DI Fyn

DI: Lille tilbagegang for erhvervsvenligheden i Assens

Del

Assens kommune har næsten stoppet de sidste års glidetur i Dansk Industris årlige undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed, og er nu nr. 41 på landsplan. Det svarer til lille tilbagegang på 2 pladser.

- Assens Kommune var i 2018 nr. 15 på landsplan, men er nu rykket ned i midterfeltet. Ift. sidste år er udviklingen ikke alarmerende. Assens er trods alt kun rykket 2 pladser ned på listen. Vores vurdering er, at fundamentet stadig er godt, og der er mange gode ting at arbejde videre med. Men der er også områder, hvor kommunens politikere skal se på, hvad kommunen kan gøre – direkte eller indirekte – for at gøre den mere attraktiv og velfungerende eksempelvis på områder som infrastruktur og arbejdskraft og uddannelse, siger formanden for DI Fyn, adm. direktør Poul Strandmark, Bluepack A/S.

Virksomhedernes overordnede vurdering af Assens’ erhvervsvenlighed er næstbedst på Fyn, ligesom sagsbehandling og kommunikation med virksomhederne og tilfredsheden med sagsbehandlingen er oppe i den bedste tredjedel.

Virksomhederne mener dog også, at både det kommunale vejnet og den kollektive trafik bør forbedres. Assens er på en 92. plads på landsplan. Virksomhederne vurderer også, at kommunens indsats for at tiltrække og sikre kvalificeret arbejdskraft bør forbedres.

Nordfyn er fynsmester

Nordfyns Kommune er tilbage i top 10 på landsplan og en sikker fynsk mester i DI’s undersøgelse. Når man kigger på alle fynske kommuner under ét, holder de lige præcist status quo i bedømmelsen af erhvervsvenlighed i år sammenlignet med sidste år.

- Det er dejligt at se, at Nordfyns Kommune er tilbage i top ti og for andet år i træk er blevet fynsk mester i erhvervsvenlighed. Oveni den flotte placering er Nordfyns Kommune også danmarksmester, når det handler om brug af private leverandører. Sammen med en flot fremgang for Svendborg Kommune, som nu er nr. 36 og har overhalet Nyborg, er det solstrålehistorierne fra Fyn, siger Poul Strandmark.

Nordfyns og Svendborg kommuner ligger også i top 10, målt på sagsbehandling og information og dialog med kommunen. Ingen andre fynske kommuner opnår at komme i top 10 i en af de 10 kategorier.

Nyborg er i undersøgelsen nu rykket væk fra den bedste tredjedel og er nu tredjebedst på Fyn. I forhold til de tre andre store byer, Aalborg, Aarhus og København er kun København dårligere end Odense. Kerteminde får igen-igen hug og er nu nr. 91 ud af 93 deltagende kommuner. Gennemsnitligt set har de fynske kommuner størst udfordring med ”Arbejdskraft” og ”Infrastruktur”.

Udfordringer med arbejdskraft

- Det er også super godt gået af Svendborg Kommune at fortsætte fremgangen fra sidste år, og kommunen er nu nr. 2 i vores område, siger Poul Strandmark.

- Men når vi kigger på emner som adgang til kvalificeret arbejdskraft eller ønsker om en bedre infrastruktur, oplever virksomhederne fortsat store udfordringer på hele Fyn.

- Det har vi talt om og drøftet, før coronaen ramte os, og det skal vi så fortsætte med også i den kommende tid. Jeg håber, at vi i år også kan få fokus på mange andre af virksomhedernes rammevilkår og hørt mere om, hvad vores politikere har på hylderne, når vi skal til kommunalvalg til november.

- Det er afgørende for udviklingen på Fyn, at vi har erhvervsvenlige og serviceorienterede kommuner, så vi kan fastholde og udvikle og tiltrække nye virksomheder. Virksomhederne er fundamentet for arbejdspladser og dermed også indtægter til kommunerne til borgernes velfærd. Vi er nødt til at få fundamentet til at fungere bedre på erhvervsområdet, siger Poul Strandmark.

Se undersøgelsen her.

FAKTA OM LOKAL ERHVERVSVENLIGHED 2021

  • DI’s undersøgelse, Lokal Erhvervsvenlighed 2021, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsvenlighed. Det er 12. år i træk DI laver en undersøgelse af den lokale erhvervsvenlighed.
  • Årets undersøgelse adskiller sig fra de tidligere undersøgelser. Efter sammenlægningen af Dansk Industri og Dansk Byggeri er der blevet udarbejdet en helt ny undersøgelse med udgangspunkt i de to organisationers tidligere undersøgelser.
  • 7.770 virksomheder indenfor DI’s brancher, blandt andet fremstilling, byggeri, transport, fødevarer, engroshandel, rådgivning og service har svaret på undersøgelsen.
  • Undersøgelsen er sammensat af tre typer af indikatorer: Et spørgeskema til virksomheder, et spørgeskema til kommunaldirektører og statistik.
  • Resultaterne er opdelt i ti kategorier, der belyser forskellige centrale områder i de lokale erhvervsvilkår. Dette gør det muligt at se, hvordan kommunerne klarer sig på forskellige områder og ikke kun samlet set.
  • 93 ud af landets 98 kommuner er inkluderet i undersøgelsen. De fem mindre kommuner Samsø, Langeland, Ærø, Læsø og Fanø deltager ikke, da det ikke er muligt at indhente et tilstrækkeligt antal svar i disse kommuner.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent Steen Høygaard, sth@di.dk, tlf. 7216 0124 eller pressekoordinator Bo Hjuler, boh@di.dk, tlf. 3377 3819.

Billeder

Information om DI Fyn

DI Fyn
DI FynFor yderligere information om DI Fyn:

Chefkonsulent Steen Høygaard
Mail: sth@di.dk 
Tlf. 7216 0124, mobil 2566 6317

Chefsekretær Lissen Svellov
Mail: lsb@di.dk
Tlf. 3377 3702

Følg pressemeddelelser fra DI Fyn

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Fyn

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum