DI - Dansk Industri

DI: Ja til overenskomstaftale skaffer nødvendig ro på arbejdsmarkedet

Del

Overenskomstfornyelsen for 2020 er på plads, efter både lønmodtagere og arbejdsgivere har stemt ja. På arbejdsgiversiden blev mæglingsforslaget vedtaget med fuld opbakning i DA.

Midt i corona-krisen er det positivt og vigtigt, at der dermed er skabt ro om overenskomstfornyelsen og det danske arbejdsmarked de kommende tre år, mener DI. Det er dog klart, at coronakrisen har sat danske virksomheder og arbejdspladser under et ekstraordinært hårdt pres. Derfor bliver der brug for at stå sammen om lokale løsninger rundt omkring på mange virksomheder – ligesom der er brug for politiske tiltag, som i den kommende tid bidrager til at styrke virksomhedernes konkurrencekraft, så længe vi står i denne svære situation.

- Dansk erhvervsliv befinder sig lige nu i efterkrigstidens værste krise, så det sidste, som virksomhederne behøver lige nu, er yderligere usikkerhed og uro på arbejdsmarkedet. Derfor er det positivt, at både arbejdstagere og arbejdsgivere har stemt ja til overenskomsten. Det sikrer stabilitet og ro om fremtiden på dette felt – og det viser, at parterne tager ansvar, siger adm. dir. i DI Lars Sandahl Sørensen.

DI-direktøren glæder sig over overenskomster, der generelt er afbalancerede, indeholder øget fleksibilitet for virksomhederne, administrative forenklinger og mere ligestilling gennem mere øremærket orlov til fædrene. Han har dog også sine bekymringer.

- Overordnet er overenskomsterne gode. Men det er åbenbart, at aftalerne blev indgået, før Danmark og verden blev ramt af denne krise, og mange virksomheder står i en ekstraordinært svær situation. Der bliver i den grad brug for, at man lokalt på hver enkelt virksomhed finder de lokale løsninger, der er behov for. Og der bliver brug for politiske tiltag, som i den kommende tid bidrager til at styrke virksomhedernes konkurrencekraft og holder hånden under danske arbejdspladser, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han håber, at politikere, lønmodtagere og virksomheder i fællesskab kan sikre, at Danmark kommer hurtigst og bedst muligt gennem krisen.

Arbejdsgiverne har indgået en aftale med 93 procent af lønmodtagerne. Efterfølgende har Forligsmand Jan Reckendorff sammen med Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH) og Dansk Arbejdsgiverforening (DA) udarbejdet et samlet mæglingsforslag, hvor også en overenskomstfornyelse for de sidste syv procent indgår. Det er det mæglingsforslag, de danske lønmodtagere i private virksomheder nu har nikket til.

Den ny overenskomst har virkning fra 1. marts 2020.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Vicedirektør & pressechef Per Geckler Møller, 2949 4434
Pressekoordinator Lars Bøgeskov, 2236 3138

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

RETTELSE - DI: Regeringens eksportpakke er godt nyt for danske erhvervsliv – men der er behov for yderligere25.5.2020 09:39:21 CESTPressemeddelelse

25. maj 2020 lancerer regeringen sin eksport- og investeringspakke, der bl.a. vil gøre en række rådgivningsydelser billigere samt give rabat på erhvervsfremstød til udlandet i 2021. Det er et vigtigt skridt i den rigtige retning, mener DI’s adm. direktør, Lars Sandahl Sørensen, men der er behov for endnu flere nye skridt, hvis de nødlidende danske eksportvirksomheder skal kunne indhente de enorme tab af omsætning og arbejdspladser i kølvandet på coronakrisen.

DI: Klimasporet frem mod 2030 er lagt20.5.2020 12:55:33 CESTPressemeddelelse

Regeringen har med sit udspil til klimahandlingsplan lagt et ambitiøst og målrettet spor ud for de kommende ti års klimaindsats. DI hæfter sig ved, at der kommer flere energieffektiviseringer i virksomheder, mere vindenergi, en grønnere varmesektor og mere biogas. Regeringen skal have stor anerkendelse for, at den har lyttet til anbefalingerne fra klimapartnerskaberne – og nu anviser en grøn vækstvej ud af coronakrisen, mener DI.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum