DI - Dansk Industri

DI inviterer til folkehøring i Sønderborg om grøn omstilling og big data

Del

Torsdag den 3. september holder Dansk Industri folkehøring i Sønderborg for borgere, virksomheder, myndigheder og politikere. Det sker som led i en landsdækkende turne, hvor DI sætter ny teknologi og digitalisering til debat blandt danskerne.

På folkehøringen i Sønderborg skal deltagerne diskutere og udvikle nye idéer til, hvordan vi fremover kan bruge data og digitalisering til at bidrage til den grønne omstilling. Folkehøringen finder sted kl. 10.00-15.00 hos Sønderborg Vækstråd.

- Sønderborg er godt på vej mod nullet i 2029, men vi kommer kun i mål såfremt vi styrker anvendelsen af data i vores borger- og virksomhedsinddragelse. Ved at frisætte forbrugsdata får borgerne overblik, og virksomhederne kan udvikle nye forretningskoncepter og skabe grønne jobs. Vi kigger ind i en ny spændende digital verden, siger Peter Rathje, som er direktør i ProjectZero i Sønderborg, og som selv holder oplæg på folkehøringen.

Danmark har høje klimaambitioner, og derfor vokser behovet for nye teknologiske løsninger . En af de mulige løsninger er en bedre udnyttelse af de enorme mængder data, som f.eks. myndigheder og forsyningsselskaber ligger inde med om danskernes energiforbrug. Det er værdifulde oplysninger, som danske virksomheder og offentlige institutioner kan udnytte til udvikling af nye services og innovative forretnings- og servicemodeller. Samtidig kan forbrugerne få adgang til tidssvarende, smarte og energieffektive løsninger.

- Det er vigtigt, at danskerne er med til at præge brugen af data i vores energisystem. Hvordan vil vi gerne have, at vores forbrugsdata bliver brugt? Og hvilke fordele kan vi få ud af at bruge dem klogt? Det vil vi gerne diskutere med danskerne, siger Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi.

Danske virksomheder er generelt blevet dygtige til brug af deres data til udviklingen af deres forretninger. Folkehøringen i Sønderborg sætter derfor fokus på, hvordan vi udnytter den udvikling til at nå i mål med den grønne omstilling.

- Vi vil gerne diskutere, hvordan viden i data – herunder borgernes forbrugsdata – kan understøtte vækst, nye forretningsmodeller, grøn omstilling og et mere bæredygtigt samfund i fremtiden. Vi vil gerne tale med danskerne om, hvordan vi kommer derhen, hvad der er vigtigt, og hvad vi skal være varsomme med, siger Troels Ranis, branchedirektør i DI Energi.

Folkehøringen ”Data giver grøn omstilling” er en del af initiativet ”Danmarks digitale fremtid”, som består af 10 folkehøringer, der afvikles forskellige steder i landet. Hver folkehøring centreres omkring et bestemt tema inden for det digitale område, hvor DI sætter spot på forskellige digitale muligheder og dilemmaer, der påvirker alles arbejdsliv og dagligdag. ​

DI inviterer både borgere, politikere, meningsdannere og andre interessenter med om bordet, så samtalen bliver bred og inkluderende. ​

Efter hver høring følger mindst én politisk anbefaling, der kan handles på inden for det pågældende temafelt. Til den afsluttende folkehøring samles alle anbefalingerne til et samlet katalog, som efterfølgende overdrages til Christiansborg.

Læs mere om initiativet ”Danmarks digitale fremtid” her

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos digitaliseringspolitisk chef i DI Christian Hannibal, tlf. 2064 4872, e-mail chhn@di.dk eller presserådgiver Bo Hjuler, tlf. 2328 4912, e-mail boh@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Permanent forskningsfradrag kan bevare dansk førerposition i life science18.9.2020 08:00:00 CESTPressemeddelelse

Regeringen har indført et forskningsfradrag på 130 procent i 2020 og 2021 for at bevare erhvervslivets investeringer i nye og forbedrede produkter under corona-krisen. DI og de mange life science-virksomheder mener, at forskningsfradraget bør indføres permanent for at sikre fortsat vækst og bevare Danmarks førende stilling på verdensmarkedet. Permanent forskningsfradrag på 130 procent er en af de forslag, som i dag vil blive diskuteret på Sundhedsindustriens Dag, hvor life science-industrien mødes kl. 12.00 med politikere og organisationer for at diskutere branchens og det danske sundhedsvæsens fremtid.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum