DI - Dansk Industri

DI: Hjemsendelsen af de yngste koster mere end bare penge

Del

Nye tal fra regeringens ekspertgruppe viser, at hjemsendelsen af de yngste elever koster mellem 150 og 250 millioner kroner om dagen i tabt produktion. Og prisen er langt højere, vurderer DI, der konkluderer, at eleverne i indskolingen kan have mistet 1-2 måneders læring, siden de blev hjemsendt.

Da coronavirus for alvor ramte Danmark i marts 2020, blev den almindelige undervisning i landets folkeskoler suspenderet og erstattet af hjemmeskoling. Nye beregninger fra Dansk Industri viser, at landets yngste elever fra 1.-3. klasse kan have tabt 1-2 måneders læring. Derfor bakker DI op om, at statsministeren i sidste uge lagde op til, at de yngste elever kan vende tilbage før 28. februar.

- Den mest presserende udfordring lige nu er, at få bekæmpet coronavirus, så vi hurtigst muligt og forsvarligt kan åbne op for samfundet igen. Men som regeringens ekspertgruppe også peger på, koster hjemsendelsen af de yngste samfundet et astronomisk beløb. Både i kroner og øre, men også i børnenes trivsel og tab i sociale relationer og indlæring. Derfor opfordrer vi til, at det er første prioritet, at få de yngste tilbage i klasseværelserne hurtigst muligt, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i Dansk Industri

Dansk Industri peger på behovet for en plan for at få de mindste tilbage i skolen, så forældre, elever og lærere ved, hvad de kan se frem til. For at indhente det efterslæb, der er både på det sociale og på det faglige, foreslår Dansk Industri derfor, at alle elever i indskolingen får tolærer-undervisning i udvalgte fag i mindst én måned for at give eleverne ekstra opmærksomhed og indhente det tabte.

- Det er vigtigt, at vi hjælper de yngste elever godt tilbage i undervisningen og det at gå i skolen, når samfundet åbner op igen. Vi foreslår, at der skal være to lærere i dansk og matematik, når eleverne kan komme tilbage i klasseværelserne igen, siger Lars Sandahl Sørensen, og fortsætter:

- Det er i indskolingen, at eleverne lærer at gå i skole, får nye sociale kompetencer og får lagt det faglige fundament for læsning og matematik, og det fundament skal være stærkt nok til at bygge videre på, så de i fremtiden kan få den uddannelse, de ønsker sig, siger Lars Sandahl Sørensen.

Følg os på:

    

Kontakter

Pressechef Søren Langelund, tlf. 2091 9335, slan@di.dk
Presserådgiver Ben Ron, tlf. 2830 5452, benr@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI opruster og ansætter ny direktør for Forsvars- og Aerospaceindustrien19.2.2021 10:00:00 CETPressemeddelelse

Forsvars- og Aerospaceindustrien i Danmark skaber arbejdspladser og eksport samt driver teknologiudvikling i Danmark. Branchen har endvidere en strategisk rolle i forhold til Rigsfællesskabets sikkerhedspolitiske interesser. Branchens strategiske betydning vil øges i de kommende år, og derfor opruster DI indsatsen på området. Det sker bl.a. med ansættelse af Joachim Finkielman som ny direktør i Forsvars- og Aerospaceindustrien i DI (FAD).

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum