 18 kandidater til DI´s nationale initiativpris, der overrækkes af H.K.H. Prins Joachim på DI´s årlige konference for små og mellemstore virksomheder til januar i Industriens Hus i København. 

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger kan fås hos chefkonsulent i DI Michael Jul-Nørup Pedersen, tlf.: 2924 7009 eller pressekoordinator Helen Jensen, tlf.: 2124 4702.

Billeder

Information om DI Østjylland

DI Østjylland
DI ØstjyllandFor yderligere information om DI Østjylland:

Chefkonsulent Michael Jul-Nørup Pedersen
Mail: mjnp@di.dk
Tlf. 3377 4588
Mobil: 2924 7009

Adm. koordinator Vinnie Røslau
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Østjylland

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Østjylland

Medaljefonden kårer Mr. Systematic som Årets Æreshåndværker - Pressemeddelelse klausuleret indtil torsdag den 17. maj kl. 17.0016.5.2018 08:55pressemeddelelse

Pressemeddelelse klausuleret indtil torsdag den 17. maj kl. 17.00 Hårdt arbejde, faglig dygtighed, kreativitet og et ukueligt gå-på-mod. Det er gode egenskaber at have som håndværker. Her er der tale om en sand it-systematiker, nemlig Michael Holm. Tilbage i 1985 byggede han en it-virksomhed op fra bunden. I dag er det Danmarks største privatejede softwarevirksomhed. Han bliver torsdag belønnet med titlen: ”Årets Æreshåndværker”.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum