DI - Dansk Industri

DI: Godt regeringsudspil om udenlandske medarbejdere

Del

Danske virksomheder mangler medarbejdere – især faglærte og højtuddannede specialister. Derfor glæder Dansk Industri (DI) sig over dagens regeringsudspil, der gør det lettere for danske virksomheder at tiltrække dygtige udenlandske medarbejdere.

- Flere og flere virksomheder må takke nej til ordrer på grund af mangel på især faglærte og højtuddannede specialister. Derfor er det rigtig positivt, at regeringen nu vil gøre det lettere for virksomhederne at trække lidt flere dygtige udenlandske medarbejder hertil. Det er simpelthen nødvendigt for, at Danmark fortsat kan have vækst og råd til mere velfærd til danskerne i de kommende år, siger adm. direktør i DI Karsten Dybvad.

Han understreger, at flere velkvalificerede udenlandske medarbejdere betyder flere job til danskere – ikke færre.

- Vi skal udnytte de gode tider til også at få danskere på kanten af arbejdsmarkedet i job, og her kan vi se, at flere velkvalificerede udenlandske medarbejdere også er med til at skabe flere job til danskere. Det er bestemt ikke ”enten eller”, siger Karsten Dybvad.

Hidtil har det være administrativt meget besværligt for de danske virksomheder at hente medarbejdere uden for EU. Eksempelvis skaber kravet om, at al løn skal udbetales til en dansk lønkonto store praktiske problemer – især for virksomheder med medarbejdere, som skal arbejde i kort tid eller få dage i Danmark.

- Det er en enorm frustration for mange danske virksomheder, at det administrativt kan være meget bøvlet at hente en udenlandsk medarbejder til virksomheden. Virksomhederne skal bruge deres tid på at skabe job og vækst - ikke på at håndtere administrative benspænd. Det er godt nyt, at regeringen vil rydde op i det, siger Karsten Dybvad.

DI har længe kæmpet for at få nedsat beløbsgrænsen for medarbejdere uden for EU især for at kunne tiltrække faglærte medarbejdere, som er den gruppe, virksomhederne mangler allermest. Regeringen foreslår, at grænsen sættes ned til en løn på 330.000 kr. for medarbejdere fra 12 lande. Det kan skabe øget udbud af netop de medarbejdere, der er så hårdt brug for.

- Det er rigtigt godt. For når beløbsgrænsen nedsættes fra 418.000 kr. til 330.000 kr., så er det netop faglært arbejdskraft udefra, som regeringen åbner op for. Så initiativet sætter ind lige der, hvor mange virksomheder har et alvorligt problem med at finde medarbejdere. Vi havde da gerne set, at den lavere beløbsgrænse gjaldt alle lande, men udspillet trækker klart i den rigtige retning, siger Karsten Dybvad.

Ifølge regeringens udspil skal det også være muligt for A-kasserne i samarbejde med arbejdsgiverorganisationer at udvide den såkaldte positivliste af faglige områder, hvor virksomhederne kan hente udenlandske medarbejdere uden for EU.

- Positivlisten kan være et godt redskab til at tiltrække de faglærte og højtuddannede udlændinge inden for de fag, hvor vi for alvor er ramt af mangel på folk herhjemme. Derfor er det positivt, at regeringen åbner op for, at listen kan udvides. Jeg vil opfordre til, at det sker hurtigt, når et behov opstår, så der ikke går bureaukrati i det, siger Karsten Dybvad. 

Følg os på:

    

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Byrdelettelser for milliarder gavner erhvervslivet8.2.2019 08:24:08Pressemeddelelse

Regeringen har i dag offentliggjort sit udspil ”Mindre bureaukrati – mere vækst”, som skal lette byrder og bøvl for virksomhederne med i alt 2,6 mia. kr. fordelt på 42 initiativer. Udspillet indeholder mange elementer, som vækker glæde i DI. Udspillet består af tre dele: Bedre digitalisering, mere digitalisering samt enkle og effektive regler. - Vi er rigtig glade for udspillet. Det indeholder flere forslag, som vi længe har arbejdet for. Der er mange konkrete forslag, som regeringen vil kunne sætte i værk med det samme. Samtidig er der en lang række forslag til i alt cirka 1,3 mia. kr., som skal forhandles på Christiansborg, siger Kent Damsgaard, direktør i DI. DI opfordrer derfor til et bredt samarbejde på tværs af de politiske partier om at lette byrderne for erhvervslivet. - Ledere og medarbejdere i især mindre virksomheder knokler dagligt for at få forretningen til at udvikle sig og dermed skabe vækst og arbejdspladser. Derfor er der næppe noget mere frustrerende at bruge tiden på

H.K.H. Kronprinsen står i spidsen for danske og grønlandske virksomheder på international minekonference7.2.2019 17:00:00Pressemeddelelse

Hans Kongelige Højhed Kronprinsen tager i starten af marts sammen med mere end 30 danske og grønlandske virksomheder, energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, Dansk Industri (DI), Grønlands Erhverv og Generalkonsulatet i Toronto til verdens største minekonference i Canada. Det er første gang, at Kongehuset deltager i et erhvervsfremstød målrettet investeringer i Grønland.

DI: Det grønne vækstteam rammer plet31.1.2019 09:30:00Pressemeddelelse

De ti anbefalinger fra regeringens vækstteam for grøn energi- og miljøteknologi kan være med til at give et tiltrængt løft af eksporten. DI opfordrer regeringen til hurtigst muligt at følge op på anbefalingerne og præsentere en egentlig vækstplan. Vækstteamet for grøn energi- og miljøteknologi har haft til opgave at komme med anbefalinger til regeringen om, hvordan virksomhederne, som producerer grøn energi- og miljøteknologi, kan vokse i en tid med hård international konkurrence og stigende digitalisering. Anbefalingerne blev i dag præsenteret for regeringen. Og vækstteamet fokuserer på, hvordan man kan bruge de data, som forsyningsselskaberne har om danskernes forbrug af el, vand og varme, til at skabe nye grønne produkter, services og løsninger. - Danmark er i dag helt i front inden for digitalisering. Men vi har kun udtømt en brøkdel af mulighederne. Det er helt rigtigt set af vækstteamet, at vi skal i gang med at finde den næste generation af løsninger, siger Tine Roed, direktør i

Flere SMV’er skal tænke stort24.1.2019 11:11:04Pressemeddelelse

De små og mellemstore virksomheder (SMV’er) er kernen i dansk erhvervsliv. De udgør 99 pct. af alle virksomheder, og de er afgørende for væksten i Danmark. Mange SMV’er sprænger allerede i dag skalaen og vokser ud af SMV-segmentet. Men Danmark har brug for endnu flere små og mellemstore virksomheder, der tænker stort og har vækstambitioner. Og når SMV’erne tænker stort, er det helt afgørende, at resten af samfundet også gør det. På SMV Dagen 2019 sætter DI fokus på, hvad der skal til, for at flere SMV’er kan udvikle deres forretning, vokse og skabe vækst. Pressen inviteres til SMV Dagen 2019 – Tænk stort! Din virksomhed i større skala, Onsdag den 30. januar, kl. 8.30, Industriens Hus, Rådhuspladsen, Købehavn V. På SMV Dagen overrækker H.K.H Prins Joachim traditionen tro DI’s Initiativpris. Prisen er en hyldest til de virksomheder i DI's medlemskreds, som i særlig grad har udvist initiativ, vækst og virkelyst. Nogle andre af dagens hovedpersoner er virksomhedsledere, der sprænger skalae

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum