DI - Dansk Industri

DI opruster og ansætter ny direktør for Forsvars- og Aerospaceindustrien

Del

Forsvars- og Aerospaceindustrien i Danmark skaber arbejdspladser og eksport samt driver teknologiudvikling i Danmark. Branchen har endvidere en strategisk rolle i forhold til Rigsfællesskabets sikkerhedspolitiske interesser. Branchens strategiske betydning vil øges i de kommende år, og derfor opruster DI indsatsen på området. Det sker bl.a. med ansættelse af Joachim Finkielman som ny direktør i Forsvars- og Aerospaceindustrien i DI (FAD).

Joachim Finkielman kommer fra en stilling som vicedirektør i Beredskabsstyrelsen og kommer med mange års erfaring fra Forsvarsministeriet og herunder som forsvarsrådgiver ved de permanente danske repræsentationer til NATO og EU. Joachim Finkielman tiltræder pr. 1. april 2021. Han afløser Frank Bill, som igennem de sidste 8 år har fået øget antallet af medlemmer i foreningen markant.

- Med ansættelsen af Joachim Finkielman ønsker vi at styrke vores arbejde med at skabe et endnu stærkere link mellem Forsvars- og Aerospaceindustrien og Danmarks sikkerhedspolitiske interesser, samtidig med at vi får sat mere tryk på at skabe arbejdspladser og eksport drevet af branchens stærke teknologiske udvikling.

- Joachim skal omsætte medlemmernes ambitioner på området med afsæt i en ny strategi for industrien og den netop indgåede samarbejdsaftale med Center for Defence, Space & Security (CenSec), som driver klyngeaktiviteter på området, siger adm. direktør i DI Lars Sandahl Sørensen.

Om sit nye job siger Joachim Finkielman:

- Jeg ser frem til at stå i spidsen for Forsvars- og Aerospaceindustrien i DI, som samler hele bredden af virksomheder, som understøtter Danmarks sikkerhedspolitiske interesser. Branchen kan gøre en endnu større forskel, og jeg glæder mig til at bidrage hertil med afsæt i den nye strategi og ikke mindst i de samtaler med medlemmerne, som jeg skal i gang med som det absolut første, når jeg starter.

 Læs mere om Forsvars- og Aerospaceindustrien i DI her

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos vicedirektør Henriette Søltoft, tlf. 2088 3919, e-mail hes@di.dk, eller presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Download
Joachim Finkielman, ny direktør for Forsvars- og Aerospaceindustrien i Danmark (FAD). Foto: Rie Neuch.
Joachim Finkielman, ny direktør for Forsvars- og Aerospaceindustrien i Danmark (FAD). Foto: Rie Neuch.
Download

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum