DI - Dansk Industri

DI: Nu kan vi genanvende affaldet i bedre kvalitet

Del

Miljøstyrelsen fraråder, at metal, glas og plastik bliver blandet sammen, når husholdningerne sorterer affald. Dermed er grundlaget skabt for, at vi kan få genanvendt mere af vores affald - og i en bedre kvalitet, mener DI.

I 22 kommuner bliver metal, glas og plast affald fra husholdningerne samlet i én beholder. Men undersøgelser viser, at kvaliteten af de genanvendte materialer er væsentligt dårligere, når glas og plast bliver blandet sammen. Derfor anbefaler Miljøstyrelsen, at kommunerne stopper med at sammenblande de tre typer affald senest i 2025.

- Når glas- og plastaffald bliver blandet sammen, kan det ikke efterfølgende skilles helt ad. Den genanvendte plast kan måske bruges til havebænke og plastspande, men fødevareemballage kan ikke blive til fødevareemballage igen. Ressourcerne bliver altså mindre værd, end de kunne blive, siger Karin Klitgaard, chef for miljøpolitik og cirkulær økonomi i DI.

Miljøstyrelsens anbefaling betyder også, at vi er tættere på at få et ensartet affaldssystem i Danmark. Det vil øge genanvendelsen af husholdningsaffaldet.

- Når vi får store mængder ensartet affald, kan vi sikre en mere effektiv affaldssortering, og vi kan få en højere kvalitet af de genanvendte materialer. Det er afgørende i en cirkulær økonomi, hvor affald igen skal kunne indgå i nye produkter, siger Karin Klitgaard.

DI ønsker, at der sker en øget sortering og ensartet sortering af affald fra husholdningerne. For at gøre det let for borgerne – og for at få fysisk plads til affaldssorteringen i haver og baggårde – kan det give mening at blande nogle affaldsfraktioner som for eksempel pap og papir.

- Det er afgørende, at de ting, der bliver blandet sammen, kan adskilles igen uden, at det får konsekvenser for kvaliteten af de genanvendte materialer, siger Karin Klitgaard.

Miljøstyrelsen har det seneste år arbejdet på standarder for sortering af affald. Næste skridt er en politisk beslutning om at gøre standarderne obligatoriske, så vi sikrer, at alle landets kommuner stiller samme sorteringsmuligheder til rådighed for borgerne. DI håber, at det vil ske i forbindelse med den kommende nationale affaldsplan.

Følg os på:

    

Kontakter

Karin Klitgaard, chef for miljøpolitik og cirkulær økonomi i DI, træffes via presserådgiver Claus Kaae-Nielsen på clkn@di.dk eller 23326829

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Permanent forskningsfradrag kan bevare dansk førerposition i life science18.9.2020 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Regeringen har indført et forskningsfradrag på 130 procent i 2020 og 2021 for at bevare erhvervslivets investeringer i nye og forbedrede produkter under corona-krisen. DI og de mange life science-virksomheder mener, at forskningsfradraget bør indføres permanent for at sikre fortsat vækst og bevare Danmarks førende stilling på verdensmarkedet. Permanent forskningsfradrag på 130 procent er en af de forslag, som i dag vil blive diskuteret på Sundhedsindustriens Dag, hvor life science-industrien mødes kl. 12.00 med politikere og organisationer for at diskutere branchens og det danske sundhedsvæsens fremtid.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum