DI Sydsjælland

DI initiativpris til virksomhed der laver affald om til inventar i biler

Del

Virksomheden Ucomposites A/S på Bogø bygger på en idé. En rigtig god idé, der ikke bare ser ud til at være en rigtig god forretning, men som også er rigtig god for miljøet.

I Danmark har vi en stor vindmølleindustri. Men selv om det er en grøn industri, producerer den også affald, og det er det, Ucomposites A/S har fundet på at udnytte. Virksomheden bruger de rester af glasfiber, der bliver til overs, når man bygger de store vindmøller. De modtager glasfiberresterne, klipper det i mindre stykker og skiller trådene ad. Produktet bliver en ny råvare, der sendes til virksomheder rundt om i hele Europa.

Virksomheden arbejdede de første år på, hvad man kunne anvende glasfiberaffaldet til og hvem, der kunne være interesseret i det. I dag findes Ucomposites materiale i bilmærker som VW, BMW, Audi og Peugot. Underleverandørerne til bilindustrien i både Frankrig og Tyskland har nemlig fået øjnene op for, at fibrene kan bruges til både bagagerum og til indersiden af bilerne. Virksomheden er dermed hoppet med på trenden om at gøre biler lettere og mere brændstoføkonomiske ved at levere glasfibermaterialer, der erstatter stål og aluminium. I dag eksporterer Ucomposites A/S 95 pct. af deres produktion.  

Omsætningen er steget med mellem 30 og 50 pct. de seneste år, og virksomheden regner med at den udvikling vil fortsætte i takt med, at de opsøger nye markeder og nye muligheder. Det har selvfølgelig også betydet travlhed og flere medarbejdere på den lille virksomhed på Bogø, og så er der store miljømæssige gevinster ved at kunne genbruge glasfiber. Når Ucomposites processer et ton af det genanvendte glasfiber udleder de 60 kg CO2, mens miljøpåvirkningen ved at producere et ton glasfiber på traditionel vis er 1.900 kg CO2.      

- Ucomposites A/S viser, hvordan man ved at benytte andres restprodukter kan skabe et nyt brugbart produkt - til stor gavn for miljøet. De er et godt eksempel på, hvordan man ved at tænke nyt og anderledes kan skabe grobund for vækst og arbejdspladser. Derfor var vi ikke i tvivl om, at DI Sydsjællands Initaitivpris 2017 skulle gå til Ucomposites A/S, siger DI Sydsjællands næstformand Peter Rosenkrands.

Pressen inviteres til uddeling af DI Sydsjællands Initiativpris 2017 tirsdag den 10. oktober kl. 14.00 hos Ucomposites A/S, Ålborgvej 29, 4793 Bogø By.

Næstformand for DI Sydsjælland, adm. direktør Peter Rosenkrands, uddeler initiativprisen sammen med Vordingborg Kommunes borgmester Michael Seiding Larsen.

Med DI Sydsjællands Initiativpris 2017 er Ucomposites A/S en af i alt 18 kandidater til DI’s nationale Initiativpris, der overrækkes af H.K.H. Prins Joachim på DI’s årlige konference for små og mellemstore virksomheder, der finder sted i januar 2018 i Industriens Hus i København.

Fakta om DI Sydsjællands initiativpris

DI Sydsjælland overrækker hvert år sin initiativpris. Formålet med prisen er at hædre virkelyst, kreativitet og skabertrang hos en mindre virksomhed i medlemskredsen.

Kriterier for prisen er:

  • Virksomheden må ikke have over 100 ansatte i det år, hvor prisen uddeles. Hvis virksomheden evt. er i koncernsamarbejde med andre virksomheder, må det samlede antal ansatte maksimalt være 300.
  • Virksomheden skal gennem særligt initiativ og virkelyst inden for afsætning, teknologi, uddannelse eller andre områder gennem en kortere årrække have skabt grundlag for vækst.
  • Der vil også blive lagt vægt på udviklingen i nøgletal, eksempelvis omsætningen, årets resultat, egenkapitalen og/eller antal ansatte de seneste år.

I 2017 er et særligt kriterium desuden, at virksomheden har udvist en særlig vilje og strategisk evne til at lede medarbejdere og forretningen mod nye mål.

Følg Dansk Industri på:

    

Kontakter

Hvis I har brug for yderligere oplysninger kontakt chefkonsulent i DI Marie-Louise Lindeløv, mall@di.dk , tlf.: 3016 6543.

Billeder

Information om DI Sydsjælland

DI Sydsjælland
DI SydsjællandFor yderligere information om DI Sydsjælland:

Chefkonsulent Marie-Louise Lindeløv
Mail: mall@di.dk
Tlf. 3377 3305
Mobil: 3016 6543

Sekretær Susanne Munk Jørgensen
Mail: sul@di.dk
Tlf. 3377 3924

Følg pressemeddelelser fra DI Sydsjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI Sydsjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum