DI - Dansk Industri

DI: Ny praksis letter adgang til international arbejdskraft

Del

Fremover sikrer medlemskab af arbejdsgiverforening og overenskomst hurtigere grønt lys til at hente internationale medarbejdere til Danmark.

Virksomheders frustrationer over meget lange sagsbehandlingstider, når de ansætter international arbejdskraft, kan nu blive mindre. SIRI, Styrelsen for International Rekruttering og Integration, ændrer fremover sin sagsbehandlings-praksis, når de skal behandle opholdstilladelse til nye og eksisterende  medarbejdere uden for EU, der skal arbejde i Danmark.

Efter længere tids pres fra Dansk Industri og Dansk Arbejdsgiverforening er det nu lykkedes at få Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) til at justere sin praksis, så sagsbehandlingen af opholdsansøgninger til tredjelandsstatsborgere nu bliver kortere, når virksomhederne ansætter internationale medarbejdere på eksempelvis den såkaldte beløbsordning. Forventningen er, at den smidigere sagsbehandling vil få en positiv indvirkning på de stigende sagsbehandlingstider på opholdsgrundlag. Det bliver til glæde for virksomhederne og de internationale medarbejdere, der har valgt at komme til Danmark og arbejde. 

- Fra nu af kommer ansøgningen om opholds- og arbejdstilladelser til at gå hurtigere igennem, hvis virksomheden har overenskomst. Det er et positivt gennembrud, som vil betyde, at en del virksomheder ikke skal vente i uvished i månedsvis, når de hyrer en medarbejder fra lande uden for EU, fortæller vicedirektør i DI, Steen Nielsen.  

Læs mere om SIRI’s praksis her Ny i Danmark

SIRI’s sagsbehandlingstid er skudt i vejret i de seneste år. SIRI har et servicemål om at kunne afgøre sagerne inden for 30 dage, men behandlingen af ansøgninger på eksempelvis beløbsordningen tager i øjeblikket xx dage i gennemsnit.

- Det er uhyre vigtigt for DI og for danske virksomheder, at  der er en smidig og gennemskuelig proces for international rekruttering. Vi hører fra mange medlemmer, at de ofte har været efterladt i uvished om sagsforløbet, og derfor har haft svære overvejelser om det overhovedet var muligt at få de medarbejdere til Danmark, som de havde ansat, siger Steen Nielsen.

SIRI vurderer, at omkring halvdelen af de virksomheder, der ansøger om godkendelse af internationale nøglemedarbejdere under beløbsordningen, har en overenskomst og er medlem af en arbejdsgiverforening.

- Håbet er at den gruppe virksomheder, som ikke har overenskomst, også vil få bragt sagsbehandlingstiden ned. Ved at indføre en lettere proces får SIRI frigjort ressourcer til at tage sig hurtigere af deres ansøgninger også, siger Steen Nielsen.

SIRI vurderer selv, at deres sagsbehandlingstid kan nå tilbage på deres servicemål i løbet af i år.

Følg os på:

    

Kontakter

Vicedirektør Steen Nielsen 29494557

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI og 13 kommuner vil bekæmpe lovjungle24.5.2022 12:09:46 CEST | Pressemeddelelse

En vildt voksende jungle af regler, love, bestemmelser og krav er en klods om benet på dansk erhvervsliv. Derfor drøfter Dansk Industri og foreløbig 13 danske kommuner nu mulighederne for et nyt forsøg med frikommuner, hvor kommunerne får frihed til at beskære de værste statslige og kommunale administrative byrder, unødvendigt bøvlede regler og lange sagsbehandlingstider, som erhvervslivet oplever i dagligdagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum