DI - Dansk Industri

DI: Margrethe Vestager skal gøre EU til digital stormagt

Del

Dansk Industri ønsker Margrethe Vestager tillykke med den nye post som næstformand og kommissær for både konkurrence og digitalisering fra den 1. november 2019. De kommende fem år skal den danske EU-kommissær stå i spidsen for Europas digitale udvikling og samtidig stå vagt om konkurrencen i EU.

- Margrethe Vestager har som konkurrencekommissær udvist politisk gennemslagskraft i særklasse. Vi håber, at hun følger samme takt, når hun nu også får rollen som digitaliseringskommissær. Fra erhvervslivet er der et stort ønske om, at vi får sat turbo på den digitale omstilling, hvilket vi håber vil gå i opfyldelse med Margrethe Vestager i front, siger administrerende direktør, Lars Sandahl Sørensen, DI.

Margrethe Vestager kommer til indgå som ledende næstformand i kommissærkollegiet under ledelse af kommissionsformand Ursula von der Leyen, der tidligere har erklæret klima og digitalisering for politiske hovedprioriteter i EU. Danske virksomheder har ikke blot fået en ny EU-kommissær med samme modersmål, men også en stærk politiker i front med høje ambitioner for både digitalisering og konkurrence. 

Fra virksomhederne er der et stort ønske om at udbygge det indre marked med et digitalt indre marked, der gør det muligt for virksomheder at konkurrere med udlandet.

- Hvis Danmark og EU skal vinde i den internationale digitale konkurrence med Silicon Valley og Fjernøsten, er det vigtigt, at vi styrker den digitale industri i Europa. På den måde kan vi skabe vækst og arbejdspladser – og tilbyde borgerne flere og bedre digitale løsninger i Europa, siger Lars Sandahl Sørensen.

I kraft af EU’s indre marked har danske virksomheder adgang til at handle med 20 millioner virksomheder og 500 millioner forbrugere. Omkring 560.000 danske job er direkte afhængige af efterspørgslen på det indre marked, der aftager omtrent to tredjedele af den samlede danske eksport. I dag er der et stort uudnyttet potentiale i det indre marked, ifølge Lars Sandahl Sørensen.

- EU er helt afgørende for Danmarks vækst og velstand. Hvis vi fremover skal være et af de bedste og tryggeste steder i verden at leve, arbejde og drive virksomhed i, så er det vigtigt, at vi spiller en aktiv rolle i EU, hvor vi er med til at finde løsninger på fælles udfordringer og muligheder – det gælder i høj grad også digitaliseringen, siger Lars Sandahl Sørensen.

- Det grundlæggende regelsæt, som sikrer varernes, tjenesteydelsernes, kapitalens og arbejdskraftens fri bevægelighed, er på plads. Men der er behov for at få det til at fungere bedre i praksis. Der er samtidig også behov for at udbygge det indre marked med et digitalt indre marked, siger Lars Sandahl Sørensen.

- Digitalisering skaber nye muligheder og forandrer, hvordan vi producerer, handler, kommunikerer og skaber værdi. Vi kan bruge digitale løsninger til at håndtere klimaudfordringerne, skabe endnu bedre produkter og løsninger – og bruge digitaliseringen til at forbedre den offentlige service og frigøre tid til mere menneskelig kontakt, fortsætter Lars Sandahl Sørensen.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressechef Per Geckler Møller på PGM@di.dk eller tlf. 2949 4434

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Den altafgørende førsteprioritet er at undgå ny nedlukning7.8.2020 21:18:24 CESTPressemeddelelse

Der er klar opbakning fra Dansk Industri til regeringens beslutning om at sætte en yderligere genåbning af Danmark i bero. Den stigende smittespredning i Danmark og mange andre lande understreger med tydelig alvor, at den altafgørende opgave for regeringen og det danske samfund er at undgå en ny generel nedlukning af store dele af Danmark. - Den omfattende nedlukning af vores samfund i foråret kostede Danmark og i allerhøjeste grad også danske virksomheder dyrt, men det var en nødvendig investering i at få smitten under kontrol. Den absolutte førsteprioritet nu er at undgå, at vi ender i en ny nedlukning. For ellers vil det store arbejde og massive udgifter indtil nu være spildt, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI. Han ser positivt på statsminister Mette Frederiksens melding om, at regeringen og myndighederne vil sætte ind med målrettede tiltag, hvor smitten spreder sig, og omfattende brug af tests. - Det er en fælles samfundsopgave at håndtere smittespredningen og undgå, at

DI samler 25 erhvervsledere, der skal fremme mangfoldighed i dansk erhvervsliv2.7.2020 13:59:15 CESTPressemeddelelse

Dansk erhvervsliv skal blive bedre til at tiltrække og fastholde talent af forskellige køn, alder og baggrund, hvis vi skal sikre vores innovations- og konkurrenceevne. Derfor nedsætter DI et nyt specialudvalg med Lars Rasmussen i spidsen, der er bestyrelsesformand for en række life science virksomheder. Mangfoldigheds- og ligestillingspolitik skal spille en central rolle i erhvervspolitikken, mener DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum