DI - Dansk Industri

DI: Godt regeringsudspil om udenlandske medarbejdere

Del

Danske virksomheder mangler medarbejdere – især faglærte og højtuddannede specialister. Derfor glæder Dansk Industri (DI) sig over dagens regeringsudspil, der gør det lettere for danske virksomheder at tiltrække dygtige udenlandske medarbejdere.

- Flere og flere virksomheder må takke nej til ordrer på grund af mangel på især faglærte og højtuddannede specialister. Derfor er det rigtig positivt, at regeringen nu vil gøre det lettere for virksomhederne at trække lidt flere dygtige udenlandske medarbejder hertil. Det er simpelthen nødvendigt for, at Danmark fortsat kan have vækst og råd til mere velfærd til danskerne i de kommende år, siger adm. direktør i DI Karsten Dybvad.

Han understreger, at flere velkvalificerede udenlandske medarbejdere betyder flere job til danskere – ikke færre.

- Vi skal udnytte de gode tider til også at få danskere på kanten af arbejdsmarkedet i job, og her kan vi se, at flere velkvalificerede udenlandske medarbejdere også er med til at skabe flere job til danskere. Det er bestemt ikke ”enten eller”, siger Karsten Dybvad.

Hidtil har det være administrativt meget besværligt for de danske virksomheder at hente medarbejdere uden for EU. Eksempelvis skaber kravet om, at al løn skal udbetales til en dansk lønkonto store praktiske problemer – især for virksomheder med medarbejdere, som skal arbejde i kort tid eller få dage i Danmark.

- Det er en enorm frustration for mange danske virksomheder, at det administrativt kan være meget bøvlet at hente en udenlandsk medarbejder til virksomheden. Virksomhederne skal bruge deres tid på at skabe job og vækst - ikke på at håndtere administrative benspænd. Det er godt nyt, at regeringen vil rydde op i det, siger Karsten Dybvad.

DI har længe kæmpet for at få nedsat beløbsgrænsen for medarbejdere uden for EU især for at kunne tiltrække faglærte medarbejdere, som er den gruppe, virksomhederne mangler allermest. Regeringen foreslår, at grænsen sættes ned til en løn på 330.000 kr. for medarbejdere fra 12 lande. Det kan skabe øget udbud af netop de medarbejdere, der er så hårdt brug for.

- Det er rigtigt godt. For når beløbsgrænsen nedsættes fra 418.000 kr. til 330.000 kr., så er det netop faglært arbejdskraft udefra, som regeringen åbner op for. Så initiativet sætter ind lige der, hvor mange virksomheder har et alvorligt problem med at finde medarbejdere. Vi havde da gerne set, at den lavere beløbsgrænse gjaldt alle lande, men udspillet trækker klart i den rigtige retning, siger Karsten Dybvad.

Ifølge regeringens udspil skal det også være muligt for A-kasserne i samarbejde med arbejdsgiverorganisationer at udvide den såkaldte positivliste af faglige områder, hvor virksomhederne kan hente udenlandske medarbejdere uden for EU.

- Positivlisten kan være et godt redskab til at tiltrække de faglærte og højtuddannede udlændinge inden for de fag, hvor vi for alvor er ramt af mangel på folk herhjemme. Derfor er det positivt, at regeringen åbner op for, at listen kan udvides. Jeg vil opfordre til, at det sker hurtigt, når et behov opstår, så der ikke går bureaukrati i det, siger Karsten Dybvad. 

Følg os på:

    

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI: Ny strategi kan gøre Danmark til fyrtårn for kunstig intelligens23.10.2018 13:00pressemeddelelse

Regeringen lancerer i dag en ny strategi om en offentlig digital service i verdensklasse. Regeringen vil blandt andet lancere en national strategi for kunstig intelligens. Det glæder DI, der ser frem til, at Danmark på samme vis som f.eks. Frankrig får en strategi for en af de nye avancerede teknologier. - Det er afgørende, at Danmark får en national strategi for kunstig intelligens. Kunstig intelligens er ikke noget fra en science film. Det er noget, der kan gøre både det offentlige og det private hurtigere og bedre. I dag er det kun 5 % af virksomhederne, der bruger det, og det offentlige kunne klare flere opgaver med kunstig intelligens. Vi skal have mange flere med, og det skal være nu, siger Christian Hannibal, digitaliseringspolitisk chef i DI. - Danmark er i dag verdens bedste land til offentlig digitalisering. Med den nye strategi tager vi de første skridt til at sikre, at vi også er det om fem og ti år, fortsætter Christian Hannibal. Regeringen vil med strategien blandt andet

DI: Virksomheder kan levere løsningerne på klodens udfordringer19.10.2018 08:56pressemeddelelse

Der bliver etableret konkrete samarbejder, og der kommer bud på løsninger på klodens udfordringer, når repræsentanter fra regeringer, civilsamfund og erhvervslivet fredag og lørdag mødes i København til det grønne topmøde P4G. Fredag foregår topmødet i Industriens Hus, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen og Dansk Industris (DI) adm. direktør, Karsten Dybvad, er værter. Formålet med mødet er at få erhvervslivet til at spille sammen med regeringerne, civilsamfundet og de grønne organisationer om at opfylde FN’s 17 Verdensmål og klimaaftalen fra Paris. - P4G's mål om at skabe offentlig-private partnerskaber afspejler den vitale rolle, som den private sektor spiller for at skabe en bedre verden for os, for vores børn og vores børnebørn. Der skal innovative virksomheder til at levere mange af de nye løsninger, som kan sikre rent vand, bæredygtig energi og mad til alle i fremtiden, siger Thomas Bustrup, direktør i DI. P4G-topmødet skal støtte og udvikle offentligt-private partnerskaber o

DI: EU-topmøde - Brexit handler om danske job18.10.2018 14:53pressemeddelelse

EU’s stats- og regeringschefer drøftede de næste skridt i Brexit-forhandlingerne på gårsdagens møde. Det udestående spørgsmål om den irske grænse til trods, fortsætter parterne den konstruktive dialog. Målet er at nå frem til en aftale, som begge parter kan underskrive, inden for de næste par måneder. - Mange danske virksomheder og arbejdspladser er afhængige af samhandlen med Storbritannien. Derfor er det helt afgørende, at vi får en politisk aftale om Storbritanniens udtrædelse af EU, så de danske virksomheder kan fortsætte deres forretninger i Storbritannien med færrest mulige benspænd, siger Karsten Dybvad, adm. direktør i Dansk Industri. - EU-topmødet viser, at der både fra EU’s stats- og regeringschefer og fra den britiske regerings side fortsat arbejdes målrettet på at finde en god løsning. Det er positivt. Det vigtigste er ikke en hurtig aftale - men en god aftale. Det betyder også en aftale, der respekterer det indre markeds balance mellem rettigheder og forpligtelser, siger K

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum