DI - Dansk Industri

DI: Komplet ulogisk 0-moms er uændret i medieforlig

Del

Landets største erhvervsorganisation ærgrer sig godt og grundigt over, at nyt medieforlig undlader at gøre op med "ulogiske" regler om nulmoms på en række medier.

- Reglerne om 0-moms er komplet ulogiske. Nogle skal punge ud, andre skal ikke. F.eks. kan nyhedsmedier, der i forvejen er omfattet af 0-moms udvikle digitale magasinudgivelser uden moms, mens andre udgiveres tilsvarende digitale publicistiske magasinudgivelser vil være omfattet af moms.

- Det holder jo ikke i et af verdens mest digitale samfund, siger branchedirektør Rikke Hougaard Zeberg, DI Digital, som er DI's branchefællesskab for techvirksomheder.

Reglerne om 0-moms indebærer, at digitale udgivelser inden for f.eks. livsstil, kultur og podcast er omfattet af 0-moms, når de leveres af en avis eller et andet nyhedsmedie anerkendt som en elektronisk avis, mens de vil være pålagt moms, såfremt de leveres af andre udgivere.

Der er dermed i følge DI en fuldstændig uholdbar situation, hvor nogle aktører af historiske grunde kan tilbyde digitale platforme med livsstil, kultur og podcast uden moms, mens andre lignende og identiske digitale tjenester er belagt med fuld moms.

DI har derfor arbejdet for, at denne forskelsbehandling bør ophøre således, at der skabes fair vilkår for digital innovation på mediemarkedet

- De uensartede momsvilkår for udvikling af digitalt publicistisk indhold har længe været en barriere for den digitale innovation i branchen. 

- Det er super ærgerligt for brugerne og for branchen, at aftalekredsen har forsømt en oplagt mulighed for at finde en løsning på forskelsbehandlingen ved at skabe lige vilkår for de forskellige udgivere af digitalt publicistisk magasinhold, siger Rikke Hougaard Zeberg.

 

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressemedarbejder Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum