DI - Dansk Industri

DI: Kompensation for nedlukningen af Danmark er hårdt tiltrængt

Del

Regeringen har med kort varsel reageret på den voksende smittespredning med yderligere nedlukning fra i dag og er nu klar med forlængelse og udvidelse af kompensationsordningerne til erhvervslivet, butikker og kulturen, og det er virkelig tiltrængt i en uhyre svær situation for de erhvervsdrivende, siger DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen.

- Det er livsvigtigt i bogstaveligste forstand, at vi gør, hvad vi kan for at stoppe smittespredningen yderligere, men samtidig må og skal vi holde hånden under de mange arbejdspladser, der er på spil, når et helt samfund lukker ned. Derfor er det vigtigt, at et bredt flertal i Folketinget i dag er blevet enige om at udvide og forlænge kompensationsordningerne, siger DI-direktøren.

Regeringen, Venstre, Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti, Enhedslisten, Konservative og Alternativet rækker med dagens aftale en hjælpende hånd ud til både virksomheder, lønmodtagere og kulturlivet. Det sker først og fremmest ved, at de eksisterende målrettede kompensations- og garantiordninger bliver forlænget fra 1. februar 2021 til 28. februar 2021. Aftalen betyder også, at man politisk er klar til at udvide de generelle kompensationsordninger, hvis de skærpede restriktioner forlænges efter den 3. januar 2021.

- Jeg vil gerne kvittere for den hurtige reaktion, som den brede politiske aftale er et udtryk for. Det er der hårdt brug for, så vi får begrænset de langsigtede skadevirkninger af nedlukningen for vores virksomheder og de mange medarbejdere, siger Lars Sandahl Sørensen.

- Vi havde gerne set at kompensationsperioden var udvidet til mindst den 10. januar, så virksomhederne har en reel chance for at dokumentere en omsætningsnedgang, der godt kan vise sig flere dage efter nedlukningen.

Han glæder sig over, at det nu bliver muligt for virksomheder, hvor kun nogle butikker har lukket, at få fuld erstatning for disse, og han ser positivt på intentionerne i aftalen om at hjælpe underleverandører til events i Danmark

- Men der er også et enormt behov for, at regeringen gør sit ypperste for, at de mange politiske aftaler kommer ud og virke i virksomhederne, siger Lars Sandahl Sørensen med henvisning til de kompensationsordninger, der er aftalt siden slutningen af august 2020 endnu ikke kan mærkes i virksomhederne.

- Det er ubærligt, hvis virksomheder må bukke under på grund af bureaukrati omkring statsstøttegodkendelser eller andre forhindringer, siger Lars Sandahl Sørensen.

Aftalen rummer også en ny låneordning, der med afsæt i den allerede indførte momslåneordning, gør det muligt for små- og mellemstore virksomheder at opnå et rentefrit lån på et beløb svarende til den A-skat og det AM-bidrag, som virksomhederne skal afregne den 18. og den. 29. januar 2021.

- Låneordningen vil være en tiltrængt indsprøjtning til mange mindre virksomheders likviditet, men vi ser hellere, at skattebetalingen udskydes til senere på året, frem for at virksomhederne først skal indbetale og dernæst ansøge om at få det samme beløb udbetalt som lån få dage efter. Små virksomheder har ikke administrative ressourcer til alt det procesbøvl, siger Lars Sandahl Sørensen. 

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos pressechef og vicedirektør Per Geckler Møller, tlf. 2949 443, e-mail pgm@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Vi skal i gang med energiøerne nu22.1.2021 09:55:40 CETPressemeddelelse

Den politiske beslutning om energiøer i Nordsøen og Østersøen cementerer Danmarks rolle som førende havvindnation. Men politikerne behøver ikke at bruge tid på at drøfte, hvordan energiøerne præcis skal se ud. Aktørerne på markedet finder selv ud af, om energiøerne skal placeres på kunstige øer eller platforme, mener Wind Denmark og Dansk Industri. Det er til gengæld vigtigt, at vi snarest kommer i gang med at etablere øerne.

DI: Ny iværksætterpolitik skal gøre Danmark til et paradis for iværksættere13.1.2021 08:21:14 CETPressemeddelelse

Selv mere end ti år efter finanskrisen er Danmark stadigvæk ikke kommet tilbage på samme niveau af nyetablerede virksomheder. Danmark har alvorligt brug for en ny ambitiøs iværksætterpolitik, som kan sikre, at vi får flere nye og levedygtige virksomheder. Det mener Dansk Industri, som opfordrer regeringen og Folketingets partier til at vedtage en politisk målsætning om at gøre Danmark til et paradis for iværksættere.

DI om nedlukning: Så snart verden åbner, bør coronapas og vacciner til eksportmedarbejdere på plads8.1.2021 17:07:22 CETPressemeddelelse

Den markante skærpelse af rejserestriktionerne, hvor verden går i rød, understreger massivt behovet for, at Danmark inden for kort tid som foreslået af DI er hurtigt klar med vacciner til erhvervsrejsende og et digitalt coronapas, så danske virksomheder er klar til at genvinde eksporten, så snart verden åbner igen. Det siger DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen, i en kommentar til de nye rejsevejledninger. - Hele verden går i rød, og rejsemulighederne også for erhvervsrejsende bliver nu stærkt begrænsede. Det er en markant opstramning, og det kommer til at gøre ondt på mange brancher. Mange eksportvirksomheder er i forvejen hårdt trængte på ordrebøgerne efter 10 måneder med sparsom kontakt til deres kunder. Det er en faretruende situation - ikke bare for virksomhederne, men for hele Danmark, fordi vi som land er så afhængige af eksporten, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI. - Vi vurderer, at myndighederne og regeringen gør det rigtige med en hård, men kortere nedlukning

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum