DI Aalborg

DI med opfordring til kommunerne: Brug flere penge

Del

Coronakrisen har ramt Danmark og dansk erhvervsliv hårdt. Landets kommuner spiller en stor og vigtig rolle i at holde dampen oppe i Danmark, så hjulene kan køre rundt i dansk økonomi. I Nordjylland er der iværksat en række initiativer, som hjælper virksomhederne og holder hånden under lokale arbejdspladser. Men der er brug for, at kommunerne samarbejder endnu mere med lokale virksomheder. Derfor lancerer DI 44 konkrete anbefalinger til kommunerne, så vi kan hjælpe hinanden med at komme så helskindet som muligt ud af krisen.

- I kampen mod coronavirus har de nordjyske kommuner gjort en vigtig forskel for tusindvis af virksomheder og arbejdspladser, der i de seneste uger har kæmpet for at holde hjulene kørende i dansk økonomi. Men samtidig har vi kurs mod den værste økonomiske krise i nyere tid, og det kalder på en helt særlig indsats og et endnu tættere samarbejde mellem de nordjyske kommuner og erhvervslivet, siger Peter Rindebæk, viceadministrerende direktør i Bladt Industries A/S og formand for DI Aalborg.

DI anbefaler blandt andet, at man styrker samarbejdet med jobcentre og erhvervskontorer. Derudover er der behov for at sætte fokus på den kommunale sagsbehandling og tilpasse pasnings- og undervisningsordninger for familier, der lægger hus til både hjemmeskoling og hjemmearbejdsplads. I et langsigtet perspektiv foreslår DI også, at de nordjyske kommuner øger investeringer i digitalisering og miljø- og klimaforbedringer, så vi undgår at styre ind i en klimakrisen efter coronakrisen.

- I Nordjylland har kommunerne været klar til at hjælpe det lokale erhvervsliv, men vi må også sande, at der i den kommende tid vil være behov for yderligere hjælp. Næste fase af coronakrisen kommer især til at ramme produktions- og eksportvirksomhederne, som der er mange af i Nordjylland. Ordrebøgerne er ved at være tomme, og hele det globale marked er i knæ. Derfor håber jeg, at de anbefalinger, vi kommer med i dag, vil blive taget positivt imod. Og jeg håber, at de kan være til inspiration for alle de kommuner, som er klar til at give den en ekstra skalle, siger Peter Rindebæk.

- Kommunerne har allerede søsat en masse gode initiativer, hvilket jeg gerne vil kvittere for. Dog er det helt afgørende, at vi i fællesskab kommunerne imellem ser på, hvordan vi kan gøre endnu mere for erhvervslivet. Vi har desværre slet ikke set det fulde billede af den økonomiske krise endnu. Det positive er dog, at kommunerne nu har en unik mulighed for at hjælpe Danmark igennem krisen – samtidig med, at de laver nogle gode og grønne investeringer, som ruster os til fremtiden, siger Peter Rindebæk.    

I Aalborg Kommune har man allerede vedtaget gode tiltag, der holder hånden under mange lokale virksomheder. Blandt andet vil man fremrykke anlægsinvesteringer for mere end 400 mio. kr., der vil skabe 550 fuldtidsstillinger i 2020. Og på tværs af hele regionen fremrykker man betalinger til private leverandører. Derudover har nordjyske kommuner iværksat en række aktiviteter for at hjælpe den lokale detailhandel.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos presserådgiver Ditte Rieland Hansen, tlf. 2246 7822 eller mail dirh@di.dk

Billeder

Information om DI Aalborg

DI Aalborg
DI AalborgFor yderligere information om DI Aalborg:

Chefkonsulent Henrik Marcher Larsen
Mail: heml@di.dk
Tlf. 3377 3962
Mobil: 4015 8858

Sekretær Susanne Graversen
Mail: sug@di.dk
Tlf.: 3377 3372

Følg pressemeddelelser fra DI Aalborg

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Aalborg

Hurtige fisk fra Grønland og Sydpolen bliver belønnet med initiativpris30.10.2018 14:00:00 CETPressemeddelelse

Det er ikke meget, man hører fra virksomheden Technodan Industrial Controls A/S (TIC) i Støvring. Ikke desto mindre bliver deres løsninger brugt til at effektivisere og automatisere produktionslinjer i hele verden. Deres betydning for industrien bliver nu hyldet med DI Aalborgs initiativpris 2018. TIC udvikler automationsløsninger til en bred vifte af maskiner og anlæg. Det indebærer både hardware og programmering samt tavlebygning og el-montage. Virksomheden arbejder med flere brancher, men har siden etableringen i 1991 haft flest opgaver og projekter inden for fødevareindustrien. Det foregår i partnerskab med de virksomheder, som bygger maskinerne, og her er TIC’s indsigt og knowhow uvurderlig. ”Når vi sidder derhjemme med familien omkring middagsbordet, så tænker vi ikke altid over, hvordan vores bøffer og vores fiskefileter egentlig er havnet på bordet. TIC er en virksomhed, som med tekniske løsninger skaber velstyrede og effektive produktionslinjer. Alt andet lige er det med til a

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum