DI - Dansk Industri

DI: Nu skal vi i gang med at stille vindmøllerne op

Del

Regeringscheferne fra fire lande omkring Nordsøen vil tidoble kapaciteten af vindenergi på Nordsøen inden 2050. Visionen er helt rigtig og central for udviklingen af vores samfund. Nu handler det om at få stillet vindmøllerne op, mener DI.

Regeringscheferne fra Danmark, Tyskland, Holland og Belgien, der i dag er til topmøde i Esbjerg, foreslår konkret, at der skal opføres 10.000 vindmøller på Nordsøen med en kapacitet på mindst 150 gigawatt frem mod 2050. Det er nok til at forsyne omkring 230 millioner europæiske husstande med grøn strøm.

- Det er helt centralt for udviklingen af vores samfund, at vi har adgang til grøn strøm i rigelige mængder. Derfor er der store perspektiver i den udmelding, regeringscheferne kommer med, siger Emil Fannikke Kiær, politisk direktør i Dansk Industri (DI).

- Nordsøen kan blive et grønt kraftværk for hele Nordeuropa. Den næsten konstante vestenvind kan levere grøn strøm til de europæiske virksomheder og husstande. Og gennem Power-to-X kan vi omdanne grøn strøm til bæredygtige brændstoffer til fly, lastbiler og skibe, siger han

Det afgørende bliver, hvor hurtigt man kommer i gang med planerne, mener DI. Visionerne skal blive til konkret handling.

- Der er meget på spil her. Det handler om at undgå alvorlige klimaforandringer. Det handler om at gøre Europa uafhængig af russisk olie og gas. Og det handler om at give danske og europæiske virksomheder en førerposition i den globale grønne omstilling, siger Emil Fannikke Kiær.

-Industrien er klar til at gå i gang, lige så snart myndighederne har sat rammerne og udpeget de områder, hvor vindmøllerne kan stå. Vi mangler grøn strøm, så det er bare om at komme i gang, siger DI-direktøren.

I Danmark er vi i gang med at planlægge en energiø i Nordsøen, som skal samle den grønne strøm fra havvindmøllerne. Den er afgørende, hvis vi skal udnytte de muligheder, der er på havet for at producere grøn energi.

- Det er vigtigt, at de visionære politiske udmeldinger bliver fulgt op af konkret handling. Og det skal helst være på denne side af 2030. For at det skal lykkes, kræver det hænder, de rigtige kompetencer og de nødvendige investeringer, siger Emil Fannikke Kiær.

Følg os på:

    

Nøgleord

Kontakter

Presserådgiver Claus Kaae-Nielsen clkn@di.dk eller 23326829

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum