DI - Dansk Industri

DI: Gode anbefalinger fra Ledelseskommissionen – nu skal der handles

Del

Der bør oprettes pilotforvaltninger i kommuner og stat og ministre bør selv stille i front for forandringerne, for at Ledelseskommissionens fine anbefalinger skal blive til virkelighed, mener branchedirektør i DI Managementrådgiverne Henriette Søltoft.

Efter 15 måneders arbejde kom ledelseskommissionen i dag med sine anbefalinger til forandring af ledelsen af den offentlige forvaltning. DI er positiv både overfor regeringens vilje til at udvikle og effektivisere ledelsen af den offentlige forvaltning og for kommissionens konkrete anbefalinger. Men anbefalingerne må ikke sande til. Og branchedirektør i DI Managementrådgiverne Henriette Søltoft har nogle helt konkrete forslag til, hvordan kommunerne og regeringen får igangsat forandringerne.

- Der er mange klare anbefalinger, som virkelig kan flytte noget, hvis de vel at mærke følges op. Fra DIs side foreslår vi, at man følger op umiddelbart og udpeger pilot forvaltninger, som skal gå i front med at realisere anbefalingerne. Desuden ville det være oplagt, at en række ministre selv sætter sig i spidsen for at implementere anbefalingerne på egne områder, siger Henriette Søltoft.

Overordnet er DI positiv overfor Ledelseskommissionens arbejde og anbefalinger.

- Det er helt i tråd med DI Managementrådgivernes anbefalinger, at Ledelseskommissionen påpeger behovet for en klarere rollefordeling mellem politikerne og forvaltningens ledere. Politikere, der i den bedste mening laver detaljeret styring eller blander sig i lederens konkrete afgørelser, er gift for en god offentlig sektor. Det er samtidig oplagt, at pege på anbefalingerne for god selskabsledelse som inspiration for, hvordan rollefordelingen kan gøres langt mere klar, siger Henriette Søltoft.

Hun havde dog gerne havde set, at kommissionen var endnu mere modig og forandringsvillig.

- Jeg savner, at Ledelseskommissionen sætter fingeren på den manglende vilje og evne til at eksperimentere og afprøve nye løsninger i det offentlige. En forsigtighed, der hænger sammen med en kultur, hvor man undgår risici.  Det er ærgerligt, fordi det forhindrer afprøvning af nye løsninger, som kan skaleres, hvis de er succesfulde. Hermed går man glip af innovation og hastighed i fornyelsen af forvaltningerne, siger Henriette Søltoft.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Branchedirektør i DI Managementrådgiverne Henriette Søltoft, 2088 3919

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1787 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum