DI - Dansk Industri

DI: Ny strategi kan gøre Danmark til fyrtårn for kunstig intelligens

Del

Regeringen lancerer i dag en ny strategi om en offentlig digital service i verdensklasse.

Regeringen vil blandt andet lancere en national strategi for kunstig intelligens. Det glæder DI, der ser frem til, at Danmark på samme vis som f.eks. Frankrig får en strategi for en af de nye avancerede teknologier.

 - Det er afgørende, at Danmark får en national strategi for kunstig intelligens. Kunstig intelligens er ikke noget fra en science film. Det er noget, der kan gøre både det offentlige og det private hurtigere og bedre. I dag er det kun 5 % af virksomhederne, der bruger det, og det offentlige kunne klare flere opgaver med kunstig intelligens. Vi skal have mange flere med, og det skal være nu, siger Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i DI.

 - Danmark er i dag verdens bedste land til offentlig digitalisering. Med den nye strategi tager vi de første skridt til at sikre, at vi også er det om fem og ti år, fortsætter Christian Hannibal.

Regeringen vil med strategien blandt andet sikre en offentlig sektor, der sikrer velfærd af højeste kvalitet. Det hilser DI velkommen.

 - Målet for os er ikke digitale vuggestuer og tilfældig kærlighed, men en offentlig sektor, der tilbyder bedre service til borgere og virksomheder ved at bruge teknologien. God velfærd og digitalisering hænger sammen, fordi digitalisering kan sikre, at vi bruger ressourcerne rigtigt, fortsætter Christian Hannibal.

Samtidig går det offentlige sammen om en digitaliseringspagt, og samler 410 mio. kr. i en fælles investeringsfond.

 - En digital offentlig sektor i verdensklasse kræver investeringer, så det er en god start. Nu mangler vi bare, at kronerne bliver til lidt flere, og pagten lidt større, så vi sammen kan skabe fremtidens digitale velfærdssamfund, slutter Christian Hannibal. 

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos Christian Hannibal, tlf. 2064 4872, e-mail chhn@di.dk, eller pressekoordinator Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Ny kortlægning: Virksomhederne bidrager med 550 mia. kr. til den danske velfærd25.3.2019 06:30:00 CETPressemeddelelse

En ny kortlægning fra Dansk Industri (DI) viser, at virksomhederne og deres medarbejdere i landets 98 kommuner tilsammen bidrager med 550 mia. kr. til den danske velfærd gennem skatter og afgifter. Det svarer til mere end halvdelen af de penge, det offentlige hvert år bruger på at holde samfundet i gang. Ifølge DI understreger kortlægningen den gode cirkel i Danmark mellem virksomhederne og resten af samfundet.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum