DI - Dansk Industri

DI om restriktioner: Coronapasset skal holde landet åbent

Del

Nye restriktioner kan være på vej efter sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har præsenteret Epidemikommissionens anbefalinger. Men det er vigtigt at huske, at det først og fremmest er coronapasset, der skal holde landet åbent lyder det fra Danmarks største erhvervsorganisation Dansk Industri (DI).

- Coronapasset er og skal være vejen til at sikre et åbent og velfungerende samfund. Derfor bakker vi også op om en øget anvendelse af coronapasset i tråd med myndighedernes anbefalinger ikke mindst for at forhindre øvrige restriktioner, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i DI.

Derfor har han det også fint med anbefalingen om at sænke loftet for, hvor mange der skal være forsamlet, for at coronapas er et krav.

Han ærgrer sig til gengæld over, at mundbindet ifølge Epidemikommissionens anbefalinger igen kan blive nødvendigt i transport, detailhandel, storcentre, m.v.

- Det er trist, hvis der er behov for at genindføre mundbind i erhvervslivet og i samfundet generelt. Vi lytter naturligvis til myndighedernes vurderinger, men det er klart, at mundbind havde vi gerne været foruden, siger Emil Fannikke Kiær.

Han understreger, at det er vaccinationerne, der er det primære værktøj i kampen mod corona.

- Derfor er det helt centralt, at regeringen og myndighederne gør alt, hvad der er muligt for at sikre, at så mange borgere som muligt tager imod vaccinetilbuddet. Det gælder også tilbuddet om et tredje stik, så snart det tilbydes, siger Emil Fannikke Kiær.

Det er Folketingets Epidemiudvalg, som skal godkende, at der bliver indført nye og flere restriktioner. De mødes torsdag eftermiddag.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Ben Ron på benr@di.dk eller tlf. 2830 5452.

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI-topchef: Olaf Scholz samler regering og skal sætte ny kurs i Tyskland24.11.2021 15:16:29 CET | Pressemeddelelse

Tysklands næste kansler bliver Olaf Scholz, der de næste fire år skal styre landet i en grønnere retning, sætte turbo på digitaliseringen og løse massive udfordringer med mangel på arbejdskraft. Listen over politiske reformer - der skal iværksættes nu og her - er lang, og der er mange store muligheder for Danmark og eksportgevinster at hente for dansk erhvervsliv, vurderer DI.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum