DI Midt Vest

DI: Især landkommuner skal gøre mere for de mindste virksomheder

Del

De mindste virksomheder har stor betydning for væksten på landet, viser nye tal fra Dansk Industri. Faktisk står mikrovirksomhederne for næsten en tredjedel af virksomhedernes omsætning i landkommunerne. Det er dobbelt så meget som i storbyerne. DI opfordrer kommunerne til at have større fokus på de mindste virksomheder.

En grafiker, en tømrer, en frisør og en tekstforfatter med ingen eller kun ganske få ansatte udover chefen selv. Den slags mikrovirksomheder er der næsten 300.000 af i hele Danmark.

I landkommunerne Lemvig og Ringkøbing-Skjern i Vestjylland stammer mere end en tredjedel af virksomheders omsætning fra mikrovirksomheder med op til 10 ansatte, viser en ny analyse fra Dansk Industri (DI). Modsat er ser det ud i storbyerne, hvor 17 procent af omsætningen stammer fra mikrovirksomheder.

- Politikere og embedsmænd i kommunerne skal til at tænke og handle helt anderledes i forhold til mikrovirksomhederne. Der er både behov for opmærksomhed og konkrete initiativer. Nogle bud kunne være, at kommunerne gør en ekstra indsats for at nå de mindste virksomheder f.eks. gennem Erhvervshus Midtjylland eller ved at tilbyde administrativ hjælp og rådgivning, lyder opfordringen derfor fra Claus Arberg formand for DI Midt Vest.

Særligt i nogle af de vestjyske landkommuner har de helt små virksomheder markant større betydning for aktiviteten i erhvervslivet sammenlignet med storbyerne. Og det er f.eks. i Lemvig og Ringkøbing-Skjern, hvor henholdsvis 40 og 36 procent af omsætningen stammer fra mikrovirksomheder.

Det er ofte fristende for kommunerne at lægge mest energi i at servicere de større virksomheder. Men det kan ifølge DI forhindre udvikling og vækst især i landkommunerne

- Man kan bruge det velkendte ordsprog ”mange bække små gør en stor å”. Hver for sig repræsenterer de små virksomheder ikke store omsætningsbeløb eller ansatte, men tilsammen er de en gigant, der kan måle sig med de større virksomheder, især i landområderne. Det vil derfor være et klogt træk fra kommunerne at være særlig opmærksom på de mindste virksomheder, siger Claus Arberg formand for DI Midt Vest.

De mindste virksomheder er typisk enkeltmandsvirksomheder, som f.eks. tømrere, freelancere og iværksættere. De udgør mere end ni ud af ti danske virksomheder, og de findes i hele landet. Men det kan også være virksomheder med op til ti ansatte.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

For yderligere oplysninger:
Formand for DI Midt Vest Claus Arberg via pressekoordinator Lars Bøgeskov 2236 3138

Information om DI Midt Vest

DI Midt Vest
DI Midt VestFor yderligere information om DI Midt Vest:

Chefkonsulent Gitte Brødsgaard Vesti
Mail: giv@di.dk 
Tlf. 7216 0159
Mobil: 2921 7710

Koordinator Vinnie Røslau
Mail: vir@di.dk
Tlf. 3377 3675

Følg pressemeddelelser fra DI Midt Vest

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Midt Vest

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum