DI - Dansk Industri

DI: Godt regeringsudspil om udenlandske medarbejdere

Del

Danske virksomheder mangler medarbejdere – især faglærte og højtuddannede specialister. Derfor glæder Dansk Industri (DI) sig over dagens regeringsudspil, der gør det lettere for danske virksomheder at tiltrække dygtige udenlandske medarbejdere.

- Flere og flere virksomheder må takke nej til ordrer på grund af mangel på især faglærte og højtuddannede specialister. Derfor er det rigtig positivt, at regeringen nu vil gøre det lettere for virksomhederne at trække lidt flere dygtige udenlandske medarbejder hertil. Det er simpelthen nødvendigt for, at Danmark fortsat kan have vækst og råd til mere velfærd til danskerne i de kommende år, siger adm. direktør i DI Karsten Dybvad.

Han understreger, at flere velkvalificerede udenlandske medarbejdere betyder flere job til danskere – ikke færre.

- Vi skal udnytte de gode tider til også at få danskere på kanten af arbejdsmarkedet i job, og her kan vi se, at flere velkvalificerede udenlandske medarbejdere også er med til at skabe flere job til danskere. Det er bestemt ikke ”enten eller”, siger Karsten Dybvad.

Hidtil har det være administrativt meget besværligt for de danske virksomheder at hente medarbejdere uden for EU. Eksempelvis skaber kravet om, at al løn skal udbetales til en dansk lønkonto store praktiske problemer – især for virksomheder med medarbejdere, som skal arbejde i kort tid eller få dage i Danmark.

- Det er en enorm frustration for mange danske virksomheder, at det administrativt kan være meget bøvlet at hente en udenlandsk medarbejder til virksomheden. Virksomhederne skal bruge deres tid på at skabe job og vækst - ikke på at håndtere administrative benspænd. Det er godt nyt, at regeringen vil rydde op i det, siger Karsten Dybvad.

DI har længe kæmpet for at få nedsat beløbsgrænsen for medarbejdere uden for EU især for at kunne tiltrække faglærte medarbejdere, som er den gruppe, virksomhederne mangler allermest. Regeringen foreslår, at grænsen sættes ned til en løn på 330.000 kr. for medarbejdere fra 12 lande. Det kan skabe øget udbud af netop de medarbejdere, der er så hårdt brug for.

- Det er rigtigt godt. For når beløbsgrænsen nedsættes fra 418.000 kr. til 330.000 kr., så er det netop faglært arbejdskraft udefra, som regeringen åbner op for. Så initiativet sætter ind lige der, hvor mange virksomheder har et alvorligt problem med at finde medarbejdere. Vi havde da gerne set, at den lavere beløbsgrænse gjaldt alle lande, men udspillet trækker klart i den rigtige retning, siger Karsten Dybvad.

Ifølge regeringens udspil skal det også være muligt for A-kasserne i samarbejde med arbejdsgiverorganisationer at udvide den såkaldte positivliste af faglige områder, hvor virksomhederne kan hente udenlandske medarbejdere uden for EU.

- Positivlisten kan være et godt redskab til at tiltrække de faglærte og højtuddannede udlændinge inden for de fag, hvor vi for alvor er ramt af mangel på folk herhjemme. Derfor er det positivt, at regeringen åbner op for, at listen kan udvides. Jeg vil opfordre til, at det sker hurtigt, når et behov opstår, så der ikke går bureaukrati i det, siger Karsten Dybvad. 

Følg os på:

    

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum