DI Østjylland

DI Østjyllands initiativpris til virksomhed, der sikrer vores betalinger

Del

Pengesedler i sirlige bundter, mønter der blev talt i tællemaskiner og sække med penge, der blev flyttet rundt i pengetransporter. Det var indtil for få år siden det klassiske billede af en bank. I dag forgår det hele elektronisk, og det kræver en helt anden form for sikkerhed end tidligere. Det nye – næsten – pengeløse samfund for-udsætter blandt andet sikre forbindelser mellem bankernes IT systemer. En opgave som den aarhusianske virksomhed, Cryptomathic A/S, har specialiseret sig i. Virk-somheden gør det så godt, at den nu modtager DI Østjyllands Initiativpris 2017.

Cryptomathic A/S er en global udbyder af sikre serverløsninger til blandt andet banker, offentlige myndigheder og teknologiske fremstillingsvirksomheder. I praksis sælger virksomheden software, der bliver bygget ind i f.eks. en banks IT system, og som ved hjælp af kryptering kan beskytte transaktioner effektivt. Det sikrer, at pengene når frem, og det giver sporbarhed, så man kan se, hvem der har håndteret pengene undervejs.

Virksomheden blev etableret i 1986, da anerkendte kryptografer som nogle af de første i verden begyndte at bruge såkaldte kryptografiske algoritmer til kommercielle formål, dvs.  komplekse formler, som er svære for udenforstående at gennemskue eller aflure. Virksomheden er fortsat familieejet med stifteren, Peter Landrock i front. Dog er den daglige ledelse lagt over til Torben Pryds Pedersen, som selv har en PhD i kryptologi fra Aarhus Universitet.

- Her har vi et helt konkret eksempel på, at viden, der udspringer fra det aarhusianske universitetsmiljø bliver til en virksomhed, som med succes betjener kunder over hele verden. Cryptomathic A/S er en rollemodel, som vi gerne belønner med årets initiativpris, siger formand for DI Østjylland Anders Strange.

Virksomheden åbnede i 2011 et kontor i Silicon Valley. De ser et stort potentiale i det amerikanske marked for betalingssikkerhed, som endnu ikke er på højde med det europæiske, hvad angår teknologiske sikkerhedsløsninger. I forvejen eksporterer Cryptomathic A/S 90 procent af sine produkter og har også kontorer i Cambridge, København og München

Når de fysiske penge forsvinder, ændres typerne af kriminalitet også. EU har derfor netop lanceret PSD2 direktivet, der betyder, at medlemslandenes banker skal indføre øget elektronisk sikkerhed. Det venter Cryptomathic A/S sig meget af i de kommende år.

- Vi glæder os til at følge virksomheden, for de har forberedt sig godt på de nye sikkerhedskrav, der bliver stillet. Faktisk har de forudset udviklingen, og allerede for 20 år siden begyndt at udvikle de løsninger, som er nødvendige for, at deres kunder kan leve op til de nye standarder for sikre, elektroniske betalingssystemer. Det er godt gået, siger Anders Strange.

Den forudseenhed fik blandt andre World Economic Forum til at sætte Cryptomathic A/S på listen over de 40 mest innovative virksomheder i verden i 2003.

Men det stopper ikke her. Cryptomathic A/S deltager i et forskningsprojekt om anvendelse af kvante-teknologi under Innovationsfonden, hvor Niels Bohr Instituttet, DTU og Aarhus Universitet også er med. Denne teknologi mangedobler såvel behovet for sikkerhed som mulighederne for at kryptere data og skal være med til at sikre, at tilliden til elektroniske betalingssystemer kan bevares fremover.

Cryptomathic A/S har i dag 45 medarbejdere på kontoret i Aarhus, og 25 fordelt på de tre udenlandske kontorer.

Formand for DI Østjylland, partner Anders Strange overrækker initiativprisen til Cryptomathic A/S sammen med borgmester Jacob Bundsgaard. Det sker i virksomhedens lokaler i Jægergaardsgade, Aarhus C torsdag den 9. november kl. 14.30.

Med DI Østjyllands Initiativpris 2017 er Cryptomathic A/S en af i alt 18 kandidater til DI´s nationale initiativpris, der overrækkes af H.K.H. Prins Joachim på DI´s årlige konference for små og mellemstore virksomheder til januar i Industriens Hus i København. 

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger kan fås hos chefkonsulent i DI Michael Jul-Nørup Pedersen, tlf.: 2924 7009 eller pressekoordinator Helen Jensen, tlf.: 2124 4702.

Billeder

Information om DI Østjylland

DI Østjylland
DI ØstjyllandFor yderligere information om DI Østjylland:

Chefkonsulent Michael Jul-Nørup Pedersen
Mail: mjnp@di.dk
Tlf. 3377 4588
Mobil: 2924 7009

Adm. koordinator Vinnie Røslau
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Østjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Østjylland

Medaljefonden har kåret: Korrespondent med stort K20.5.2019 16:31:12 CESTPressemeddelelse

Han har sit ophav her fra Smilets By – Aarhus. Men meget af det, han har beskæftiget sig med i sit særlige håndværk, trækker ikke altid på smilebåndet. For med sit job som korrespondent for TV 2 har han været tæt på krig og ødelæggelse oftest i et af verdens mange brændpunkter. Årets æreshåndværker er Rasmus Tantholdt, som 16. maj blev kåret på Medaljefondens dag som Årets Æreshåndværker 2019.

Østjysk it-komet digitaliserer Danmark – og vinder årets Initiativpris14.11.2018 10:00:00 CETPressemeddelelse

Tiden, hvor vi udelukkende handlede i butikken nede ad gaden, er for længst forbi. Vores indkøb har over de seneste par årtier gennemgået en rivende udvikling, drevet af digitaliseringen, og både borgere og virksomheder handler i dag i stadig videre udstrækning på nettet. It-virksomheden Vertica med kontorer i Aarhus og København har siden årtusindeskiftet udviklet prisvindende e-handelsløsninger til nogle af de virksomheder, der har valgt at digitalisere deres salg. Og nu kan Vertica stille endnu en pris op på den virtuelle kaminhylde – de er nemlig årets vindere af Dansk Industris Initiativpris i Østjylland. - På 17 år har Vertica udviklet sig til en virksomhed med 90 medarbejdere, vækst i de seneste år på 20-25 pct. og med forventning om endnu flottere resultat i år. Det hænger selvfølgelig tæt sammen med, at virksomheden gennem årene har været med til at udvikle e-handelsløsninger, som giver deres kunder markedsmæssige fordele. Blandt andet ved hurtigere og bedre at hjælpe slutbrug

Aarhus rykker frem i feltet til Danmarksmesterskabet i erhvervsvenlighed3.9.2018 21:30:00 CESTPressemeddelelse

Aarhus Kommune får sit bedste resultat i fire år i DI´s årlige måling af erhvervsvenligheden på tværs af landet, Lokalt erhvervsklima. Det bliver i år til placering som nr. 77 ud af de 93 kommuner, der er målt på, hvilket er en fremgang på otte pladser. - Sidste år fik Aarhus sin dårligste placering i Lokalt Erhvervsklima nogensinde, så det er glædeligt og også fortjent, at Aarhus nu er på vej op igen, siger Anders Strange, som er formand for DI Østjylland. - Aarhus er inde i en positiv udvikling på mange områder. Arbejdsstyrken er meget veluddannet, der bliver registreret mange nye virksomheder, og der er fremgang i antallet af nye borgere, der vælger at flytte til Aarhus. På alle tre områder kan man slå op i statistikken og se, at Aarhus her ligger lunt i top-10 på landsplan, og det bekræfter indtrykket af, at der er gode muligheder for udvikling og vækst i kommunen, siger den regionale DI-formand. Formanden er stolt over at drive virksomhed i en vækstkommune af Aarhus´ kaliber, hvor

Skanderborg og Favrskov er Østjyllands erhvervsdukse3.9.2018 21:30:00 CESTPressemeddelelse

Noget af Danmarks allerbedste erhvervsklima finder man i det østjyske, hvor Skanderborg og Favrskov kommuner viser vejen med placeringer som henholdsvis nr. 9 og nr. 10 ud af 93 i DI’s årlige undersøgelse af erhvervsvenligheden på tværs af landet, Lokalt Erhvervsklima. Favrskov fortsætter de senere års generelle optur og er nu tilbage i top-10 blandt landets kommuner i den samlede måling af erhvervsvenligheden. Her har de ligget i syv af de ni år, undersøgelsen har fundet sted. Skanderborg går en enkelt plads tilbage, men er stadig i top-10, hvor kommunen har ligget seks gange. Og det vækker begejstring hos den regionale formand. - Vi bor jo i et smørhul her i Østjylland med stor aktivitet og mange muligheder. Derfor er jeg glad for de særligt gode rammer, virksomhederne oplever i Skanderborg og Favrskov. Det er flot gået, og det vidner om den vedvarende og stærke indsats, som kommunerne lægger for dagen, og som er med til at skabe et blomstrende erhvervsklima, siger Anders Strange, fo

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum